Tessa

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 10/2013

25.5.2014
Tessan (nyk. Nala) kuulumisia:

"Nala tuli meille 10.4. eli meillä on nyt takana puolitoista kuukautta yhteistä elämää. Kaikki on mennyt tosi kivasti! Nala on aivan ihan pieni karvapallero ja mahtava lisä meidän laumaan. :)

Nala on reipastunut valtavasti alkuun verrattuna. Uudet ihmiset pelottavat tyttöä selvästi paljon vähemmän kuin alussa, ja muutama muu ihminen meidän kotona asuvien lisäksi on selvästi lisätty "omien ihmisten" listalle. Äiti on käynyt muutaman kerran ulkoiluttamassa Nalaa meidän ollessa pidempään poissa kotoa, ja Nala on ottanut äidin vastaan suurella ilolla ja lähtenyt reippaasti mukaan ulos. Muita koiranomistajiakin on melko turvallista käydä nuuskimassa ja antaa heidän jopa vähän silittää samalla, kun tervehditään koiratuttuja.

Autossa matkustaminenkin onnistuu Nalalta jo melkein rutiinilla. Ja muutamassa paikassa vierailukin on onnistunut tosi hyvin, maalla Nala viihtyy ihan selvästi.

Teemme molemmat vähintään kahdeksan tunnin työpäivää, ja sen ajan Nala osaa tosi hienosti olla yksin kotona. Aamulla jätetään tytölle radio päälle ja jotain kivaa pureskeltavaa, ja kun töiden jälkeen kiirehditään Nalan luo, vastaan tulee onnellisen oloinen koira, ja kaikki on kotona samassa kunnossa kuin aamulla.

Luulimme jo yhdessä vaiheessa, että tyttö oli melkein oppinut sisäsiistiksi, mutta siinä ollaan ihan viime päivinä otettu vähän takapakkia. Pissat ja kakat on tulleet sisälle, vaikka juuri muutama tunti sitten ollaan tultu ulkoota. Katsotaan, miten tilanne kehittyy tästä eteenpäin.

Ulkoillessa Nalan lempipuuhaa on haistella rannalta löytyviä tuoksuja, nakerrella keppejä, ruohoa tai mitä tahansa kiinnostavaa sekä vaan jäädä mukavalle ruohomättäälle kieriskelemään. Sisäänlähtö on varsinkin nyt kesän korvalla varsinaista houkuttelua, mutta ymmärtäähän sen.

Ensimmäinen eläinlääkärireissukin on tehty, ja Nala suoriutui siitäkin hyvin, vaikka selvästi oli jännittävä kokemus. Nala sai terveen paperit, rokotuksia vähän vielä tehosteltiin. Painoa tyttö on saanut sopivasti lisää. Tullessa Nala painoi 11,5 kg, nyt lisää on tullut pari kiloa.

Eli hyvin menee täällä. Voimme oman kokemuksemme perusteella suositella rescuekoiraa ihan kaikille, jotka miettivät sellaisen ottamista koirakaveriksi! Nala on osoittanut meille, että pienellä ymmärryksellä ja kärsivällisyydellä ja tarjoamalla koiralle positiivisia kokemuksia rescuekoirasta voi jo tosi nopeallakin aikataululla tulla hienosti käyttäytyvä kaupunkilainen kotikoira. Iso kiitos teille Viipurin Koiralaisille, kun yhdistitte meidän ja Nala-koiran polut!"

10.4.2014
Tessa sai matkalipun Suomeen.

4.4.2014
Tessa vaikuttaa ensinäkemältä hiukan ujolta. Tessa kuitenkin vapautuu pian ja hetken päästä se jo tepsuttelee innostuneena jalkojen ympärillä häntä vipattaen.

Viipurin koirat - Tessa

Viipurin koirat - Irinan tarhalla 1.3.2014

26.1.2014
Tessa on iloinen ja reipas tyttö! Aurinko alkaa paistaa kovimmassakin lumituiskussa, kun Tessa loistaa iloista energiaansa ympärilleen.

Tessa asuu Irinan tarhalla pienessä pentulaumassa. Emme tiedä miksi tyttö hylättiin, mutta ainakaan Tessa ei tunnu asiasta masentuneen. Jatkuva hännän vipatus ja tepsuttavat tassut kertovat, että vieraatkin ihmiset ovat kovasti Tessan mieleen. Tessa yrittääkin tehdä kaikkensa, ettei sitä enää pentutaloon jätettäisi.

Tessasta kasvanee aktiivinen ja reipas nuori tyttö, joten Tessa toivoo löytävänsä kaltaisensa omistajan. Mitään ihmeempiä Tessa ei kuitenkaan vaadi, kuin reippaita ulkoilulenkkejä, arkitottelevaisuuden opettamista ja sopivasti muuta aktivointia. Sosiaalisena tyttönä Tessa varmasti pitäisi myös koirakaverista, mutta eiköhän Tessa oppisi elämään myös ainoana koirana talossa.

Tessa on rokotustensa puolesta valmis muuttamaan omaan kotiin maaliskuun alussa, joten Tessa toivoo kovasti, että kutsu omaan kotiin kävisi silloin!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.