Bagray

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2007

28.3.2018
Bagrihan tuli meille ensimmäisenä tästä kolmen koplasta vuonna 2014 . Parempi luontoisempaa ja leikkisämpää koiraa emme olisi voineet saada. Takajalka vaivaa enemmän ja vähemmän, mutta olemme löytäneet siihen oikean lääkityksen ja bagri ottaa tanssiaskeleita. On mukava tulla töistä kotiin, kun bagri on ensimmäisenä vastassa ja ottaa tanssi askeleita häntä heiluen ja hymyssä suin. Pojan turkki se vain paksuuntuu päivä päivältä, joten kesän kynnyksellä on pojalla pakko keritseminen edessä muuten poika kärsii kuumuudesta. Poika tykkää nauttia järvi vedestä, seisoen siellä ja nuuhkuttaen ilmaa. Bagrille ruoka maistuu, kunhan se on "sisäfilettä",  borshkeittoa tai kalaa kaikessa muodossa.

Bagrin sanoin kerrottuna. Viime kuulumisistahan on kaverit on aikaa, joten paljon on sattunut ja tapahtunut täällä Karkkulan kylässä. Ensiksi haluan lähettää Olgalle isot terkut Sitten se mun tyttökaveri Niki nukkui pois ja Pepi kissa muutti kissa kotiin, kun se ei tykännyt uusista tulokkaista. Musta uudet tytöt on ihan kivoja, kunhan eivät mene mun luu kätköille. Varsinkin tuo tara joka tykkää pitää minusta huolta, pestä korvia ja sen sellaista. Vierailevia tähtiä joudun välillä murahtaen ojentamaan ja kertomaan kuka tässä talossa on POMO. Joten tässä teille vähän terkkuja täältä ja palataan asiaan kunhan kiireiltä ehdin.

28.9.2014
Bagrayn kuulumisia omasta kodista:

"Pakko kertoa teille, parempiluonteista poikaa emme olisi voineet kuvitellakkaan. Bagin kanssa ei ole ollut minkäänlaista huolta, poika tuli taloon ja totesi: tämä on minun kotini. Pesu, harjaus ja lenkit ovat Bagin mielestä nautintoja. Bagin jalkaa on kuntoutettu, hierottu ja venytetty. Lenkit pitenevät päivä päivältä, ja Bagi saa enemmän lihasta jalkoihin. Eläinlääkäri kehui Bagin luonnetta ja runkoa, sanoi myös jalasta, että saattaa jäädä jäykäksi, mutta kyllä Bagista lenkkikaveri tulee.

Bagin sanoin: Kun tulin taloon, täällä oli Pepi-kissa ja Niki-tyttö. Aluksi oli ihmetys: mitä, kissa ja koira samassa talossa! No, otin mallia, ja nyt kissa kanssa voi pötköttää samassa sängyssä. Pepi-kissan ruoka on tosi hyvää, höh, mamma ei anna minun syödä Pepin ruokaa. Mutta muutaman tanssiaskeleenkin olen jo ottanut ruoka-aikaan tai kun iskä antaa herkkuja.

Tuo tyttökoira Niki, on se aika vetävän näköinen ja opettaa minulle uusia juttuja, nyt osaan avata kaikki ovet vaikka kahvat onkin ylöspäin. Mamma ei tykännyt, kun vein keittiön tasolta mamman leivän – jami, mutta olipahan hyvää. Mun lemppariruoka on kyllä kana ja riisi, kyl toi mamma osaa ruokaa tehdä. Välillä iskä tuo jäisiä kanasiipiä ja nahkaluita, joita on kiva jäytää. Minusta on ihanaa, kun harjataan, ja osaan minä käskeäkin, et ette muuten lopeta, tai kun mammalla venyy ruuan laitto.

Minun lempipaikkani on kuistilla rappujen yläpäässä, josta voin seurata mitä kaikkea tänne maalle kuuluu. Joskus käymme lenkillä isolla pellolla, mutta ei minua päästetä vielä vapaaksi, ja se minua kyllä vähän harmittaa, kun Niki saa juosta vapaana, kun olisihan täällä paljon tutkittavia paikkoja ja uusia hajuja. Mutta en taitaisi osata tulla vielä takaisin kotiin. Kuulemisiin täältä maalta, kirjoittelen kunhan taas ehdin hommiltani.

ps. Terkut tarhakavereille"

15.9.2014
Bagrayn pitkä odotus päättyi ja poika pääsi omaan kotiin.

7.6.2014
Huskypoika Bagray odottelee yhä onneaan Olgan tarhalla. Bagrayta miellyttäisi ulkoileva koti, jossa on jo aikaisempaa koirakokemusta.

Bagray rakastaa ihmisiä ja se toivoisi saavansa vielä ihan ikioman perheen - vihdoin, eläkevuosien lähestyessä. Kaikkein eniten Bagrayta kiinnostaisi sellainen koti, jossa se saisi olla ainoana koirana, vaikka toki kiva tyttökoirakin voisi olla mukava kaveri. Erilaiset ulkoilupuuhat olisivat Bagraylle huskyen tapaan kovasti mieleen. 

Vähän on komea Bagraykin jo ehtinyt iän ja tarhalla elettyjen vuosien myötä rähjääntyä, eikä askelkaan nouse ihan samaan tapaan kuin nuorempana. Mutta hyvällä hoidolla Bagraysta kuoriutuisi vielä hyvin hieno koira, jolla on monia elinvuosia edessä! Sillä olisi asiaa hammaslääkäriin, sillä lohjennut kulmahammas on kipeä.

Viipurin koirat - Bagray 16.8.2014

Viipurin koirat - Bagray

16.8.2012
Bagray on ystävällinen ja iloinen huskypoika.

Bagray on asustellut Olgan tarhalla jo pitkään. Suuressa koiralaumassa eläminen on sille arkipäivää, ja Bagray tulee kohtuullisesti toimeen muiden koirien kanssa. Hieman valikoiva Bagray kuitenkin on seuransa suhteen, joten ainakaan toisen uroksen kaveriksi sitä ei suositella.

Tarhalla asumisesta huolimatta Bagray on tottunut hihnassa kulkemiseen. Muutenkin poika on oikein mukava tuttavuus: se on lempeä, iloinen ja seurallinen koira, joka osallistuu mielellään kaikkeen tarhalla tapahtuvaan.

Bagray tulee Olgan luona toimeen myös kissojen kanssa. Huskyilla on kuitenkin usein voimakas metsästysvietti, joten kissakotiin Bagrayta suositellaan silti vain varauksella. Kerrostalokaan ei ole tälle paksuturkkiselle ja ulkona elämiseen tottuneelle pojalle se paras kotivaihtoehto. Pelkäksi ulkokoiraksi Bagrayta ei silti missään tapauksessa luovuteta, vaan ihanteellinen koti olisi sellainen, jossa poika aina halutessaan saisi viettää aikaa ulkona tai sisällä - siellä missä ihmisetkin.

Bagray voi muuttaa Suomeen vaikka heti.

Katso video Bagraysta:

Viipurin koirat - Brut, Richik & Bagray 7.4.2013

Viipurin koirat - Bagray

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.