Alya

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: pieni
Syntymäaika: 5/2014

30.10.2014
Alya ilahduttaa nyt omassa kodissa.

15.10.2014
Alya pääsi Suomeen kotihoitoon ja opettelee nyt kotikoiran taitoja Turussa.

Alyasta on kuoriutunut kotihoidossa vilkas ja avoin ihmisiä rakastava vipeltäjä jonka suosikkipuuhaa on pomppia syliin pussailemaan. Äkilliset uudet jutut kuten ohi vierestä hurahtava mopo vähän jännittävät, mutta Alya pääsee tilanteista yli nopeasti. Remmikäytöskoulutus on aloitettu ja se sujuu ihan hyvin silloin, kun alya on yksin. Veljensä kanssa toheltaa, niin että remmit ovat kyllä solmussa. Sisäsiisteys on myös oikein hyvällä mallilla. Autossa Alya osaa matkustaa rauhassa.

Alya on vikkelä, nopea ja touhukas, joten tulevan kodin on hyvä varautua vallattomiin riiviöhepuleihin ja muihinkin pikkukoiran metkuihin. Alya haluaisi aina olla siellä missä ihmisetkin ja piippailee ihmisen perään, joten yksinoloharjoituksiin tulee varautua.

Ihan pieniä lapsia Alya jännittää, mutta kouluikäiset ovat ok. Alya tulee toimeen sekä pienten että isojen koirien kanssa.

Alyan strategiset mitat ovat tällähetkellä 4kg ja 26cm.

Alyan kyselyihin vastaa Mona. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Monan tavoittaa osoitteesta moona.terese@gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

9.9.2014
Alya suhtautuu vieraisiin ihmisiin kovin varoen, mutta muutoin Alya on pieni seikkailija: tassut vievät tätä pikkutyttöä pitkin pihaa reippaasti ja uteliaasti.

Sisarukset Hvostik, Alya ja Kostik syntyivät toukokuussa Olgan tarhalla. Pentujen vanhemmat Manja ja Shok pelastettiin hetkeä aiemmin pentutehtailijan luota. Manja odotti tulleessaan pentuja, joten Olgan varautui kiireesti pienten pystykorvapentujen syntymiseen.

Alya on siskoaan selvästi varovaisempi. Oma-aloitteisesti se ei lähesty vieraita ihmisiä, vaan Alya pitää mieluummin pienen tarkkailuetäisyyden. Olgan kanssa Alya on tietysti kuitenkin kaveria, joten oman perheen ihmisten kaveriksi Alya varmasti alkaa pienen tutustumisen jälkeen.

Alya ei kuitenkaan ole mikään nurkassa kyhjöttävä arkajalka, vaan kovin uteliaasti Alya seikkailee jatkuvasti pitkin Olgan pihaa. Alya menee siellä reippaasti isojenkin koirien joukossa, ja iloisesti tyttö ottaa leikkihetkiä myös muiden pentujen kuin sisarustensa kanssa. Alyalla on myös yksi persoonallinen piirre: syntymästä asti sen häntä on ollut vain pieni töpö.

Olgan luona Alya on saanut tottua elämiseen myös kissojen sekä muiden koirien kanssa. Alya varmasti pitäisikin siitä, jos uudessa kodissa olisi reipas koirakaveri odottamassa: sen mallia seuraten olisi moni uusia asia maailmassa paljon vähemmän pelottava.

Pennut vaikuttavat paljolti japaninpystykorvilta. Emme tiedä, ovatko ne oikeasti sellaisia ja toivommekin, ettei mahdollinen rotutausta olisi suurin syy, miksi joku haluaa näille tarjota kodin. Vaikka sisarukset ovat mahdottoman suloisia valkoisia pörröturkkeja, tulee niiden kanssa riittämään töitä pentujen totuttamisessa moniin niille kovin uusiin asioihin. Siksi näille sisaruksille ei kannata intoutua tarjoamaan kotia vain niiden suloisen ulkonäön vuoksi: uusien omistajien tulee ehdottomasti olla valmiita tekemään töitä pentujen sopeuttamisen kanssa.

Sisarukset ovat kasvaneet Olgan kotona sekä pihapiirissä. Tämän johdosta ne suhtautuvat arastellen kaikkeen uuteen, mukaan lukien vieraat ihmiset. Pystykorvat ovat tyypillisesti herkkähaukkuisia koiria, joten pelottavat asiat saavat herkästi haukkukuoron osakseen. Omistajan tulee siis myös olla varautunut siihen, että ääntä saattaa löytyä näistä pennuista keskimääräistä enemmän. Pentujen vanhemmat ovat noin 40 cm korkeita ja kymmenisen kiloa painavia, joten mitään jättiläisiä ei pennuistakaan kasva.

Viipurin koirat - Kostik, Alya, Hvostik 7.6. & 16.8.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.