Nida

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (45-50 cm)
Syntymäaika: 11/2010

20.10.2014
Nida ilahduttaa jälleen uutta kotia.

24.9.2014
Nida etsii uutta kotia omistajan sairauden takia. Nidaa pääset tapaamaan Tuusulassa.

Nida on steriloitu, kiltti koirarouva. Nida tulee toimeen melkeimpä kaikkien koirien kanssa. Kipakat nartut hieman ärsyttävät, mutta muutoin isot tai pienet, vanhat tai nuoret sekä villit tai arat koirakaverit käy. Nida on hoidossa paikassa, jossa on 8 muuta koiraa ja laumaan nallerouva on sopeutunut hyvin. Nidalle kävisi myös koti, jossa se saisi olla ainoana koirana. Nida on asunut aiemmin kerrostalossa ainoana koirana. Nida on kuitenkin haukkuherkkä. Nida kävelee remmissä nätisti eikä ole juurikaan kiinnostunut vastaantulijoista. Joskus metsänhajut vievät nenän mennessään ja sitten pitää vähän kiskoa. Vapaana Nidaa voi pitää vaikka riistaviettiä onkin jonkun verran. Nida on kova osallistumaan kaikkeen, mutta kaipaa silti mieluummin rauhallista ympäristöä kuin hälinää. Nidan turkki vaatii melko paljon harjausta ainakin karvanlähdön aikaan. Nidaa voi tulla tapaamaan Tuusulaan.

Nidan kyselyihin vastaa Noora. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Nooran tavoittaa numerosta 040 8342427, soittoaika ma-pe klo 15-16. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

7.11.2011
Nida ja pussillinen pirpanoita sai uuden kotiosoitteen lokakuun alussa, kun muuan postiljooni polki pyörällään nuoren mamman pentuineen Irinan koiratarhalle Viipurin syrjään.

Tapasimme pesueen tarhalla kuukausi sitten. Nida huolehti pennuistaan kuin huolehtivainen äiti konsanaan. Ei haitannut tarhan kajahteleva meteli, ei vieraiden ihmisten hyöriminen aitausten välissä tai pentujen ympärillä. Nida katseli rauhallisin mielin osa pennuista nukkuen nuoren äidin selän päällä, osa kainalossa, osa kyljen suojassa nisiä imien.

Nida on vasta noin vuoden ikäinen, ja luultavimmin hylätty siksi, että entiselle perheelle ajatus emon ja seitsemän pennun ruokkimisesta kävi mahdottomaksi. Niinpä niille päätettiin antaa mahdollisuus parempaan elämään ja ne heivattiin tarhalle. Nyt pennut alkaisivat olla sen ikäisiä, että mamma voisi jatkaa omaa elämää uudessa kodissa, jossa tyttöä ei enää koskaan laitettaisi kiertolaiseksi. Nida etsii siis hellää ja huolehtivaista kotia. Nida on luultavimmin aluksi uudessa kodissaankin vielä kovin järkyttynyt kokemastaan, mutta kotiuduttuaan tytöstä varmasti löytyy virtaa ja leikkisyyttä, kun se vain ensin oppii luottamaan ihmiseen.  

Nida on noin 45-50cm korkuinen ja tytön arvellaan syntyneen marraskuussa 2010.

22.1.2011
Saimme Irinalta surullisia uutisia. Nidaa oli alettu kiusata tarhalla ja oli vain ajan kysymys milloin tytölle olisi käynyt todella huonosti. Edes eristäminen omaan häkkiin ei auttanut vaan riitapukarit pääsivät aidan raosta tytön päälle.

Onneksi Nidalle löytyi nopealla tahdilla hoitopaikka Suomesta. Odotimme Suomeen arkaa ja pelokasta tyttöä, joka olisi kokemuksiensa takia kenties vähän epäluuloinen toisia koiria kohtaan. Toisin kuitenkin kävi. Nida ei ole jäänyt murehtimaan menneitä ja on kotihoidossa osoittanut kaikki pelot turhiksi. Nida on todella reipas ja ihmisrakas, tulee kaikkien kanssa toimeen ja on jopa jo matkustanut junassa ja viipottanut menemään kaupungin vilinässä ilman ongelmia.