Ria

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen, 20kg, 50cm
Syntymäaika: 10/2012

3.10.2014
Ria sai oman kodin, onnea!

11.9.2014
Kivoja kuulumisia Rialta Järvenpäästä.

Muutamien kuukausien kotihoito on tehnyt tälle aralle rimpulalle ihmeitä. Riasta on kuoriutunut upea ilmestys. Ria etsiikin liikkuvaa ja aktiivista kotia. Kotihoitaja lähettää seuraavat terveiset:

"Ria on reipastunut kovasti, kotioloissa tyttönen ei enään arkaile ollenkaan. Vieraatkin Ria käy ujosi tervehtimässä, ottaa namit kädestä ja saattaa kiivetä viereen sohvalle. Sisällä Ria käyttäytyy rauhallisesti loikoillen joko sohvalla tai omassa sängyssä. Lenkille Ria on aina valmis lähtemään ja silloin kyllä vauhtia ja energiaa riittää, metsästysvietti on kova ja tämän takia Riaa ei ehkä voi pitää vapaana aitaamattomalla alueella. Tai ainakin luoksetuloa on treenattava kunnolla. Kissojenkaan kanssa en sitä uskaltaisi päästää. Rian toivekodissa olisi leikkisä koirakaveri ja oma aidattu piha tai omistaja joka olisi innokas koirapuistoilija, pelkät hihnalenkit ei tälle tyttöselle riitä liikunnaksi."

26.5.2014
Ria on vielä aika arka tyttö, mutta rohkaistunut hoitopaikassaan päivä päivältä enemmän. Vieraat pelottavat tyttöä vielä kovasti, mutta Ria pitää hoitotätinsä rapsuttelusta ja antaa tehdä hoitotoimenpiteet kiltisti. Nopeat liikkeet voivat vielä vähän hätkähdyttää. Ria lenkkeilee uteliaasti ympäristössään ja on kovasti hajujen perään. Tyttö on utelias muita koiria kohtaan. Hoitopaissakin Rialla on koirakavereita. Ria osaa kavereittensa kanssa jäädä työpäivien ajaksi hienosti kotiin ilman tuhoja, mutta täysin yksin jäädessään saattaa haukahdella. Rialle etsitään rauhallista kotia, joka ymmärtää ettei tyttö ole ensimmäisenä iltana valmis koira, vaan vaatii hieman aikaa tutustuakseen. Tämän jälkeen Riasta saa itselleen mahtavan kaverin metsäpoluille ja arjen askareisiin.

Rian kyselyihin vastaa Noora. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Nooran tavoittaa numerosta 040 8342427, soittoaika ma-pe klo 15-16. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

4.8.2013
Ria on reipastunut ilahduttavasti ja tulee jo iloisesti loikkien vieraan luokse. Sitä saa silitellä ja syliinkin sen saa kaapattua. Ria on ystävällinen ja hyvin kaunis nuori koira.

Viipurin koirat - Ria

11.5.2013
Rian kuulumisia: Ria on muuttanut pentuaitauksesta toisten nuorten joukkoon. Se tuntuu myös karistaneen osan ujoudestaan.

Riaa pääsee jo koskettamaan, ja se löytää tarhamatkalaisten joukosta itselleen uusia ystäviä. Kukapa ei tykkäisi kauniista Riasta!

Ria odottelee silti vielä sitä oikeaa ihmistä, ja toivoo, että tämä täyttäisi adoptiohakemuksen pian. Sillä vaikka tarhalla onkin kesällä siedettävää, Ria haluaisi jo kovasti muuttaa omaan kotiin. Riimi-siskokin muutti jo Suomeen, joten olisiko pian myös Rian vuoro?

Viipurin koirat - Ria

3.3.2013
Ria on todella kaunis tyttönen. Ria tahtoo vähän ujostella ihmisiä, joten tyttö toivoo, että se pääsisi jo pian omaan kotiin tottumaan kotikoiran elämään!

Ria oli löydetty lumihankeen hylättynä siskojensa Riimin ja Raidan kanssa. Kovassa lumipyryssä tarponut tarhan työntekijä oli sattumalta huomannut eräässä lumipenkassa muutaman tärisevän pikkupennun. Tytöt saivat saman tien kyydin Irinan tarhalle, ja siellä nämä iloiset siskokset odottavat nyt omia koteja.

Ria on siskoksista ujoin: se tulee kyllä uteliaasta tutustumaan ja seurailee meitä  tiiviisti aitauksessa liikkuessamme, mutta kun yritän Ria silittää, livahtaa se aina pienen matkan päähän. Herkut Ria kyllä hakee iloisesti kädestä, ja syliinkin Rian sai napattua, vaikka tilanne sitä hämmensikin.

Riasta kasvaa varmasti hyvin kaunis punaturkkinen tyttö. Koska Ria on vielä hyvin ujo tyttö, etsii se sellaista omistajaa, joka jaksaa pitkäjänteisesti  ja rauhallisesti opastaa Riaa uusiin asioihin ja tilanteisiin. Ria varmasti olisi tyytyväinen, jos kodissa olisi jo toinen, reipas koira auttamassa Rian sopeutumisessa ja tutustumisessa uusiin asioihin.

Ria toivoo kutsun Suomeen käyvän pian, jotta ujostelu jäisi taakse ja onnellinen elämä uudessa kodissa voisi alkaa!

Viipurin koirat - Ria 7.4.2013

Viipurin koirat - Pentuja 16.2.2013

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.