Vanamo

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 5/2014

27.11.2014
Vanamo ilahduttaa nyt omassa kodissa.

1.11.2014
Vanamo on kaunis tyttö, jonka ujous on karissut kovaa vauhtia. Vanamo on varsin rauhallinen, mutta hyvin utelias pentu. Vanamoa pääsee tapaamaan Sipoossa.

Vanamo on iloinen ja suloinen pentu. Se pitää kovasti ihmisistä, eikä tuttujen seurassa enää juurikaan ujostele. Hihnassa kävely sujuu jo kuin vanhalta tekijältä ja sisäsiisteyskin alkaa hiljalleen löytyä. Vanamo rakastaa edelleen kovasti toisia koiria ja mielellään se leikkiikin hoitopaikan toisen nuoren koiran kanssa. Vanamo ei kuitenkaan ole mikään riekkuja, joten se sopisi todennäköisesti myös sellaisen aikuisemman koiran kaveriksi, joka ei ihan aina jaksa leikkiä.

Vanamo tulee erittäin hyvin toimeen hoitopaikan kissojen kanssa ja antaa niiden olla rauhassa. Yksinjäämisen kanssa ei myöskään ole ollut ongelmia. Vanamo ei ole juuri lainkaan haukkunut, joten kerros- tai rivitaloasuminen voi hyvin olla mahdollista. Hoitotoimenpiteet Vanamo antaa tehdä kiltisti.

Vanamo kaipaa vielä uusissa tilanteissa pientä rohkaisua, mutta uteliaisuuden voittaessa ja kannustamalla Vanamo uskaltaa kohdata jännittävämmätkin asiat. Uuden omistajan tulee kuitenkin ymmärtää, että Vanamo tarvitsee vielä aikaa siihen, että se saa omassa tahdissaan tutustua uusiin asioihin.

25.10.2014
Vanamo on vähän ujo tyttö, mutta hetki hetkeltä se reipastuu kotihoidossa. Vanamo on kaunis ja sympaattinen pentu, jota pääsee tapaamaan Sipoossa.

Vanamo on ollut nyt muutaman päivän kotihoidossa. Se on reipastunut jo hurjasti: häntä heiluen Vanamo tulee hakemaan namit kädestä niin ulkona kuin sisälläkin, hyppää kainosti sohvalle viereen rapsuteltavaksi ja seurailee hoitopaikan ihmisiä ja koiria tiiviisti. Vanamo haluaa kovasti osallistua kaikkeen hoitopaikan elämään, vaikka sitä vielä vähän jännittääkin. Äkkinäiset liikkeet saavat sen vielä väistämään, mutta rauhallisesti jutellen ja lähestyen saa Vanamoa silitellä.

Vanamo ottaa paljon tukea hoitopaikan toisista koirista, joten koirakaveri myös uudessa kodissa olisi Vanamosta varmasti huippujuttu. Hoitopaikassa Vanamo tottuu myös kissoihin ja antaakin niiden olla rauhassa. Hihnassa kävelyä harjoitellaan parhaillaan, samoin sisäsiisteydessä on luonnollisesti vielä harjoiteltavaa.

23.10.2014
Vanamo pääsi rohkaistumaan kotihoitoon Sipooseen.

Vanamon yhteyshenkilönä toimii Laura, laura.viipurinkoirat(a)gmail.com. Otathan itse yhteyttä yhteyshenkilöön adoptiohakemuksen täytettyäsi ja tutustu myös adoptioehtoihin.

20.9.2014
Vanamo on hyvin kaunis, mutta vielä vähän ujo tyttö. Vanamo etsiikin ymmärtäväistä omistajaa, joka tietää, että varovainen pentu tarvitsee aikaa ja rohkaisua.

Vanamo ja sen sisarukset  ViksuVellaVieno ja Veera oli jätetty heinäkuisena yönä tarhan eteen. Hylkääjällä ei ollut viitseliäisyyttä edes pentujen tuomiseen päiväaikaan, vaan pennut juoksentelivat vaarallisesti pitkin tietä, kun Irina saapui aamulla tarhalle. Kaksi pentua hän sai kiinni heti, mutta kolme jäivät piileskelemään heinikkoon. Lopulta sitkeä nuori tyttö ukkosmyrkyssä pyydysti varovaiset pennut kiinni ja sai ne tarhan aitojen sisälle turvaan.

Karu elämänalku näkyy koko viisikossa sen verran, että ne kaikki suhtautuvat vähän varovasti vieraisiin ihmisiin. Selvää uteliaisuutta niillä kaikilla kuitenkin on, vaikkei rohkeus aina heti riitäkään tuttavuuden tekemiseen.

Vanamo pyörii ympärillämme ja uteliaasti se katselee, kun seurustelemme rohkeampien pentujen kanssa. Sen tekisi selvästi mieli tulla tutustumaan, mutta pienen tytön rohkeus ei siihen vielä riitä. Vanamo on erittäin kaunis pentu ja sen nappisilmien edessä harva voi olla sulamatta.

Vieraita ihmisiä arkaileva Vanamo tulee tarvitsee omistajan, jolla on pitkäjänteisyyttä ja ymmärrystä ujon pennun kanssa toimimiseen. Mahdollisesti Vanamosta ei koskaan tule kaikkia vieraita ihmisiä heti rakastavaa koiraa, mutta eihän kaikkien koirien sellaisia tarvitse ollakaan. Tärkeää on kuitenkin, että Vanamo saisi paljon hyviä, turvallisia kokemuksia ihmisistä ja mieluiten mahdollisimman pian. Siksi Vanamo toivoo vain yhtä asiaa: omaa kotia ja kutsua Suomeen!

Viipurin koirat - Vanamo 11.10.2014

Viipurin koirat - Vanamo 13.9.2014

Viipurin koirat - Pentuja Irinan tarhalla 16.8.2014, osa 2

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.