Manja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 35 cm, n. 5-7 kg)
Syntymäaika: 2011

15.10.2014
Manjan kuulumisia omasta kodista:

"Manjalla on mennyt tosi hyvin uudessa kodissa. Heti tottui kaikkiin perheenjäseniin vaikka on mennyt vasta alle viikko. On reipas tyttö ja tykkää tosi paljon olla sylissä."

13.10.2014
Pieni Manja löysi oman kodin.

9.9.2014
Manja on pieni, ihmisrakas emokoira. Se pelastettiin kantavana pentutehtailijalta ja nyt Manjan olisi vihdoin aika etsiä oma koti.

Manja ja Shok pelastettiin keväällä. Manja odotti tulleessaan pentuja, joten Olgan varautui kiireesti pienten pystykorvapentujen syntymiseen. Sisarukset HvostikAlya ja Kostik näkivät päivänvalon toukokuussa Olgan tarhalla.

Manjasta ei juurikaan huomaa, että se on joutunut elämään aiemmin karussa paikassa pentutehtailijan luona. Manja vaikuttaa varsin luottavaiselta myös vieraiden ihmisten kanssa. Ystävällisesti se tulee tekemään tuttavuutta, kuitenkaan tuppautumatta seuraan taukoamatta.

Olgan mukaan Manjalta sujuvat yksinolot hyvin, tosin Olgalla sillä on ollut aina toisia koiria seuranaan. Samoin Manja on osoittaunut sosiaaliseksi tytöksi niin toisten koirien kuin kissojenkin suhteen. Koska Manja on elänyt pentutehtaassa pitkälti häkissä, voi sisäsiisteydessä olla harjoittelemista. Ei myöskään ole tiedossa, osaako Manja kävellä hihnassa. Uuden omistajan tulee siis varautua siihen, että monet perusasiat voi joutua Manjalle vielä opettamaan.

Manja vaikuttaa paljolti japaninpystykorvalta. Emme tiedä, onko se oikeasti sellainen ja toivommekin, ettei mahdollinen rotutausta olisi suurin syy, miksi joku haluaa Manjalle tarjota kodin. Pystykorvat ovat tyypillisesti herkkähaukkuisia koiria, joten omistajan tulee olla varautunut siihen, että ääntä saattaa löytyä Manjasta keskimääräistä enemmän. Tällä hetkellä Manja tosin vaikuttaa varsin hiljaiselta.

Videolla Manja on steriloitu paria päivää aikaisemmin:

Viipurin koirat - Manja

Manja pentujen kanssa kesäkuun alussa:

Viipurin koirat - Manja

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.