Sointu

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: n. 40 cm
Syntymäaika: 3/2013

30.10.2014
Sointu ilahduttaa nyt omassa kodissa.

4.10.2014
Aran Soinnun elämä muuttui kertaheitolla, kun tyttö pääsi Suomeen kotihoitoon. Sointu on kotihoidossa Vihdissä ja lisätietoja tytöstä on tulossa pian.

Soinnun kyselyihin vastaa Noora. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Nooran tavoittaa numerosta 040 8342427, soittoaika ma-pe klo 15-16. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

15.11.2013
Sointu on edelleen hyvin arka tyttö. Vaikka sitä kovasti pelottaakin, antaa se kuitenkin ottaa kiltisti syliin. Sointu jää pienehköksi tytöksi.

Sointu juoksee koppiin piiloon heti, kun se huomaa vieraiden ihmisten lähestyvän aitausta. Se painautuu kopin takaseinää vasten, kun kömmin sen perässä koppiin sisälle. Siellä se antaa kuitenkin kiltisti silitellä, vaikka tilanne sitä niin kovin pelottaakin.

Sointu tarvitsee hyvin kärsivällisen ja pitkäjänteiseen koiran kuntouttamiseen kykenevän omistajan, joka ymmärtää, että näin aran koiran kotiuttaminen on iso, mutta yleensä hyvin palkitseva haaste. Soinnusta tuskin koskaan voi tulla koiraa, joka riemuiten juoksee jokaisen vieraankin ihmisen syliin, mutta eihän joka koiran sellainen tarvitse ollakaan. Sointu tuskin enää kasvaa korkeutta juurikaan, joten tyttö jää varsin pienikokoiseksi.

14.7.2013
Sointu on kovin ujo pentu. Kiltisti se antaa silti ottaa syliin, vaikka vieraat ihmiset jännittävätkin sitä todella paljon.

Sointu on hyvin kaunis pentu, mutta valitettavasti se on tarhalla tällä hetkellä kovin peloissaan. Sointu viettää suurimman osan ajasta koppiin piiloutuneena. Vapaaehtoisesti se ei tullut sieltä ulos koko tarhakäyntimme aikana, mutta kun nostin Soinnun pois kopista kuvattavaksi, antoi se kiltisti käsitellä itseään jännittävästä tilanteesta huolimatta. Maahan laskemisen jälkeen Sointu kiirehti taas nopeasti turvapaikkaansa koppiin.

Jotta Soinnusta kasvaisi vielä reipas aikuinen, tarvitsisi sen päästä pian omaan kotiin. Välttämättä siitä ei tule koskaan maailman rohkeinta koiraa, joten uuden omistajan tulee ymmärtää se, että Sointu voi jäädä uusiin asioihin varovaisesti suhtautuvaksi koiraksi. Sointu tulee tarvitsemaan pitkäjänteistä totuttamista monenlaisiin asioihin ja tilanteisiin, jotta se pääsisi mahdollisimman hyvin yli peloistaan. Reipas koirakaveri kodissa esimerkkiä näyttämässä voisikin olla hyvä juttu!

Viipurin koirat - Sointu

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.