Silmu

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: n. 45 cm, 12 kg (23.11.)
Syntymäaika: 5/2014

23.12.2014
Silmun hartain toive toteutui ja pienellä on nyt oma koti.

23.11.2014
Silmu pääsi kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää ja on hoidossa Vantaalla.

Silmun kotihoitaja kertoo:

"Silmu silmukka muutti kotihoitoon 11.11. Odotimme, että sieltä tulee ujo pikkuneiti, mutta Silmu osoitti luulot kerta heitolla vääriksi :)

Silmu on kotiutunut hoitopaikkaansa hienosti ja muutamassa päivässä alkoi jo omaksua perheen arkirutiineja. Silmu on kertakaikkisen ihmisrakas halinalle, jonka reippaus jaksaa päivästä toiseen ihmetyttää. Tervettä pentuenergiaa ja uteliaisuutta löytyy roima annos, mutta perusolemukseltaan neiti kuitenkin on melko rauhallinen. Odottaa kiltisti lenkille lähtöä, antaa katsoa korvat, hampaat sekä leikata kynnet. Hihnassa kulkee varsin kauniisti. Toki ohikulkevat ihmiset, koirat ja pyörät saavat vielä aikaan hieman ihmettelyä, mutta näihin totutaan aikanaan.

Kaikin puolin Silmun Suomeen tulo on sujunut erittäin mallikkaasti. Tekemistä neidille saa jonkin verran keksiä, mutta ruoka, puruluut ja pitkähköt lenkit ovat tähän mennessä tyydyttäneet neidin energian tarpeen. Mikään säheltäjä Silmu ei ole, mutta kuten varmasti mikä tahansa pentu, tarvitsee johdonmukaista opetusta siitä mitä saa tehdä ja mitä ei, sekä varautua tekemään toistoja, että oppi menee päähän. Hoitoperheen oman koiran kanssa Silmu tulee hyvin toimeen. Yksinoloa Silmu on myös päässyt jo harjoittelemaan ja ainakin perheen oman koiran ja puruluiden seuraan tyttö tuntuu jäävän mielellään. Sisäsiisteyskin on lähtenyt hyvin käyntiin, joskin vahinkoja sattuu vielä silloin tällöin. Äänenkäyttö ei Silmulle ole täysin vieras käsite ja rivitalossa silloin tällöin kokee tarpeelliseksi ihmetellä ääneen omituisia kolauksia.

Luonteeltaan Silmu tuntuu olevan puhdasta kultaa, se suhtautuu ihmisiin luottavaisesti ja on avoimen luonteensa puolesta helppo totuttaa moneen elämänmenoon. Pelkäksi sohvaperunaksi siitä ei ole, mutta pienillä kotiaktiviteeteillä, ulkona liikkumisesta nauttivalle Silmu on varmasti täydellinen kumppani. Kokonsa puolesta Silmu on myös varsin kätevä, painoa saapumisen aikoina oli noin 12 kg, säkä noin 45 cm."

Silmun kyselyihin vastaa Laura. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Lauran tavoittaa osoitteesta laura.viipurinkoirat@gmail.comTutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

12.10.2014
Silmu on suloinen ja ystävällinen tyttö, mutta sen ikäväksi kukaan ei ole vielä huomannut sitä, ja niin vain Silmukin odottaa yhä omaa kotia.

Aika on kulunut ja Silmu on kasvanut muutaman koon isommaksi sitten elokuun pikkupentu-aikojen. Silmu on edelleen yllättävän rauhallinen tyttö. Se tulee nätisti tervehtimään ja iloinen katse kertoo, kuinka ihanaa siitä on, kun joku kiinnittää siihenkin huomiota. Mikään riekkuja Silmu ei ole, vaan antaa kiltisti innokkaimpien pentujen tulla ensin tervehtimään ja väistyy itse syrjään.

Tarhaoloissa eläminen saa hetkittäin Silmun kovin mietteliään ja vakavan oloiseksi. Silmu nojailee usein aitauksen seinään ja katselee poispäin. Elämä tarhalla ei ole hääviä, ja Silmun ensimmäinen talvikin lähestyy. Silmu jaksaa vielä kuitenkin uskoa, että jostain löytyisi sillekin oikea ihminen, joka näyttäisi tytölle millaista koiran elämän kuuluu oikeasti olla.

Viipurin koirat - Silmu 8.11.2014

7.8.2014
Pehmoinen Silmu meni kovin totiseksi, kun kuvaaminen alkoi. Todellisuudessa Silmu on iloinen tyttö, joka haluaisi pian omaan kotiin!

Silmu ja siskonsa Silja oli toimitettu Irinan tarhalle heinäkuussa. Kesä ja syksy ovat hylättyjen pentujen sesonkiaikaa, ja tähän buumiin joutuminen koitui valitettavasti Silmunkin kohtaloksi. Mutta onneksi asiat eivät ole aivan huonolla tolalla, onhan Silmulla nyt mahdollisuus löytää oma koti Suomesta.

Silmu vaikuttaa ystävälliseltä ja sosiaaliselta tytöltä, joka mennä touhottaa iloisesti pentujoukossa. Tarhalle vierailevat ihmiset kiinnostavat Silmua kovasti ja kiltisti Silmu antaa nostaa itsensä syliin, vaikka tilanne saakin tytön ilmeen vähän vakavaksi. Mutta se ei kestä kauaa, sillä kohta Silmu taas viilettää häntä heiluen ja pieniä lipaisuja jaellen pitkin aitausta.

Silmusta kasvanee ainakin keskikokoinen tyttö, joten sellaista kunnon peruskoiraa etsivälle Silmu voisi olla oiva kaveri. Jos olet valmis näkemään vaivaa Silmun arkitottelevaisuuden ja tapakasvatuksen eteen, eikä sinua kauhistuta lattioiden täyttyminen karvasta, hampaat jäljet sohvan kulmassa tai pöydän reunalta napattu voileipä, olisi Silmu varmasti otettu yhteydenotostasi! Silmu myös olettaa, että kun koiran ottaa, siihen sitoudutaan sataprosenttisesti koko sen loppuiäksi: kaveria ei jätetä, vaikka elämä joskus vähän heittelisikin.

Viipurin koirat - Silmu 13.9.2014

Viipurin koirat - Silmu 2.8.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.