Andrea

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 3/2012

16.6.2014
Andrea löysi itselleen omaan perheen.

9.3.2014
Viehko Andrea pääsi kotihoitoon. Nyt se odottelee kotiehdokkaiden yhteydenottoja Pirkanmaalla.

Anrean elämä ja olemus on muuttunut kotihoidossa paljon. Andrea on enemmän kuin valmis valloittamaan uuden kotinsa. Kotihoitaja kertoo:

"Andrea on oppinut muutamassa kuukaudessa hienosti kotikoiran tavoille. Se on nyt muuttanut ulkotarhasta vakituisesti sisälle asumaan, ja käyttäytyy asiallisesti myös ihmisten poissaollessa. Andrea on täysin sisäsiisti. Ihmisiä päin hyppiminen on jäänyt pois melkein kokonaan, nyt neiti malttaa jo tervehtiä tassut maassa. Hyvin rakastava koira se on edelleen, joten ihmisten huomio ja rapsuttelut ovat todella tärkeitä! Toisten koirien kanssa Andrea pärjää erinomaisesti, ja olisi varmasti mukavaa jos sillä olisi tulevassa kodissaan koirakaveri. Nyt kuitenkin uskoisin Andrean pärjäävän jo ainoanakin koirana, kunhan yksinoloa ensin harjoiteltaisiin rauhassa. Neiti suhtautuu ystävällisesti kaneihimme, joten luulen että myös kissat saisivat olla häneltä rauhassa.

Kuten nuoret koirat yleensä, myös Andrea on liikunnallinen tapaus ja kaipaa joka päivä kunnon lenkille. Aidatulla pihalla se tekee hurjia spurtteja ja leikkii leluilla. Aika hyvin neiti jo saapuu luokse kutsumalla, ja oppii varmasti paljon muutakin kärsivällisellä opastuksella.

Jonkin verran Andrea haukahtelee äänille, joten kerrostaloon sopeutumisessa saattaa olla haastetta. Vieraisiin kulkijoihin ulkona sen sijaan suhtaudutaan koko ajan paremmin, ja Andrea tottuukin varmasti kulkemaan myös kaupunkiympäristössä. Hihnassa Andrea kulkee kiltisti sekä kahdestaan ihmisen kanssa että toisten koirien seurassa."

8.1.2014
Andrea totuttelee kotikoiran arkeen maalaisympäristössä ja eleli aluksi ulkotarhassa. Kotihoitajan kertomus kuitenkin paljastaa, että tämäkin tyttönen viihtyy paremmin sisällä ihmisten kanssa ja olisi valmis käpertymään sohvan nurkkaan oman omistajan viereen.

"Andrea on perusluonteeltaan tosi ihmisrakas. Se hakee kovasti huomiota ja rapsutuksia, ja ollessaan koira-aidatulla pihalla vapaana, se tulee luokseni kun huutelen. Varsinkin omassa aitauksessaan Andrea hyppii aika riehakkaasti ihmistä päin, mutta hyvin rakastavassa hengessä:) Kuitenkin Andrea on myös ilmeisen herkkä tapaus: vieraat ihmiset pelottavat sitä, samoin autot ja muut moottorivehkeet. Ne vähät autot joita me täällä olemme lenkillä kohdanneet saavat kyllä mennä ohi, mutta Andrea pysähtyy ja pakittaa auton kohdalla, ja jännittyy jo heti kun kuulee kauempaa auton äänen. Tämä vaatii siis vielä totuttelua.

Andrea ei ole koskaan tehnyt tarpeitaan sisälle, eikä ulkona koppiinsa tai rakennukseen jossa kopit ovat, joten uskallan sanoa että se on sisäsiisti jos vaan pääsee käymään ulkona tarpeillaan riittävän usein. Hihnassa kulkeminen oli Andrealle uusi asia kun se tuli meille, ja Andrea suhtautui siihen alistumalla eli menemällä maahan makuulle, minkä se tekee helposti muutenkin hankalassa paikassa. Varsin pian se rupesi kuitenkin kulkemaan lenkillä yhdessä Hulin kanssa, mutta tietenkin hihnassa kävely on vieläkin aika uutta. En kuitenkaan yhtään epäile etteikö Andrea oppisi vaikka kuinka hienon hihnakäyttäytymisen, kunhan saa opetella rauhassa.

Andrealle paras koti olisikin varmasti sellainen, jossa siihen jaksetaan suhtautua etenkin alussa hyvin rauhallisesti, ettei tyttö pääse pahasti säikkymään. Muuten en usko että suuria vaikeuksia on edessä, Andrea varmaan oppii kotikoiran tavoille suht helposti turvallisessa kodissa. Väärällä suhtautumisella tästä tytöstä voi silti saada tehtyä säikyn, siksi painottaisin että kyseessä on monista hyvistä puolistaan huolimatta herkkä koira."

Andrean kyselyihin vastaa Maija, maija.viipurinkoirat(at)gmail.com. Täytä adoptiohakemus ja ota sen jälkeen itse yhteyttä koiravaraajaan. Tutustu ensin adoptio-ohjeisiin.

29.6.2013
Viehättävä Andrea odottaa edelleen kotia! Pitkäsäärinen Andrea hurmaa tarhavieraat kauniilla käytöksellään ja iloisella luonteellaan.

Viipurin koirat - Andrea

27.12.2012
Andreasta on kasvanut jo hyvin kaunis ja mukava nuori tyttö. Vaan missä odottelee Andrean koti?

Andrea on hyvin iloinen ja ystävällinen tyttö. Se rientää aina reimuissaan vastaan, kun huomaa ihmisten tulevan sen aitaukseen. Andrea on ikäisekseen suhteellisen rauhallinen: toki Andrea on vielä hyvin pentumainen ja hassu tepsuttaja, mutta mikään ylivilkas säheltäjä se ei ole.

Andrea on kaunis, pitkäsäärinen neitokainen, jolla alkaa olla korkeutta arviolta noin 60 cm. Vielä jonkun sentin sen on mahdollista kasvaa, joten ihan pikkuiseksi tämä tyttö ei jää. Mutta reipasta lenkkikaveria etsivälle Andrea olisi oiva valinta!

Viipurin koirat - Andrea 16.2.2013

17.6.2012
Andrea-tyttö on aurinkoinen pentu, aina mukana siellä missä tapahtuu. Andrea rakastaa muiden pentujen kanssa leikkimistä, mutta ihmisseuraa ei silti voita tytön mielestä mikään.

Andrea pentuesisaruksineen löydettiin viipurilaiselta kesämökkialueelta toukokuussa. Onneksi sattumalta mökillä käymään mennyt nainen huomasi, että naapurimökin alta häntä tuijotti rivi nappisilmäisiä pentuja. Pienen houkuttelun jälkeen nainen sai pennut näkyviin ja soitti Irinalle, joka lupasti tulla noutamaan pennut.

Andrea on eläväinen ja mukava tyttö, joka mennä touhottaa iloisesti muiden pentujen joukossa. Andrea etsiikin kotia, jossa jaksetaan tarjota aktiiviselle tytölle riittävästi tekemistä: ulkoilua, leikkimistä, käytöstapojen opettelua ja yleistä maailman ihmettelyä. Andrea voisi matkustaa Suomeen vaikka heti.

Katso video Andreasta:

Viipurin koirat - Andrea

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.