Samara

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 9/2013

16.6.2014
Samara sai kodin.

22.4.2014
Samara muutti Vantaalle kotihoitoon opettelemaan kerrostaloelämää ja kaupungissa asumista.

Samara on oman perheen kesken kuin mikä tahansa normaali pentu, rohkea ja hellyydenkipeä. Myös vieraita tyttö uskaltaa jo ihmettelemään, vaikka vähän jännittääkin. Samara on täydellisen sisäsiisti ja ruoka maistuu. Tämä kaunis neiti saa koko ajan kehuja ulkonäöstään ja olisi valmis valloittamaan sinutkin.

12.4.2014
Samara on nyt ollut jonkin aikaa citykoirana ja hyvin pyyhkii. Samara ei vieläkään ole maailman rohkein koira, mutta pitää oman perheen seurasta ja kehittyy koko ajan. Alkututustumisen jälkeen Samaraa tykkää rapsutuksista ja hellyydestä. Samara tukeutuu paljon perheen toiseen koiraan, joten rohkea koirakaveri voisi uudessakin perheessä olla kiva lisä, muttei välttämättömyys. Samarasta on mukavaa lenkkeillä, myös juosten ja erityiseti metsämaasto on jännittävää hajuineen. Tyttönen on myös päässyt koirapuiston makuun. Samarasta on mahtavaa leikkiä muiden koirien kanssa. Yhteiselo kotihoitopaikan kissan kanssa sujuu ongelmitta. Samara on sisäsiisti ja kaikin puolin kiltti koira, jolle toivomme nyt löytyvän oma kodin.

 23.2.2014
Touhukas Samara etsii kotia kotihoidossa Tampereen liepeillä.

Komea Samara erottui Irinan pentukatraasta, koska sen takajalat näyttivät huonolta ja pennun kävely oli huojuvaa. Yhdistys päätti tuoda tytön kotihoitoon toiveena tehdä jotain tytön hyväksi. Kaikeksi onneksi takajalkojen vihreasento johtui huonosta ravinnosta ja Samara onkin nyt hyvää vauhtia parantumassa. Samaran takajalat eivät ole vielä täydelliset ja uuden kodin onkin sitouduttava suurehkoksi kasvavan pennun kuntoutukseen. Vaivaa hoidetaan hyvälaatuisella ruualla ja oikenlaisella liikunnalla.

Samaran kotihoitaja kertoo:
"Samara sai tosiaan lääkäriltä rakenteensa puolesta "terveen paperit", mutta sitä on ruokittava laadukkaalla pentu/junior ruualla jotta jalat kehittyvät nyt oikein. Edelleen takajalat niiaavat aika syvään, mutta Samara liikkuu mielellään ja vaivattoman näköisesti. Luonteeltaan Samara on tutussa ympäristössä ja -seurassa reipas ja touhukas, mutta pelkää kovasti kaikkea vierasta. Totuttelutöitä on siis luvassa paitsi meillä täällä, varmasti myös uudessa kodissa. Samara leikkii mielellään leluilla ja pureskelee puruluita. Eroa luvallisen ja luvattoman purtavan välillä tytön on toisinaan vähän vaikea hahmottaa ja meillä onkin jo aika kivat pitsireunat tuolien ja pöytien jaloissa ;) Mikään hirmutuholainen Samara ei kuitenkaan ole, eikä ole ryhtynyt isompiin remonttihommiin edes päivisin kun koirat on keskenään.

Sisäsiisteys paranee koko ajan, välillä sattuu vahinkoja ja ulos on päästävä esim. aamuisin ihan heti! Mutta selvästi Samara pyrkii tekemään tarpeensa ulos. Kynsien leikkaus ja pesu onnistuvat hyvin, mutta harjaus on Samaran mielestä vähän kummallista, ja korvien putsaus on aika turhaa hommaa! Mutta eiköhän niihinkin totuta ajan mittaan. Ikinä missään tilanteessa Samara ei ole pyrkinyt puolustautumaan vihaisesti, en ole nähnyt pienintäkään ruttua kuonossa. Samara reagoi hankaliin tilanteisiin pyrkimällä pakoon ja piiloon, joten rohkaisua ja ystävällisiä otteita tarvitaan.

Autossa ollaan matkustettu eläinlääkäriin, se sujuu ihan hyvin, mutta pissat voi matkalla tulla. Toisten koirien kanssa Samara pärjää tosi hyvin, Andrean kanssa ne ovat ylimmät ystävykset. Samara ymmärtää ilmeisen hyvin koirien kieltä ja osaa käyttäytyä niin ettei kahinoita tule. Meillä on kaksi kania, eikä Samara välitä niistä juurikaan vaikka kanit hyppisivät vapaana, joten en usko että hänestä kehittyy kovin suurta metsästäjää. Vahtimistakaan tyttö ei ole ainakaan vielä aloittanut. En ole kuullut Samaran varsinaisesti haukkuvan koskaan, mutta jos se jää esim. kotipihaan aidan taakse kun vien jotain toista koiraa lenkille, niin silloin se päästelee hetken äänekkäitä vinkaisuja koska haluaisi mukaan. Sisällä se on käsittääkseni aika rauhassa kun ihmiset on töissä, ainakaan en ole huomannut mitään merkkejä että siellä olisi kovin mellastettu.

Samaran kyselyihin vastaa Maija, maija.viipurinkoirat(at)gmail.com. Täytä adoptiohakemus ja ota sen jälkeen itse yhteyttä koiravaraajaan. Tutustu ensin adoptio-ohjeisiin.

24.12.2013
Kaunis Samara on hellyyttävä harmaaturkki, mutta pikkuista vielä niin kovin vieraat ihmiset tuntuvat jännittävän. Samara unelmoi, että joku ihana ihminen huomaisi sen ja tahtoisi omakseen.

Samara ja sen sisarukset SaidaSoraia ja Sirius on kaikki hylätty tänä talvena etsimään onneansa jostakin muualta. Nelikko odottaa Irinan tarhalla, että jostakin löytyisi niille oma, rakastava koti.

Samara tuntuu ujostelevan vieraita ihmisiä vielä sen verran, ettei tule omaehtoisesti luokse. Tyttönen piilottelee sisällä pentumökissä muutamien muiden pentujen kanssa, painautuen tiukasti siskoihin ja veljiin, kun menen sitä silittelemään. Kovasti sitä jännittää, mutta silti se antaa silitellä itseään.

Samara on kaunis tyttö, mutta ei ehkä ihan niin huomiota herättävän näköinen kuin jotkut erikoisemman näköiset pennut. Tyttö toivoisi silti erottuvansa joukosta sillä suurimpana toiveena ujolla Samarallakin olisi löytää oma, turvallinen ja rakastava koti.

Uuden omistajan olisi hyvä valmistautua opettamaan tytölle rauhalliseen tahtiin kaikkea uutta. Eiköhän Samarastakin kuoriudu kotioloissa vielä reipas pentu, kunhan saisi ensin tilaisuuden näyttää mikä ihana, kultainen tyttö pienen ujon kuoren alla onkaan!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.