Nestja

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 2009

8.3.2014
Nestja pääsi kotiin.

2.2.2014
Nestja pääsi kotihoitoon ja odottaa yhteydenottoja Orivedellä.

Nestan kotihoitaja kirjoittaa:

"Nestja ulkoilee valjaissaan ihan mallikkaasti, ei vedä eikä räyhää. Koiria on kohdattu hämmästyttävän vähän, mutta mitään ongelmaa ei ole ainakaan vielä  ollut. Lapsia tai kissoja ei ole vielä tavattu. Perheen omien koirien kanssa Nestja pärjää hyvin.

Nestja on täysin sisäsiisti, ei tuhoa mitään eikä ole haukkunut kertaakaan ulkona tai sisällä. Nestja ymmärtää myös, ettei hän pääse ulos joka oven avauksella ja jää kiltisti odottamaan. Pesimme Nestjan jo viime viikonloppuna, siitäkään hän ei pannut pahakseen. Nyt Nestja makailee ruokailun päätteeksi keittiön lattialla selällään ja toinen etutassu sojottaa suoraan ylöspäin."

Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Nestjan yhteyshenkilönä toimii Kristiina, kristiinavk(at)gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

11.5.2013
Nestja on viettänyt tarhalla jo yli vuoden. Nestja onneksi asuu isossa keskiaitauksessa, jossa on parhaimmat mahdollisuudet nauttia ihmisten seurasta.

Nestja tykkää päivystää koirankopin katolla, mistä se ylettää sopivasti sipaisemaan ohi kulkevia ihmisiä kielellään.

Viipurin koirat - Nestja & Cherchel

17.4.2012
Nestja on ystävällinen tyttönen, joka tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Tyttö on kovin onnellinen, kun se kerrankin onnistuu saamaan ihmisten huomiota ja rapsutuksia.

Nestja eli aiemmin viipurilaisessa kodissa, mutta koti kyllästyi jatkuvasti pentuja saavaan tyttökoiraan ja uhkasi viedä koiran lopetettavaksi. Pentujen lopettamisesta kun oli kuulemma liikaa vaivaa, eikä emokoiran sterilisointi tullut lainkaan kyseeseen. Fiksu naapuri onneksi kuuli tilanteesta ja sai puhuttua Nestjan omistajan ympäri. Naapuri tiesi myös Irinan tarhasta ja ajelutti Nestjan sinne etsimään uutta kotia ja onnellista loppuelämää.

Nestja on ystävällinen ja vähän kaino tyttö. Nestja tulee iloisesti häntä heiluen tervehtimään, mutta samalla se selvästi katsoo vähän varoen, että onhan ihminenkin hänelle varmasti ystävällinen. Kovin onnellinen Nestja silti on, kun se kerrankin onnistuu saamaan ihmiseltä huomiota ja ihania rapsutuksia. Nestja on elänyt Irinan tarhalla jo pitkään, joten tytöllä olisi jo kova halu löytää se oma ihminen, joka jaksaisi rapsutella tyttöä vaikka loputtomasti.

Vaikka Nestja ei mikään valtava atleetikko olekaan ruuminrakenteeltaan, on sillä kuitenkin yksi oikein hieno taito: se osaa näppärästi hypellä aitausten väliverkkojen yli, vaikka korkeutta niissä on ainakin puolitoista metriä. Uutta omistajaa taito ei välttämättä kuitenkaan ilahduta, ainakaan jollei siitä tiedä etukäteen. Uudessa kodissa tuleekin siis varautua siihen, että ihan matalan aidan pihassa tyttö ei välttämättä tule pysymään. Voi toki olla, että kun Nestja viimein löytää sen ihanan, oman kodin, ei sillä enää ole tarvetta vaihtaa pihapiiriä. Mutta ennakolta kukaan ei asiaa voi tietysti tietää, ja tytön kiipeilytaitoihin tuleekin siksi varautua.

Nestjalla tuskin on juuri kokemusta hihnassa kävelemisestä, vaikka kodissa onkin asunut, sillä viipurilainen tapa ulkoiluttaa koiria on avata ovi aamulla ja kutsua koira sisään iltamyöhään. Uuden omistajan tuleekin valmistautua siihen, että Nestja tarvitsee kärsivällistä opettamista oikeastaan kaikissa arkipäivänä koiranelämään kuuluvissa asioissa.

Nestjan arvioidaan olevan nyt ainakin kolmevuotias, vaikka ikää voi kyllä olla pari vuotta siihen päällekin. Mutta numeroista viis, Nestja odottaa kovasti yhteydenottoa siltä oikealta ihmiseltä! Tyttö olisi rokotusten puolesta valmis muuttamaan Suomeen vaikka heti.

Katso video Nestjasta:

Viipurin koirat - Nestja

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.