Roma

Sukupuoli: uros
Koko: pieni
Syntymäaika: 2013

10.6.2014
Roma sai oman kodin.

19.5.2014
Roma taitaa olla ihan oikea kääpiövillakoira, vaikkei sen puhdasrotuisuudesta voida olla täysin varmoja. Roma löydettiin talvella Pietarista, missä se oli jo jonkin aikaa asunut ulkona.

Pietarilainen eläinsuojelija kuuli takkuisen pikkukoiran piileskelevän erään talon sisäpihalla talven pakkasilla. Pelästynyttä pikkukoiraa ei saatu heti kiinni, mutta korttelin asukkaiden kanssa sovittiin, että he nappaavat koiran talteen. Hyvin laiha pikkukoira toimitettiin eläinlääkäriin saamaan hoitoa ja kun se on vähän kuntoutunut, se pääsi myös trimmaajan käsittelyyn. Takkujen alta löytyi kaunis pikkuinen puudeli, josta on nyt muutaman kuuauden ajan yritetty pitää mahdollisimman hyvää huolta.

Roma on arvioitu 1-vuotiaaksi, joten sillä on toivottavasti vielä pitkä elämä edessä. Roma on tottunut kävelemään hihnassa ja se tulee toimeen sekä muiden koirien, kissojen että ihmislasten kanssa. Se on nauttii leikeistä, ulkoilusta ja muusta puuhastelusta. Roma on hyvin kiintynyt hoitajaansa ja viihtyy sylissä. Roma odottaa kotihoitopaikassa Olgan ystävän luona kutsua Suomeen ja on valmis matkustamaan heti, kun se oikea koti löytyy.

Video on kuvattu Olgan luona, jossa pääsimme tapaamaan pienen Roman.

Viipurin koirat - Roma

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.