Nasu

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 7/2014

23.12.2014
Nasu nauttii elostaan omassa kodissa.

13.10.2014
Nasu on kaunis ja sympaattinen karvakorva, joka on ystävällinen ja iloinen pentu. Hieman sitä vielä välillä tuppaa jännittämään, mutta eiköhän tyttö uuden kodin myötä nopeasti reipastu!

Nasu ja sen sisarukset Nipsu, Nelson, Nanna, Nyyti ja Nessi pelastettiin syyskuussa varuskunnan alueelta. Ne elelivät siellä ilmeisesti villeinä vanhempiensa kanssa, joista ainakin isä on kuulemamme mukaan jack russel-tyyppinen koira. Osassa kuvista on myös pentujen emo. Ihmiset eivät kohdelleet koiria kovinkaan hyvin ja pennut saatiin turvaan Irinan tarhalle. Nyt sisarukset toivovat, että onni olisi myöden ja oma koti löytyisi ennen kylmän talven tuloa.

Tapasimme Nasun ensimmäisen kerran syyskuun lopulla, jolloin pennut oli juuri tuotu tarhalle. Nasu oli silloin vielä kovin ihmeissään ja peloissaan eikä tiennyt millaiseen paikkaan on joutunut. Nyt, kolmisen viikkoa myöhemmin, oli ilahduttavaa nähdä, miten Nasu oli rohkaistunut sitten ensitapaamisen. Tyttö on muiden pentujen kanssa innoissaan vastassa ihmisiä ja heiluttaa iloisena pörröistä pientä häntäänsä. Sylissä olemiseen Nasu ei ole juuri tottunut, ja sekös saa pikkuisen jännittyneeksi, mutta päästyään takaisin maahan unohtuu jännitys samantien.

Nasulla tuskin on vielä kokemusta ihmisten kanssa asumisesta saatika tavallisen kotikoiran taidoista, joten uuden kodin on syytä varautua siihen, että asioita lähdetään harjoittelemaan aivan nollasta. Nasun veressä virtaa myös terrieri-verta, joten miksikään sohvaperunaksi tästä tytöstä ei ole vaikka se jäisikin keskikokoista pienemmäksi. Nasu tulee tarvitsemaan riittävästi liikuntaa ja muuta puuhaa sekä peruskoulutusta, jotta siitä kasvaisi tasapainoinen koira.

Nasu on mitä suloisin tyttö, mutta sille, kuten ei millekään muullekaan eläimelle pidä tarjota kotia hetken mielijohteesta. Päätöksen tulee olla tarkkaan harkittu ja Nasuun on sitouduttava ehdottomasti koko sen loppuelämäksi. Mieti siis tarkkaan, ennen kuin päätät tarjota Nasulle kotia. Olethan sen luottamuksen arvoinen, ja jaksat huolehtia ja rakastaa sitä vielä samalla palolla kymmenenkin vuoden kuluttua?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.