Seriy

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: n. 60 cm
Syntymäaika: 2008

18.11.2014
Seriy sai kodin, onnea!

16.8.2014
Seriytä ei ole vielä onnistanut sopivan kodin löytämisessä. Se asustaa pikkukoirien ja kissojen kanssa samassa huoneessa Olgan tarhalla.

Seriy pääsee silloin tällöin kävelylle metsään lahden rannalle, eikä siitä silloin melkein uskoisi, että se on sokea. Seriy saa kulkea ulkona vapaana ja se tulee luokse kutsusta.

Viipurin koirat - Seriy 16.8.2014 (erityisadoptio)

21.6.2014
Seriy (”Harmaa”) löytyi kadulta Pietarista syyskuussa. Koira oli selvästi hätää kärsimässä. Se ei liikkunut ollenkaan ja sen silmistä ja käytöksestä saattoi päätellä, että se oli sokea.

Eläintenystävät eivät voineet jättää Seriy´tä kadulle, missä sen oli mahdoton löytää ruokaa ja jossa se oli vaarassa joutua auton alle. Myöhemmin selvisi, että Seriy oli asunut alkoholistikodissa, mutta se oli joutunut lähtemään sieltä.

Seriyn hoitoa varten kerättiin rahaa Pietarissa ja se toimitettiin silmäsairauksiin erikoistuneeseen eläinlääkäriin. Valitettavasti siellä todettiin, että sen näkökykyä ei voida palauttaa: Seriyn molemmissa silmissä on glaukooma, ja sen avuksi voitiin ainoastaan määrätä painetta alentavia silmätippoja. Koira todettiin kuitenkin muuten terveeksi ja elinkelpoiseksi. Oikeassa ympäristössä tällä ihmisrakkaalla hienolla koirapojalla saattaisi olla vielä paljon elinaikaa jäljellä.

Olga ja Sasha kertovat, että Seriy on todella hyvä koira, ja tämän olemme myös itse voineet tarhamatkoillamme todeta. Seriy ei selvästikään ole taustaltaan kulkukoira, vaan se on tottunut elämään ihmisten kanssa, viihtyy sohvalla ja seuraa herkeämättä puhetta ja askelten ääniä. Seriy kävelee myös tottuneesti sekä hihnassa että vapaana, on sisäsiisti ja tottunut kissoihin. Se tulee kutsusta luokse ja tuntee useita käskyjä. Seriy on ehkä joskus aikaisemmassa elämässään työskennellyt ihmisen kanssa, koska niin kovin valppaana se pyrkii seuraamaan ihmisten viestejä ja liikkeitä. Tämä vahva side ihmiseen on entisestään vahvistunut, sillä Seriy tarvitsee ihmistä toimimaan silminään. Koiran muut aistit kompensoivat kuitenkin hyvin näköaistin puutetta. Pojassa on varmasti aimo annos saksanpaimenkoiran perimää ja palveluskoiran taipumuksia.

Seriy asuu Olgan tarhalla, mutta elämä muiden koirien kanssa on sille rankkaa. Toiset koirat kiusaavat sokeaa ja Seriy makaakin melkein kaiket päivät nurkassa pentuhuoneessa parinkymmenen pikkukoiran keskellä. Muutaman yhteenoton jälkeen Seriy on alkanut peloissaan murista muille isoille koirille eikä uskalla kävellä niiden ohi. Ulkoilurauhan järjestäminen Seriylle on Olgalle haaste, sillä koko koti ja piha ovat täynnä koiria. Seriy on tullut tutustumisen jälkeen nätisti toimeen pikkukoirien ja pentujen kanssa. Etsimme Seriylle kotia, jossa se saa olla ainoana koirana, tai ainakin ainoana uroksena. Pienten tyttökoirien kanssa samaan kotiin sitä voidaan myös harkita.

Etsimme Seriylle hyvää, sitoutunutta kotia, jossa on aiempaa koirakokemusta. Seriylle voi tarjota myös sijaiskotia, mutta toki ikioma koti olisi ensisijainen toive: aino(at)viipurinkoirat.fi

Viipurin koirat - Seriy

Viipurin koirat - Seriy

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.