Jermu

Sukupuoli: uros
Koko: suuri (n. 65cm, 40kg)
Syntymäaika: 09/2011

11.7.2017
Jermun (nyk. Häkä/Töhö) kuulumisia omasta kodista:

"Häkä luustokuvattiin ja niistä paljastui huonot lonkat ja nivelrikkoa, selkä oli onneksi ok. Tämä ei tullut yhtään yllärinä sillä Häkä oli jo pidemmän aikaa kipuillut lenkkien jälkeen ja lääkityskin oli jo kunnossa. Halusin vaan saada tiedon siitä, kuinka paha tilanne lonkissa todellisuudessa on.

Eläinlääkärin ohjeesta olemme kiinnittäneet enemmän huomiota lämmittelyyn ennen riehumislenkkejä, Häkällä on nivelravinteita sekä tarvittaessa kipulääkettä. Hierojalla Häkä tykkää myös käydä ja siitä on ollut apua.

Häkä viettää päivänsä "pikkusiskonsa" Karan kanssa touhuten, pihalla kuoppia kaivellen ja välillä se pääsee tokokentällekkin mukaan reenailemaan. Uiminen on poitsun lempipuuhaa ja sitä tehdään kesäisin paljon järvessä ja talvikaudella käydään koirauimalalla."

30.3.2014
Jermu sai kodin.

18.2.2013
Jermu, nykyään Töhö on nuori leikattu sakumix uros, jonka ainoa ongelma on erittäin vahva oman perheen suojeluvietti. Töhö puolustaa mammaa niin kovin, ettei sisälle voi tällä hetkellä kutsua vieraita ja ulkonakin vastaantulijat tulkitaan vihamiehiksi. Muuten Töhö on oikea kultapoika, joka viihtyy kotona yksin pitkiäkin aikoja tuhoilematta.

Töhö on erittäin hyvin peruskoulutettu ja kulkee remmissä todella nätisti, jos ketään ei tule vastaan. Töhölle etsitään kotia, jossa on kokemusta palveluskoirista ja halua ottaa haaste vastaan. Mikään mahdoton tapaus Töhö ei ole. Poika lähti vieraan ulkoiluttajan mukaan ilman huolen häivää ja reagoi todella hyvin remmipakotteisiin toisia koiria kohdatessa. Vieraan taluttajan kanssa toisten koirien ja ihmisten kohtaamiset sujui ilman suurempia ongelmia, mutta vieraskoreus varmasti katoaa koiran kotiuduttua ellei uusi omistaja ole heti alusta saakka selvillä missä tämän koiran kanssa mennään.

Töhö on tasapainoinen luonne, joka kaipaa kovasti rutiinien tuomaa turvallisuutta ja rajoja elämäänsä. Töhö on hassu pusumaakari, joka korvat hieman vinossa katselee maailman menoa ja ansaitseen kodin, jossa sen tehtäviin ei kuulu perheen vartioiminen vaan se saa olla seesteinen oma itsensä. Töhö tulee toimeen toisten koirien kanssa vaihtelevasti. Lopputulos riippuu paljon toisen koiran lähestymistavasta. Kissojen kanssa Töhö ei ole tottunut asumaan.

Töhön strategiset mitat ovat paino 40kg säkä 65cm, leikattu, 1,5v.

Töhö asustaa Hämeenlinnassa ja sitä pääsee katsomaan vain yhdistyksen edustajan kanssa. Töhön kodin löytymisellä on kiire.

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

---------------------------------------------------------

9.4.2012
Jermusta on varttunut salskea, ystävällinen ja sosiaalinen nuorimies. Poika tulee hienosti toimeen niin toisten koirien kuin kaikkien ihmistenkin kanssa.

Jermu asuu samassa aitauksessa usean muun uroskoiran kanssa. Kun astumme aitaukseen, juoksee Jermu riemuissaan vastaan. Saanhan rapsutuksia, saanhan? Poika tapittaa tummilla silmillään ja on onnesta soikeana, kun saa ihmisiltä huomiota ja silityksiä.

Tällä hetkellä poika tulee hyvin juttuun kaikkien aitauskaveriensa kanssa. Jermu ei vaikuta miltään turhaan sähläävältä nuorukaiselta, vaikka toki pojasta löytyy sopivasti myös virtaa. Pahin pentuiän riekkuminen alkaa kuitenkin jo olla jäänyt taakse.

Kovasti kuitenkin toivomme, että Jermun ei tarvitsisi varttua aivan aikuiseksi asti tarhalla. Nyt pojalla on ikää noin 7 kuukautta, joten toivottavasti poika pääsisi jo pian opettelemaan kotikoirana elämistä ihan omaan kotiin Suomeen.

20.1.2012
Jos veikkaa, että Jermun verestä löytyy ripaus saksanpaimenkoiran geenejä, veikkaus tuskin menee kovin metsään: Jermu on aktiivinen, reipas ja elämäniloinen nuorimies, kuten pennun kuuluukin olla. 

Voi olla varma, että Jermu ei jää joukon hännille, jos pentuhuoneessa tapahtuu jotain mielenkiintoista. 

Jermu asustelee nyt Irinan tarhalla ja haaveilee kovasti omasta kodista Suomessa. Kodista, jossa jaksetaan lenkkeillä säässä kuin säässä, opettaa pojalle vähän tarvittavia käytöstapoja ja ennen kaikkea huolehtia ja rakastaa ihanaa Jermua seuraavat yli kymmenen vuotta.

Jermun arvioidaan syntyneen syyskuun lopussa 2011. Poika voi varata paikan Suomeen lähtevästä autosta heti, kun sopiva koti on löytynyt.

Jermu on Floran veli.