Petunia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: n. 50 cm
Syntymäaika: 10/2012

6.5.2014
Petunia sai oman kodin ja oman lauman.

16.3.2014
Petunia on kiltti ja ystävällinen, mutta varovainen tyttö, joka on elänyt pennusta saakka tarhalla.

Petunia jää toisten koirien jalkoihin, mutta itse se suhtautuu kavereihin sopuisasti. Petunia suhtautuu ihmisiin ujon ystävällisesti. Se tulee tervehtimään ja ottaa namin kädestä, haistelee sormia ja antaa silittää poskista. Sen enempää se ei kuitenkaan nyt uskaltaudu kosketeltavaksi ja kun kamera kaivetaan esiin, Petunian ujous ottaa tytöstä vallan.

Petunia odottelee Irinan tarhalla sellaista kotia, jossa halutaan panostaa koiran rohkaisemiseen ja sopeuttamiseen. Reippaan, ystävällisen koirakaverin esimerkki saattaisi tehdä Petunialle hyvää. Temperamentiltaan Petunia vaikuttaa ikäisekseen kiltiltä ja varsin rauhalliselta, vaikka kenties siitäkin vielä kotioloissa löytyisi vauhtia.

Viipurin koirat - Petunia

25.7.2013
Petunia hyvästeli Suomeen muuttaneen emonsa Dahlian. Itse se ei tiedä muuta maailmaa kuin tarhan, eikä osaa kuvitella, millaista olisi asua kodissa.

Ehkäpä jonakin päivänä kodin ovet aukeavat myös iloiselle Petunialle?

Viipurin koirat - Petunia

23.1.2013
Petunia on kuin emonsa Dahlia: rauhallinen, vähän totinen tyttö, mutta kuitenkin hyvin ystävällinen ja utelias.

Lokakuun lopussa olimme tarhamatkalla, kun juuri ennen kotiin lähtöämme tarhan eteen kurvasi uudehko auto. Autosta astui ulos nuoripari, jotka nostivat auton peräkontista ulos laatikollisen lähes vastasyntyneitä pentuja ja niiden peloissaan olevan emon. Pariskunta väitti löytäneensä pennut ja emon metsästä, mutta tätä väitettä hieman epäilimme: emo näytti varsin hyvin hoidetulta, joten ainakaan kauaa se ei olisi ehtinyt omine nokkineen olemaan.

Dahlian pennuista menehtyivät valitettavasti kaikki muut paitsi suloinen Petunia. Dahlia huolehti ainokaisestaan erittäin antaumuksella, ja Petunia selvisi kuin selvisikin tarhan karuissa oloissa luovutusikään asti. Karu elämänalku on tehnyt Petuniasta vähän totisen tytön, mutta kuoren alta löytyy myös utelias ja iloinen pikkupentu.

Petunia suhtautuu ihmisiin uteliaasti, mutta aavistuksen ujosti. Se tulee kyllä tervehtimään, mutta sen ilmeestä näkee, että ihmisten huomio vielä vähän jännittää sitä. Tästä huolimatta Petunian saa kyllä otettua syliin, ja siinä tyttö nauttiikiin hiljaa silityksistä.

Petunian emo Dahlia on keskikokoinen, vankkatekoinen koira. Petuniasta vaikuttaa tulevan varsin vankka tyttö, joten ihan tuulen vietävissä tämä tyttö ei tule olemaan aikuisena. Koska Petunia on varttunut täysin tarhalla, tulevat kaikki uudessa kodissa vastaan tulevat asiat olemaan sille ihmetyksen aiheita. Petunia tarvitseekin omistajan, joka sinnikkästi jaksaa totuttaa tyttöä ympäröivän maailman uusiin asioihin.

Petunia olisi jo aivan valmis jättämään tarhaelämän taakseen ja muuttamaan Suomeen, joten vain se sopiva koti puuttuu!

Viipurin koirat - Petunia

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.