Kostik

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: pieni
Syntymäaika: 5/2014

27.11.2014
Kosti-poika muutti omaan kotiin.

11.11.2014
Kostikia onnisti ja se pääsi Suomeen kotihoitoon. Kostikin hoitopaikka on Turussa.

Koskikin kotihoitaja kertoo:
"Kostista on kuoriutunut kotihoidossa vauhdikas tättähäärä, jonka suosikkipuuhaa on hoitoperheen pikkukoiran kanssa painiminen, hoitotädin kanssa puuhailu sekä hyvällä säällä ulkoilu ja kuoppien kaivaminen (pieni kermapeppu ei koe kurakeillä riekkumista hänen arvolleen sopivaksi).

Sisäsiisteys alkaa olla hallussa ja yksinolokin sujuu jo kohtalaisesti. Kostia ei jännitä rekat eikä bussit eikä kovat äänetkään. Vieraat ihmiset (varsinkin miehet) vielä jännittävät ja saavat pojalta äänekkään haukkutervehdyksen, mutta saadessaan rauhassa tutkailla tilannetta, Kosti intoutuu tutustumaan vieraisiinkin lähemmin. Tutustuttuaan Kosti on oikea sylimaakari.

Hoitopaikassa Kosti on tutustunut 2-15 vuotiaisiin lapsiin. Ensijärkytyksestä selvittyään Kosti tulee toimeen myös pienempien lasten kanssa. Hoitopaikassa on kissa, jota Kosti haluaisi kovin mielellään riehakkaasti jahdata. Ei kuitenkaan suhtaudu aggressiivisesti kissaan. Kosti tulee toimeen muiden koirien kanssa.

Leikkiessään Kosti innostuu herkästi haukkumaan. Samoin kohdatessaan uusia ihmisiä tai jotain jännittävää ulkona, varsinkin pimeällä. Haukkuherkkyyden vuoksi kerrostalo ei ole Kostille paras mahdollinen paikka. Kosti antaa suorittaa kaikki hoitotoimenpiteet luottamuksen syntymisen jälkeen hyvin.

Kostin kanssa on hoitopaikassa harjoiteltu lähelläpysymistä, odottamista sekä muita kauniin käytöksen alkeita. Remmikäytöksen ja rauhoittumisen suhteen saa uusi koti vielä tehdä töitä, koska Kosti kiihtyy helposti jännittäessään. Kosti on tottunut autoilija, joten matkanteko tämän nuoren miehenalun kanssa sujuu mukavasti. Kosti työskentelee mielellään ihmisen kanssa, ja oppii todella nopeasti uusia asioita.

Kosti painaa  reilu 5 kg ja säkäkorkeus tällä hetkellä n. 30 cm."

Kostikin kyselyihin vastaa Mona. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Monan tavoittaa osoitteesta moona.terese@gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

9.9.2014
Kostik on vähän ujo poika. Vieraisiin ihmisiin sen tekisi kyllä kovasti mieli tulla tutustumaan, mutta rohkeus ei oikein kuitenkaan riitä.

Sisarukset HvostikAlya ja Kostik syntyivät toukokuussa Olgan tarhalla. Pentujen vanhemmat Manja ja Shok pelastettiin hetkeä aiemmin pentutehtailijan luota. Manja odotti tulleessaan pentuja, joten Olgan varautui kiireesti pienten pystykorvapentujen syntymiseen.

Kostik on aika arka poika. Se on saanut tavata aika vähän vieraita ihmisiä tähän mennessä elämäänsä, joten kaikki uudet ihmiset ovat sille vielä jännityksen aihe. Selvästi Kostikin tekisi kuitenkin hirmuisesti mieli tulla tutustumaan, mutta houkuttelusta huolimatta se jää vielä pienen matkan päähän pohtimaan tilannetta.

Kostik hakee paljon turvaa niin emostaan, sisaruksistaan kuin Olgastakin. Niiden seurassa se liikkuu reippaasti ja seurailee pitkin pihaa. Kostikille olisikin tärkeä juttu, että uudessa kodissa olisi reipas koirakaveri odottamassa: sen mallia seuraten olisi moni uusia asia maailmassa paljon vähemmän pelottava. Olgan luona Kostik on saanut tottua elämiseen myös kissojen sekä muiden, isojenkin koirien kanssa. 

Pennut vaikuttavat paljolti japaninpystykorvilta. Emme tiedä, ovatko ne oikeasti sellaisia ja toivommekin, ettei mahdollinen rotutausta olisi suurin syy, miksi joku haluaa näille tarjota kodin. Vaikka sisarukset ovat mahdottoman suloisia valkoisia pörröturkkeja, tulee niiden kanssa riittämään töitä pentujen totuttamisessa moniin niille kovin uusiin asioihin. Siksi näille sisaruksille ei kannata intoutua tarjoamaan kotia vain niiden suloisen ulkonäön vuoksi: uusien omistajien tulee ehdottomasti olla valmiita tekemään töitä pentujen sopeuttamisen kanssa.

Sisarukset ovat kasvaneet Olgan kotona sekä pihapiirissä. Tämän johdosta ne suhtautuvat arastellen kaikkeen uuteen, mukaan lukien vieraat ihmiset. Pystykorvat ovat tyypillisesti herkkähaukkuisia koiria, joten pelottavat asiat saavat herkästi haukkukuoron osakseen. Omistajan tulee siis myös olla varautunut siihen, että ääntä saattaa löytyä näistä pennuista keskimääräistä enemmän. Pentujen vanhemmat ovat noin 40 cm korkeita ja kymmenisen kiloa painavia, joten mitään jättiläisiä ei pennuistakaan kasva.

Viipurin koirat - Kostik 13.9.2014

Viipurin koirat - Kostik, Alya, Hvostik 7.6. & 16.8.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.