Piki

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2011

11.12.2014
Pikistä tuli hoitajansa oma koira.

15.8.2013
Kotihoitaja ylistää Piki-neitiä ihanaksi kiltiksi, herkäksi koiraksi, jolle maistuu hellyys ja pusut.

Piki on oppinut kotikoiran tavoille, vaikkei hän vieläkään ole maailman rohkein. Erityisen hankalaa Pikillä on yksinolo ja tässä tyttö kaipaakin uudelta kodiltaan kärsivällisyyttä ja sitoutumista. Myös autolla ajelu on hieman jännittävää, mutta sitäkin harjoitellaan kotihoitopaikassa ahkerasti. Piki etsii itselleen perhettä rauhallisesta ympäristöstä, eikä välttämättä sovellu kovin äänekkääseen pienten lasten perheeseen. Pikistä olisi mukavaa löytää liikkuva ja lenkkeilevä koiraihminen, jonka turvin tutustua uusiin tilanteisiin. Musta Piki on upea ilmestys ja hurmaa nyt kotihoidossa Hyvinkäällä.

Piki on odottanut mahdollisuutta omaan kotiin nyt jo puoli vuotta. Kaunotar onkin hieman pettynyt ettei hänestä ole juuri kyselyitä tullut, ainakaan siltä oikealta kodilta. Pikiin pääsee tutustumaan Hyvinkäällä.

19.1.2013
Pikin kotihoitaja kertoo:
Piki Primadonna, pieni,hentoinen pikimusta tyttö. Hoitopaikkaan tullessaan tyttönen oli kauhuissaan, kaikki asiat olivat pelottavia eikä turvallista paikkaa tuntunut löytyvän koko universumista tälle pienelle jo hieman kovia kokeneelle koiraneidolle. Ehkäpä osasyy oli tarhalla sattunut kahina, jonka seurauksena Pikiä oltiin purtu aika pahasti korvaan. Nyt kuukauden kuluttua korva on kunnossa ja elämää ollaan alettu tarkastella aivan uudessa valossa! 

Tyttö on siis perusterve nuori neito. Piki on kokemastaan huolimatta sopeutunut elämään hoitopaikan neljän koiran kanssa, jopa aika hyvinkin jo. Hieman täytyy pihalla leikkejä valvoa, sillä kun pelissä on liian monta osapuolta, alkaa Pikiä joskus hirvittää, että joutuukohan tässä taas ongelmiin. Silloin tyttö saattaa jopa hieman muristella, tietysti omaksi puolustuksekseen.

Eroahdistusta tytöllä on, sen kanssa tehdään päivittäin työtä ja edistyttykin jo ollaan. Yksinjääminen on silti vielä, koiraseurasta huolimatta,  pelottavaa. Pikin uudella kodilla tulisikin olla  kärsivällisyyttä tytön rohkaisuun, näissä vielä vaikeissa asioissa. Muuten kotikoirana olo on sujunut hienosti. Piki on sisäsiisti, kaikkiruokainen ja aivan mielettömän rakastettava pieni, 20-kiloinen kaunotar. Tämän tytön kohdalla pätee hyvin sanonta: kauneus tulee sisältäpäin. Suunnaton onnentunne mikä Pikin olemuksesta välittyy haliessa, kun neito nojaa hellästi hoitotätiin ja sulkee silmänsä kuin sanoen: Rakastathan minua! Autathan kohtaamaan kaiken pelottavan!  Hoitopaikan tädin ja sedän sydämet on valloitettu! Olisiko juuri sinun sydän seuraavaksi vuorossa?

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

-----------------------------------

16.5.2012
Piki on iloinen nuori tyttö. Se tervehtii tulijoita kippurahännän heiluessa vinhasti.

Pikimusta tyttö ei ulkoisesti ehkä kiinnitä huomiota, mutta tutustuessaan huomaa, miten kultainen tyttö Piki on. Piki rakastaa nuuskutella naamaa ja antaa muutaman varovaisen pusun poskelle. Piki ei ole pentulauman pahimpia riiviöitä, vaan enemmän sellainen sopivan kiltti pentu. Mutta takuulla Pikissäkin tulee riittämään virtaa, kunhan tyttö pääsee kotiutumaan uuteen kotiinsa. Piki olisi varmasti äärimmäisen onnellinen, jos joku pitkistä lenkeistä ja metsäretkistä pitävä ihminen huomaisi tytön ja haluaisi aloittaa yhteisten polkujen tallaamisen sen kanssa.

14.2.2012
Pikinokkainen pikkutyttö Piki oli löydetty tallustelemasta tarhalle vievän maantien varresta. Pikin onneksi tarhan työntekijä sattui huomaamaan tienpenkkaa nuuskivan pennun ja korjasi sen Irinan tarhalle vaarallisesta paikasta.

Nyt Piki telmii päivät muun tarhan nuorison kanssa ja yöt nukkuu pentukasassa kopissa. Suuria eivät vielä ole näiden iloisten pentujen huolet, mutta mitä kauemmin Piki joutuu kotia odottamaan, sitä todennäköisempää on, että ilo ja pilke sen silmissä alkavat himmetä. Siksi Piki kaipaisi mitä pikimmiten omaan kotiin, jossa aurinkoista ja iloista pentua ollaan valmiita rakastamaan seuraavat yli kymmenen vuotta.

Pikin arvioidaan syntyneen syyskuussa 2011. Piki voi kipittää Suomeen vaikka heti!