Joy

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2013

14.7.2015
Joyn kuulumisia:

"Kohta on kulunut vuosi siitä, kun Joy muutti perheeseemme. Vuoteen on mahtunut paljon iloa, mutta myöskin surua. Alkuun Joy oli kova tuhoamaan paikkoja yksin ollessaan. Paljon meni kenkiä, vaatteita, kirjoja, valokuva-albumeita ja tavaroita. Aina, kun joku oli eliminoitu sen ulottuvilta se keksi uuden jutun mitä tuhota. Eikä asiaa auttanut se, että Joy on todella näppärä poika. Ei auttanut, että tavarat laitettiin ovien taakse tai lipastoihin “turvaan”. Hän kyllä osasi avata ne :) Noh, lipastot teipattiin kiinni ja ovenkahvat käännettiin niin ettei saa auki. Nyt asialle pystyy jo nauramaan, vaikka aluksi itkettikin ja taloudellinen menetyskin oli jonkinmoinen. Tokossa käytiin ahkerasti ja saatiin todella paljon kehuja nopeasta oppimisesta, koirakerhomme toko ohjaaja valitettavasti muutti pois paikkakunnalta, ja uutta ei ole saatu tilalle, mutta olemme jatkaneet kotiharjoituksilla. Agilityäkin oli tarkoitus aloittaa keväällä, mutta sama ongelma – ei ohjaajaa. Kotipihalla on pujottelurata aurauskepeistä, ja esteitäkin ollaan hypitty.

Viimevuonna Tapaninpäivänä Joylle sattui tapaturma. Se astui jonkin todella terävän kiven päälle, joka oli lumen alla, ja vasemmasta etutassusta katkesi valtimo ja osittain koukistajajänne. Verta tuli valtavasti, onneksemme kotoa löytyy sidostarvikkeita, joita olen töistä leikkaussalista tuonut. Todella pitkät pari-kolme tuntia oli, kun odottelimme, koska eläinlääkäri soittaa, että milloin voi tulla, kun oli jotain hätätoimenpidettä tekemässä maatilalla. Vuoto saatiin tyrehtymään ja jänne ommeltua kiinni, itse sain toimia avustajana leikkauksessa. Jatkohoitona antibioottia, tassu sidottuna koukkuun kuusi viikkoa ja ohje ottaa rauhallisesti, ulkona vain pissa- ja kakkalenkit. Melko helppoa ton aktiivisen koiran kanssa! Päivittäiset sidevaihdot sujuivat mallikkaasti, ja tassu suojattiin kumihanskalla ja rukkasella. Tassu parantui täysin normaaliin toimintakuntoon, vaikka el sitä vähän pelottelikin, ettei välttämättä ihan normaalia tule tuollaisen vamman jälkeen.

Tämä kesä on ollut Joylle mieluisa, kun hän ei oikein kuumista piittaa. Joy nauttii uimiseta ja kirmaamisesta koirakaveriensa kanssa. Joy ja perhe ovat oikein tyytyväisiä."

16.10.2014
Joyn kuulumisia omasta kodista:

"Joy muutti meille heinäkuun lopussa. Joyn kanssa on mennyt aivan mahtavasti. Joy on saanut painoa muutaman kilon lisää ja näyttää nyt terveeltä ja iloiselta kuten aina. Joylta puuttuu ylhäältä oikealta kaksi hammasta, ja vastapareihin alhaalle oli kertynyt kovasti hammaskiveä. Hammaskivi on nyt poistettu, mutta yksi hammas heiluu kovasti ja se joudutaan poistamaan. Joyn vatsa oli pitkään löysällä, sillä on herkkä vatsa, ja nyt ollaan löydetty ruoka, jolla vatsa pysyy kunnossa. Agrimarketista jahti&vahti-kanariisi nappuloita herkkävatsaiselle ja lisäksi pakasteena naudanmahaa, lintumixiä ja kanaa.

Tänään iloitsen erityisen paljon ja itken melkein onnenkyyneleitä. Olemme käyneet Joyn kanssa tottelevaisuuskoulutuksessa nyt 5 kertaa, ja kehitys on ollut aivan uskomatonta. Ohjaaja kehui tänään meitä niin, että meinaan pakahtua. Sanoi, että kuukausi sitten, kun tapasi meidät ekan kerran, ei olisi ikinä uskonut, että näin nopeasti voisi syntyä näin hyvää tulosta. Keväällä kun alkaa uudistetulla kentällä agility, olisi tarkoitus alkaa sitä harrastamaan."

31.7.2014
Tämä poika ei ole enää koditon!

3.6.2014
Joy on aivan ihana poika! Tämä iloinen ja avoin partasuu rakastaa ihmisiä, ja olisi joka kerta valmis lähtemään tarhavieraiden mukana Suomeen. Kunpa joku vain huomaisi pojan.

Joysta saa joku takuulla mukavan lenkkikaverin ja ystävän. Reipas Joy vaikuttaa menevältä kaverilta, joten samoja ominaisuuksia Joy suosisi mielellään omistajassaankin. Kooltaan Joy on mukavan kompakti pakkaus; ei liian suuri eikä liian pieni. Joy jakaa aitauksen useiden muiden koirien kanssa, niin narttujen kuin uroksienkin, ja vaikuttaa sopuisalta pojalta. Poika myös hurmaa kaikki ihastuttavalla ulkonäöllään, joten suuresti ihmettelemme, miten ei kukaan ole vielä tätä kultakimpaletta huomannut!

16.3.2014
Joy on nimensä mukainen ilopilleri. Joy-poika rakastaa ihmisiä ja huomiota - kertakaikkisen ihana partanaama!

Joy ehti asua siskonsa kanssa kotihoidossa Viipurissa hetken aikaa. Kun koteja ei kuitenkaan löytynyt, vietiin sisarukset Irinan tarhalle paremman onnen toivossa. Joyn sisko varattiinkin pian saksalaiseen kotiin, mutta Joy-poika odottaa vielä sen oikean löytymistä.

Joysta on vaikea keksiä mitään muuta kuin kehusanoja: reipas, iloinen, komea, aktiivinen, avoin, ystävällinen... Varsin hieno pentu siis! Kotihoidossa Joy on ehtinyt jo opetella hihnassa kävelemisen saloja sekä tottua kissoihin. Joy tulee myös hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Joysta kasvanee vilkas ja tarmokas poika, joten pelkkää sohvaperunakoiraa etsivälle ei Joy ole oikea valinta. Mutta jos kaipaat sellaista koiraa, joka ei väsähdä pienestä ja jonka parrakas hymy ei hyydy missään tilanteessa, olisi Joy varmasti onnellinen päästessään luoksesi. Toki pitää muistaa, että aktiivisella koiralla voi olla tapana aiheuttaa myös niitä harmaita hiuksia omistajalleen: sohvankulmaa voi olla maisteltu, viherkasvit voi olla tiputeltu ikkunalaudoilta ja matto on voinut saada uuden ilmeen, kun pojalle on yksinolleessaan tullut vähän tylsää. Mutta tämähän vain kuuluu elämään nuoren koiran kanssa!

Viipurin koirat - Joy

Viipurin koirat - Joy

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.