Topias

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2008

24.4.2014
Onnekas Topias sai matkalipun Suomeen.

15.12.2013
Topias on rauhallinen ja kovin ihmisrakas poika. Topias ei tunnu riehaantuvan juuri mistään, mutta silti se on mielissään kaikesta huomiosta, minkä ihmiset ehtivät sille antamaan.

Topias päätyi Irinan tarhalle lokakuussa. Se oli löydetty Viipurin maaseudulta harhailemasta yksinään. Koska kukaan lähistön asukas ei tunnustanut tätä rauhallista poikaa omakseen, päätteli Irina, että se oli tarkoituksella hylätty alueelle yksinään. Aluksi Topias oli hyvin hämmentynyt tarhalle joutumisesta, joutuihan se keskelle kovaa hälinää ja ison koiralauman joukkoon. Alusta lähtien Topias on kuitenkin suhtautunut ihmisiin hyvin ystävällisesti.

Topiaksella on selvästi ollut joskus omistaja, sillä se haluaa kovasti silityksiä ja muuta huomiota. Omaan rauhalliseen tapaansa Topias nauttii rapsutteluhetkistämme. Jos väliin ahtautuu vilkkaampi huomionhakija, väistää Topias kiltisti sivummalle eikä ala kilpailla huomiosta. Kun taas raivaan tieni muiden koirien ohi Topiaksen luokse, alkaa häntä jälleen heilua ja silitykset otetaan vastaan selvästi ilahtuneena.

Topias asuu samassa tilassa muutaman muun uroksen sekä nartun kanssa. Topias vaikuttaa suhtautuvan muihin koiriin hyvin rauhanomaisesti, joten Topias sopeutuisi oletettavasti hyvin myös kotiin, jossa on jo koirakaveri odottamassa. Topias ei vaikuta juurikaan haukkuvan, joten kerrostaloasuminenkaan ei ehkä olisi Topiaksen kohdalla poissuljettua.

Topias vaikuttaa vähän ikäistään vanhemmalta, sillä se on luonteeltaan niin kovin rauhallinen ja kuonostakin löytyy valkoista. Mutta kun pojan suuhun vilkaisee, huomaa sen hammasrivistön kiiltävän kauniin puhtaanvalkoisena. Ikää Topiaksella on arviolta viitisen vuotta. Koska emme tiedä varmasti, onko Topias asunut joskus jonkun kotona, tulee uuden omistajan varautua myös siihen, että niin hihnassa kävelemistä, sisäsiisteyttä kuin yksinoloakin voi joutua aluksi harjoittelemaan. Mutta eiköhän fiksunoloinen Topias opi nopeasti uudet tavat, kunhan ne jaksaa sille kauniisti opettaa.

Viipurin koirat - Topias

Viipurin koirat - Topias

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.