Rowan

Sukupuoli: uros
Koko: n. 45 cm
Syntymäaika: 2008

16.9.2014
Rowan ei ole enää koditon.

26.7.2014
Villakoiransukuinen Rowan on kotikoira, joka on menettänyt perheensä. Rowan suree menetystään ja on pää pyörällä kaikesta uudesta.

Noin 6-vuotiaaksi arvioitu Rowan asuu väliaikaisesti tarhanpitäjä Irinan luona. Tapasimme Rowanin kuitenkin ensimmäisen kerran tarhalla, minne se oli tuotu tutustumaan meihin. Rowania uusi tilanne huolestutti ja kaksisataapäinen haukkuva koirajoukko ympärillä sai sen varovaiseksi. Kun poistumme yhdessä tarhan porttien ulkopuolelle, alkoi Rowan rentoutua selvästi. Matka autolla takaisin Viipurin keskustaan sujui mukavasti ja Rowan matkusti kiltisti vieraan ihmisen sylissä.

Irina kertoo, että Rowan käyttäytyy kotona rauhallisesti ja on tottelevainen. Hihnassakin Rowan kulkee tottuneesti. Rowan on ehtinyt jo aikamiehen ikään ja vaikka se vaikuttaa päällisin puolin terveeltä, on uuden kodin otettava huomioon, että eläinlääkärikuluja voi ennemmin tai myöhemmin tulla. Rowan etsiikin sitoutumiskykyistä ja luotettavaa kotia, josta se ei joudu koskaan enää lähtemään ja jossa se saa kaiken tarvitsemansa hoidon. Rowanin turkki vaatii säännöllistä hoitoa ja on aika ajoin trimmattava.

Viipurin koirat - Rowan 5.7.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.