Mashka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2007

9.10.2014
Mashka ei ehkä arvannut, että vielä koitaa se päivä kun hän pääsee omaan kotiin. ONNEA!

23.3.2014
Mashkan pitkä odotus tarhalla jatkuu. Mashka on kuitenkin sympaattinen koirarouva, jolle niin kovasti toivoisimme kodin jo löytyvän.

Mashkalla alkaa olla ikää jo noin seitsemän vuotta. Missään nimessä Mashka ei kuitenkaan ole vielä vanhus, vaan se on yhä reipas tyttö, joka varmasti jaksaisi vielä pitkiäkin lenkkejä. Toisaalta Mashka ei kuitenkaan vaadi enää yhtä paljon ohjelmaa ja puuhailtavaa kuin nuoremmat koirat. Ja onneksi ei sanonta "vanha koira ei opi uusia temppuja" pidä paikkaansa: Mashka oppisi varmasti vielä vaikka mitä, kunhan joku jaksaisi niitä Mashkalle opettaa!

Viipurin koirat - Mashka 13.9.2014

11.5.2013
Viimeksi, kun kävimme Viipurissa, kohtasimme ilahduttavan näyn: Mashka oli saanut muuttaa ulkoaitaukseen. 

Mashka vaikutti iloiselta ja rauhalliselta. Muutto pois levottomista sisätiloista on tehnyt sille hyvää.

Viipurin koirat - Mashka

Viipurin koirat - Mashka

25.8.2012
Mashka on kovin sympaattinen tyttö: ihmiset ovat kovasti Mashka-muorin mieleen, ja iloisen hännänheilutuksen saattelemana Mashka tulee aina tervehtimään tulijat.

Mashka on monen mielestä kovin tavallisen ja huomaamattoman oloinen koira, onhan se musta ja pystykorvainen peruskoira. Luonteeltaan Mashka on kuitenkin toista maata: se on itsevarma ja reipas tyttö, joka tulee kyllä toisten koirien kanssa toimeen, mutta kertoo myös mielellään niille, jos ne Mashkan mielestä käyttäytyvät huonosti. Mashka onkin ottanut tarhalla yhden alueen selvästi omakseen, ja sinne sen mielestä sopii tulla vain tiettyjen koirakavereiden. Muut aitauksessa asuvat koirat osaavatkin jättää tämän päättäväisen muorikoiran rauhaan.

Mashka on tomera koira. Tomeruutensa takia Mashkaa erehtyykin ensitapaamisella pitämään ikäistään vanhempana. Mashka seurailee mielellään tarhakävijöitä herkkupalan toivossa. 

Mashkassa ei näy nuoren koiran epävarmuutta, vaan neitonen vaikuttaa jo paljon elämää nähneeltä ja kokeneelta. Muut koirat saavat hyvin nopeasti huutia yrittäessään liian lähelle tytön purutikkua. Mashka tulee toimeen omassa aitauksessaan asustavien koirien kanssa, mutta ei vaikuta pitävän siitä, että ne tunkevat aivan kylkeen kiinni.

Mashka olisi ihanteellinen kumppani jo aiemminkin koiran omistaneelle ihmiselle. Mashka kaipaa kovasti ihmisen huomiota ja rakkautta, mutta rajojakin on tytölle osattava asettaa ettei se ota ohjia omiin tassuihinsa. Toisen narttukoiran kaveriksi Mashkaa ei luovuteta. Leppoisa uros saattaisi olla hyvinkin mieleinen asuinkumppani.

Mashka on pienehkö keskikokoinen ja noin 45 cm korkea.

Katso video Mashkasta:

Viipurin koirat - Mashka

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.