Mandi

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2011

22.7.2014
Mandi muutti omaan kotiin.

3.6.2014
Kilttiin Mandiin voi nyt tutustua Turussa.

Ihana Mandi on osoittautunut kotihoidossa aivan yhtä fiksuksi ja hienoksi tytöksi kuin tarhallakin. Kotihoitaja kertoo ensimmäisistä päivistä yhdessä näin:

"Päivä päivältä Mandi uskaltautuu ulos kuorestaan ja saa jopa pieniä leikkikohtauksia. Hän on äärettömän kiltti tyttö, jota pelottavat kovat äänet ja äkkinäiset liikkeet. Mandi on hiljainen, joten kerrostalossa ollessaan ei aiheuta ongelmia. Mandi on jo täysin sisäsiisti. Tyttö tulee toimeen hyvin hoitopaikan koirien kanssa sekä myös kissojen kanssa. Ulkona ollessaan Mandi ei juurikaan toista koirista välitä, katselee vain niitä. Hihnassa Mandi kävelee rauhallisesti, tarkkaillen välillä hihnan toisessa päässä olijaa.

Mandille ennestään oudot ihmiset saavat sen hieman varaukselliseksi, mutta hetken päästä jo kuitenkin uskaltautuu lähelle nuuskimaan. Kouluikäiset Mandi sietää lähellään heti, sen pienemmistä ei Mandilla ole vielä kokemusta, mutta uskoisin, että sietää myös heidät hyvin.

Mandi antaa tehdä hoitotoimenpiteet aivan nätisti. Harja aiheutti ensin hieman epäluuloa, mutta antoi harjata kunnes ei enää sitä edes noteerannut mitenkään. Hampaat antaa tarkistaa pyristelemättä. Kynsiin asti ei olla päästy, kun niissä ei juuri ole leikattavaa, mutta antaa kuitenkin käsitellä tassuja."

Mandin kyselyihin vastaa Mona. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Monan tavoittaa osoitteesta moona.terese@gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

6.3.2014
Suloinen Mandi on alkanut luottaa ihmisiin niin, että tyttö heittäytyy jo selälleen rapsuteltavaksi.

Mandi on lempeä ja kiltti tyttö, joka edelleen suhtautuu vähän varovaisesti ihmisiin. Toisaalta Mandi rakastaa ihmisseuraa niin kovin, että tyttö heittäytyy jo selälleen rapsuteltavaksi.

Toisten koirien kanssa Mandi tulee hyvin toimeen. Se on nöyrä tyttö, jonka on vaikea kuvitella ärähtävän kenellekään. Enemmin Mandi väistää, jos toinen koira alkaa sille äristä.

Mandi toivoo jo kovin, että sen onni kääntyisi ja joku haluaisi tarjota tälle vähän ujolle tytölle kodin. Ihan vilkkaimpaan kaupunkielämään Mandi ei välttämättä sovellu, mutta rauhallisen ja pitkäjänteisen omistajan seurassa Mandi sopeutuu varmasti muuten hyvin uuteen kotiinsa. Mandi ei juurikaan hauku ja muutenkin tyttö vaikuttaa varsin rauhalliselta ja kovin sympaattilseta koiralta.

Viipurin koirat - Mandi

9.4.2013
Ihastuttava Mandi ottaa tarhavieraat iloisesti vastaan. Mandi on päässyt ulkoaitaukseen, jossa sillä on runsaasti koiraseuraa.

Mandi tykkäisi ihmisistä kyllä kovasti, mutta koskettaa se ei vielä anna. Niinpä Mandi etsii kotia, jossa riittää ymmärrystä ja halua panostaa ujon koiran lempeään kasvattamiseen. Mandi ei ole ainakaan vielä valmis muuttamaan vilkkaalle asuinalueelle, joten etsimme sille kotia rauhallisemmalta seudulta. Kiva koirakaveri olisi Mandin mielestä plussaa!

24.3.2013
Mandi saapui tarhalle kahdeksan pikkuruisen pentunsa kanssa. Nyt pennut on vieroitettu ja sekä niiden että Mandin on aika löytää koti.

Emme tiedä, mitä tämä herkänoloinen koira on kokenut ennen tarhalle saapumistaan. Ehkäpä sillä on ollut jonkinlainen koti. Kaiketi se hylättiin, kun sen kasvava vatsa paljasti ei-toivotun raskauden. Niinpä nuori äiti tuotiin tarhalle ja suljettiin vajaan pienokaisineen. Alkuun sitä pelotti melkoisesti.

Mandi hiukan ujostelee ihmisiä, mutta haluaisi niin kovin luottaa. Mandi tuntuu kunnioittavan ihmisiä ja saattaa olla, etteivät sen kohtaamat ihmiset ole aina olleet koiratytölle kilttejä. Hetken tuumailtuaan se kurkottaa kaula pitkällä haistelemaan ojennettua kättä ja nuolaisee ystävällisen tervehdyksen. Mandi vaikuttaa melko rauhalliselta ikäisekseen ja se onkin ehtinyt kokea lyhyessä elämässään jo paljon. Ehkä Mandi silti vielä piankin vapautuu, löytää leikin ilot ja näyttää meille riehakkaamman puolen itsestään. 

Mandi on jo joutunut eroon pennuistaan ja asuu nyt pienessä aitauksessa sekä urosten että narttujen kanssa. Mandi näyttää pärjäävän koiraseurassa hyvin. Eniten se kuitenkin kaipaisi ihmisseuraa - eikä kenen tahansa ihmisen vaan sellaisen, johon se voisi luottaa ja jota se voisi kutsua omakseen. 

Viipurin koirat - Mandi

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.