Nika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 35 cm)
Syntymäaika: 2011

30.1.2014
Nika sai kodin Akaalta.

13.1.2014
Nika on hyvin ihmisrakas mäyräkoiratyttö. Taukoamatta Nika haluaisi istua sylissä, sillä tyttö ei tunnu saavan tarpeekseen rapsutuksista ja silityksistä.

Nika on todellinen ihmisen koira. Se ei tunnu tietävän mitään parempaa kuin sylissä istuminen. Kuulemma öisinkin Nika haluaa kaivautua peiton alle nukkumaan: mitä lähempänä ihmistä, sitä parempi, tuntuu olevan Nikan motto. Meihin vieraisiin ihmisiin Nika suhtautuu erittäin avoimesti: määrätietoisesti se kulkee ihmisen luota toiselle, jotta varmasti saisi mahdollisimman paljon silityksiä ja huomiota.

Nika on omaksunut kotikoiran tavat hienosti: se osaa jäädä yksin ongelmitta, se osaa ilmoittaa, kun iskee hätä ja pitää päästä ulos ja hihnassa ulkoilukin sujuu kauniisti. Nika on tutustunut myös kissoihin ja mäyräkoiralle ehkä vähän epätyypilliseen tapaan se tulee toimeen myös kissojen kanssa. Myös lapset ovat Nikasta mukavia.

Nika on kuitenkin aito mäyräkoira, joten uuden omistajan tulee varautua siihen, että joissain tilanteissa Nikasta voi löytyä paljonkin omaa tahtoa. Nika varmasti arvostaisikin omistajaa, jolla on jo aiempaa kokemusta mäyräkoirien kanssa elämisestä ja niiden persoonallisista piirteistä.

Viipurin koirat - Nika

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.