Nessu

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 6/2013

26.7.2015
Nessun kuulumisia omasta kodista:

"Nessuhan on tosiaan ollut meillä nyt 1,5 vuotta, ja edistystä on tullut paljon. Sohvat nessu meillä tosiaan laitto ihan uuteen muotoon ja merkkas vielä sen lisäks. Uudet sohvat tuli ja ne muovitettiin jonkin aikaa aina kun lähdettiin kotoo. No, muoveja ei oo ikuisuuksiin ollut ja tyttö on antanut sohvien olla rauhassa. Meillä kun on koirilla kielto, ettei sänkyyn/sohvalle, ni kyllä Nessu vaan tuotakin kokeili, ihan mun silmien edessä oli sohvalla, mutta nyt ei oo sitäkään tapahtunut. =) Kaipa se jokainen koira kokeilee rajojaan.

Sellanen kauhea tavaroiden tuhoominen on kyllä loppunut. Pojalle kyllä aina sanotaan, että jos lähetään vaikka kauppaan, ni lelut on kerättävä, koska
Nessu ei ymmärrä, ettei ne ole sen. Mutta jos joskus onkin jotain lattialle jäänyt, ni nykysin Nessu ei oo välttämättä iskenyt hampaitaan siihen.

Nessu on edelleen ihan kauhean arka. Jotenkin aattelin, että ois jo tässä vaiheessa rohkaistunut, mutta rohkaistuukohan koskaan...? Koiria on vietävä erikseen, koska vanhempi koira vaatii niitä pitkiä lenkkejä, ja jos Nessu on mukana, se vaan panikoi koko ajan. Nessua viedään sit erikseen lenkeille sen mitä se suostuu menemään. Siitä on ihan kauheeta, jos vieraita ihmisiä tulee vastaan, häntä koipien välissä menossa pusikkoon. Saahan se sit tietty pihassa juosta minkä tykkää, eikä sitä siinä pelota yhtään, jos talon ohi menee ihmisiä. Pihastakin tulee jo suhteellisen hyvin sisälle, kun kutsuu ja antaa namin.

Mutta en tiiä, mikä tuohon auttais. Tosin työkaveri puhu, että sen koira on kans kauhean arka, eikä se viitti sitä pakottaa liikkumaan sellasessa paikassa, missä on kauheesti ihmisiä. Eikä mekään, jos sen näkee, että Nessua tosissaan pelottaa, niin sit käännytään kotio. Ja sit se kyllä vetääkin kauheeta vauhtia
kotio päin. Ihan Nessun ehdoilla ollaan lenkit menty. Välillä tuntu,u että Nessu lähtee ulos vain jos sillä on hätä, eikä ollenkaan sen liikkumisen ilon takia niinkuin vanhempi koira. Ja varsinkin tossa joskus ennen lomaa huomattiin sellainen ilmiö, että Nessu lähtis vain mun kanssa ulos, vaikka Nessu
kyllä tunkee miehenkin syliin paijattavaksi. Liekö johtuu sit siitä, että mies on päivät kotona ja mä en, ni haluisko tolla tavalla sit mun huomion. Metässä Nessu on joskus mukana, mutta ei sitä edelleenkään uskalla irti siellä päästää. Säikähtää jotain, ni varmasti lähtee säntäileen jonnekin.

Nessusta on tullut ihan kauhea pusutyttö ja yleensä viikonloppusin tulee kasin maissa herätteleen, niillä on ruoka aika sillon. Ihme kyllä nyt lomalla Nessukin on malttanut makoilla vähän pidempään.

Mutta kyllä täällä tosiaan hyvin pyyhkii, ainoo että noi lenkit tosiaan harmittaa Nessun puolesta, mutta ei Nessu kyllä oo millään tavalla näyttänyt reagoivan siihen, ettei se käy yhtä pitkillä lenkeillä kun Rontti."

9.1.2014
Nessu sai kodin Jämsänkoskelta.

5.10.2013
Missä ihminen, siellä Nessu! Tyttönen seuraa tiiviisti aitauksessa vierailevaa ihmistä, istahtaa jalkojen juureen ja jää siihen tuumailemaan.

Nessu vaikuttaa luottavaiselta ja ihmisrakkaalta pennulta, joka ei ole aivan niin vauhdikas kuin jotkut aitaustoverinsa.

Viipurin koirat - Nessu

Viipurin koirat - Nessu

15.9.2013
Nessu vielä ihan vähän miettii, että kuinka paljon se uskaltaa luottaa vieraisiin ihmisiin. Mutta herkkujen voimalla Nessustakin saa äkkiä kaverin!

Nessu ja sen neljä sisarusta löydettiin hylättyinä ja hyvin huonokuntoisina rakennustyömaalta. Emosta ei ollut merkkiäkään, joten ilmeisesti pennut oli jätetty sinne tarkoituksella oman onnensa nojaan. Irina kävi hakemassa heikkokuntoiset pennut tarhalleen. Valitettavasti ainoastaan Nessu jaksoi taistella ja on nyt varttunut kolmikuiseksi kaunottareksi.

Nessu tuntuu tuumailevalta pennulta: se katselee meitä hetkisen kauempaa, ennen kuin päättää tulla varovasti tekemään tuttavuutta. Se nuuskii jalkojamme takaapäin ja katselee tarkkaan kulmiensa alta, että ovatko nämä ihmiset tosiaan sellaisia, jotka haluavat koirille pelkkää hyvää.

Herkkujen voimalla Nessukin reipastuu äkkiä: mitä sitä pieni pentu ei tekisi tuoksuvien herkkupalojen eteen! Koska Nessu on vielä kuitenkin aika varovainen pentu, kaipaa se sellaista omistajaa, joka jaksaa opastaa tyttöä rauhallisesti ja pitkäjänteisesti kaikissa uusissa tilanteissa. Voi olla, että Nessu reipastuu hyvinkin äkkiä, kunhan uusi koti ja uudet kotikulmat ovat tulleet tutuiksi, joten äkkiä kotona saattaakin olla hyvin eläväinen pennunriiviö!

Nessu on valmis muuttamaan uuteen kotiin lokakuun alussa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.