Mortti

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 4/2014

7.8.2014
Pikku Mortti ei ole enää koditon.

17.7.2014
Mortti on ihastuttava ja uskomattoman suloinen pikku vesseli, joka innokkaana odottaa jo kutsua omaan kotiin!

Mortti ja sen viisi sisarusta, Metku, Muisku, Maura, Malla ja Mai, tuotiin Irinan tarhalle heinäkuun alussa. Pennut olivat eläneet kaatopaikalla yhdessä emonsa kanssa, mutta ilmeisesti niiden olemassaolo sielläkin oli häirinnyt jotakuta niin paljon, että emo ammuttiin. Muutama avulias ja eläinrakas ihminen oli kuullut kaatopaikalla ilman emoa elävistä pennuista, ja he kävivät hakemassa pennut parempaan turvaan.

Mortti on ystävällinen ja kiltti poika, joka istua nököttää paikallaan katsellen samalla uteliaana vieraita ihmisiä ja heidän puuhiaan. Mortti vaikuttaa ainakin toistaiseksi melko rauhalliselta pennulta, joka ei tee itsestään numeroa. Kun innokkaammat aitaustoverit ovat saaneet ensin tervehtiä ja rauhoittua, tulee Mortti rauhallisen ystävällisesti antamaan iloisen ja märän tervehdyksen. Poika nautiskelee koko pienellä sydämellään pikku rapsutteluhetkestä, ja ihmisten seura tuntuu olevan sille erittäin mieluisaa.

Mortista kasvaa ainakin keskikokoinen poika, ja onkin tärkeää, että sen uusi ihminen jaksaa kärsivällisesti opettaa sille hyviä käytöstapoja, jotta elämä aikuisen pojan kanssa olisi mahdollisimman vaivatonta. Mortille ei sohvalla makoilu riitä vaan sille pitää tarjota riittävästi liikuntaa ja muuta puuhaa, jotta nuoren koiran energia saa purkautua oikeisiin asioihin eikä omistajan huonekaluihin.

Mikäli olet harkinnut päätöstäsi tarkkaan ja varma, että koira pysyy mukana elämässäsi sen tuomista muutoksista huolimatta, Mortti odottaa malttamattomana yhteydenottoasi!

Viipurin koirat - Mortti

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.