Lisa

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskik-suuri (n.60 cm)
Syntymäaika: 2004

15.6.2014
Lisa sai jäädä hoitopaikkaansa loppuun asti.

27.5.2014
Lisa vaikutti tarhalla alakuloiselta. Erään tarhakävijän 11-vuotiaan tyttären peräänantamattomuuden vuoksi juuri Lisa valittiin kotihoitoon.

Lisa on hoidossa Ruotsinpyhtäällä. Se on sopeutunut kotielämään niin hyvin, että todennäköisesti sillä on ollut koti joskus ennenkin. Lisa on piristynyt kotioloissa ja se on todella kiltti ihmisille, kissoille sekä muille koirille. Lisa on sisäsiisti eikä ollenkaan haukkuherkkä, ulkona se saattaa muutama haukahdus päästä jos muutkin haukkuvat. Lisa tykkää todella paljon saamastaan huomiosta. Se lähtee iloisin mielin mukaan, mihin tahansa ollaankin menossa. Se tykkää olla autossa ja siellä se lähinnä vain nukkuu. Takkuisen turkin pesuun ja kampaamiseen Lisa on suhtautunut kärsivällisesti. Lisa ei vahdi ruokaansa ihmisiltä, mutta sen verran Lisa on elämässään nälkää nähnyt, että toisten koirien ei kannata yrittää sen kupille. Ruokia ei myöskään kannata jättää pöydän reunalle keikkumaan, mikäli meinaa ne itse syödä.

Lisa pelästyy ja käy matalaksi, jos sille korottaa ääntä. Lisan tarvitseekin rauhallisen opastajan, joka rohkaisee sitä ja palkitsee onnistumisista. Lisa on ollut vähään tyytyväinen ja vaatimaton hoidokki, mutta yksi erityinen toive sillä kuitenkin on: kaikkien kylmällä ja kovalla alustalla vietettyjen vuosien jälkeen Lisa arvostaa pehmeitä petejä erityisen paljon ja kiipeääkin mielellään joko sohvalle tai sängylle hoitajan kainaloon.

Lisan on huomattu aristavan takapäätään, minkä vuoksi se on menossa röntgentutkimuksiin.

9.5.2014
Lisa pääsi kotihoitoon ja kerromme tytön kuulumisia pian.

Lisan kyselyihin vastaa Aino. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Ainon tavoittaa osoitteesta aino@viipurinkoirat.fi. Tutustuthan myös
adoptio-ohjeisiin.

7.8.2013
Lisa on lempeä, rauhallinen, vähän hämillään oleva tyttö. Lisa pelastettiin koiralaumasta, johon kuuluneet muut koirat paikalliset ihmiset myrkyttivät kuoliaaksi.

Irina kertoi, että Lisa pelastettiin eräästä koiralaumasta, joka oli jo vuosia asunut pietarilaisessa lähiössä lähellä metroasemaa. Paikalliset asukkaat ruokkivat koiria ja päällisin puolin huolehtivat niistä, mutta koirat eivät silti kuuluneet kellekään. Kesällä koiralaumaan kuitenkin hermostuttiin ja venäläiseen tapaan alueelle kylvettiin myrkkyä koirien tappamiseksi. Kaikeksi onneksi joku ehti hätiin ja pelasti laumasta ystävällisen Lisa-tytön ja toimitti sen Irinan luo.

Kun astun Lisan häkkiin, katsoo se minua kovin kysyvästi: oletko varmasti ystävällinen? Kun aloitan tytön silittämisen, muuttuu sen ilme rentoutuneemmaksi ja koko sen olemuksesta näkee, että silittäminen on sille hyvin mieluista. Kokeilen siirtyä häkin takaosaan: Lisa hipsii nopeasti perääni, jotta ihana silitys voisi jatkua.

Olen kovin myyty Lisan tyyneyden ja varovaisen ystävällisyyden edessä. Vaikka en ole vielä kuullut Lisan tarinaa, huomaan sen, että siitä huokuu suurta elämänkokemusta. Osaltaan tästä kertoo toki myös tytön puuttuva silmä. En tiedä, milloin silmä on vahingoittunut, mutta ainakin tällä hetkellä silmäkuoppa näyttää puhtaalta ja terveeltä.

Lisan paksu turkki on kovin takkuinen. Kiltisti se antaa minun näpelöidä takkujaan, vaikka ilman saksia niitä on turha koittaa saada irti. Kun kuulen Lisan tarinan, on vaikea uskoa, että se on elänyt ehkä koko elämänsä ilman omaa omistajaa. Joku sitä on silti kohdellut hyvin, sillä selvästi Lisalla on taustastaan huolimatta luottamusta ihmisiin.

Lisalla tuskin on kokemusta hihnassa kävelemisestä, mahdollisesti ei edes sisällä asumisesta. Siksi uuden omistajan tulee varustautua pitkällä pinnalla ja koulutussuunnitelmalla, jotta Lisa pääsee rauhassa totuttautumaan kotikoiran elämään. Lisa vaikuttaa tasapainoiselta ja sopeutuvaiselta koiralta, joten uskomme, että Lisa oppii vielä hienosti uudet tavat uudessa kodissaan. Nuorempia koiria Lisa komentaa herkästi, joten kovin riehakkaan koiran kaveriksi emme sitä suosittele. Lisan mielestä mukavin koiraystävä olisikin varmasti rauhallinen, ehkä jo vanhempi uroskoira.

Viipurin koirat - Lisa

Viipurin koirat - Lisa

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.