Sylvi

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2009

2.3.2014
Sylvi muutti omaan kotiin Turkuun.

22.2.2014
Kiltti ja rauhallinen Sylvi tulee hienosti toimeen niin toisten koirien kuin kissojenkin kanssa. Sympaattista Sylviä pääsee tapaamaan Sipooseen.

Sylvi joutui kodinvaihtajaksi, koska sillä oli tapana haukkua lenkkeillessä vähän kaikkea. Kotihoitajan treenauksessa Sylvi on kuitenkin oppinut jo hienosti, että haukkumista kannattavampaa on pitää taluttajaan kontaktia - saahan siitä herkkuja palkaksi! Ulkoilut Sylvin kanssa alkavat siis olla jo hiljaisia ja miellyttäviä, kunhan taluttaja pitää tilanteen hallussa. Uudessa kodissa harjoituksia pitää jatkaa, mutta niin hienosti Sylvi on jo oppinut jutun juonen, että kotihoitajan ohjeistuksia seuraten mukavat ulkoilut varmasti jatkuvat.

Sylvi on edelleen todella rakastettava tyttö. Rapsutukset ovat Sylvistä maailman ihanin asia (no ehkä ruuan jälkeen), joten voit olla varma, että televisiota katsellessasi yksi kappale Sylvejä köllähtää kylkeesi ja haluaa kovasti rapsutuksia.

Kotihoitopaikassa on kaksi toista narttukoiraa ja yksi uros. Sylvi tulee erinomaisen hyvin kaikkien niiden kanssa toimeen, ja nuoremman nartun kanssa niillä on ulkona vauhdikkaita juoksu- ja painileikkejä. Hoitopaikassa on myös kissoja ja kanoja, ja kummankin lajin edustajiin Sylvi suhtautuu rauhallisen välinpitämättömästi. Alakouluikäisiin lapsiin Sylvi suhtautuu hyvin nätisti.

Sisätiloissa Sylvi ei ole haukkunut kertaakaan, ja se jää rauhallisesti yksin, vaikka hoitopaikan muiden koirien kanssa lähdettäisiin lenkille. Kaikki hoitotoimenpiteet Sylvi antaa tehdä kiltisti. Kunhan uusi omistaja jaksaa jatkaa ulkoiluharjoituksia, saa hän Sylvistä vielä oikein ihanan koiraystävän itselleen.

27.1.2014
Sylvi on erittäin kiltti ja rauhallinen tyttö, joka kaipaa kaltaistaan omistajaa ja odottelee sitä Sipoossa.

Sylvi joutuu valitettavasti etsimään uuden kodin. Sylvi on hyvin nöyrä ja ystävällinen tyttö. Se tulee ongelmitta toimeen toisten koirien kanssa eikä kissoistakaan Sylvi välitä mitään. Sisätiloissa Sylvi on hiljainen ja rauhallinen koira, jonka olemassa olon huomaa lähinnä siitä, kun sen kuono tulee välillä tökkäämään kättä ja pyytämään rapsutuksia. Yksinjäämisenkään kanssa ei ole ongelmia ja vieraisiin ihmisiin Sylvi suhtautuu rauhallisesti ja ystävällisesti.

Ainoa haaste Sylvin kanssa on ulkoillessa: Sylvi reagoi ympäröiviin tapahtumiin herkästi haukkumalla. Kuitenkin pienellä ohjaamisella ja ennen kaikkea oikea-aikaisella palkitsemisellä Sylvin saa ohittamaan haukkumisen arvoiset asiat hiljaa. Haukkuminen ei ole varsinaista rähinää, mutta jottei se sellaiseksi muuttuisikaan, tarvitsee Sylvi asiaan paneutuvan omistajan.

10.1.2014
Sylvi sai kodin Helsingistä.

26.12.2013
Sylvi sai joululahjaksi hoitopaikan Suomesta! Sylvi odottelee kotiehdokkaiden yhteydenottoja Orivedellä.

12.9.2013
Sylvi on selvinnyt alkuhämmennyksestään ja reipastunut valtavasti. Se tulee iloisesti vieraita vastaan.

Sylvi on muuttanut kaverinsa kanssa ulkotarhaan. Sylvi melkeinpä vaatii huomiota: istahtaa eteeni ja katselee suoraan minua pyöreillä silmillään. Sitten se nostaa tassunsa minua vasten. Sylvin reipastuminen on todella ilahduttavaa nähtävää.

Viipurin koirat - Sylvi

Viipurin koirat - Sylvi

8.8.2013
Sylvi on vielä kovin jännittynyt tarhalle joutumisesta. Varovasti Sylvi kuitenkin tulee tekemään tuttavuutta ja rapsutukset ovat selvästi sen mieleen.

Sylvi joutui Irinan tarhalle heinäkuussa. Mikä on tytön historia ennen sitä, sitä emme valitettavasti tiedä.

Sylvi joutui tarhalla sisähäkkiin kahden muun koiran kanssa. Sitä selvästi pelottaa iso häkkikaveri, joka haukkuu ja juoksee häkissä edestakaisin. Sylvi ei vastaa toisen ärhentelyihin lainkaan, vaan se painautuu häkin takaosaan odottamaan tilanteen rauhoittumista.

Kun menen häkkiin ja lähestyn Sylviä, katsoo se minua varovaisen uteliaasti. Oma-aloitteisesti se ei lähesty minua, mutta kun siirryn sen viereen ja silittelen sitä, näyttää se selvästi pitävän siitä.

Toivomme, että Sylvi tulee vapautumaan jännittämisestään, kunhan se sopeutuu paremmin tarhaelämään. Se vaikuttaa seuralliselta koiralta, vaikka sitä vielä pelottaakin moni sille täysin uusi asia tarhalla.

Sylvi etsii pitkäjänteistä omistajaa, joka jaksaa sopeuttaa tämän varovaisen tytön kaikkeen uudessa elämässä vastaantulevaan. Koska emme tiedä, onko Sylvi koskaan ollut hihnassa tai edes asunut sisällä talossa, tulee sen kanssa valmistautua myös monen perusasian opettamiseen.

Vaikka Sylvin kuono on valkoinen, ovat sen hampaat varsin puhtaat ja hyväkuntoiset. Arvio Sylvin iästä on noin neljä vuotta, mutta se saattaa hyvin olla hieman nuorempi tai vanhempikin.

Kaikkiaan Sylvi vaikuttaa hyvin sympaattiselta ja kiltiltä tytöltä, joka vain kaipaisi mahdollisuutta avautua kuorestaan.

Viipurin koirat - Sylvi

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.