Samuli

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2007

23.12.2014
Samuli sai maailman parhaan joululahjan, kodin.

16.11.2013
Samuli on jo vähän enemmän elämää nähnyt herra. Samuli pitää kovasti ihmisseurasta, mutta poika osaa myös rauhoittua, vaikkei jatkuvaa huomiota saisikaan.

Samuli päätyi Irinan tarhalle jo keväällä. Aluksi poika oli tarhaoloissa hieman levoton, ei oikein hakenut huomiota eikä myöskään kovin hyvin sietänyt toisia koiria. Kuukaudet ovat kuitenkin muuttaneet poikaa ja nyt se pitää niin ihmisten huomiosta kuin tulee kohtuullisen hyvin toimeen toisten koirienkin kanssa.

Samuli vaikuttaa varsin itsenäiseltä pojalta: se tietää pärjäävänsä, eikä se huolestu pienestä. Itsevarmasti se seurustelee niin toisten koirien kuin ihmistenkin kanssa. Jos tulee jokin kärhämä koirien kesken, voi olla varma, ettei Samuli jää siinä toiseksi. Mutta ei Samuli mikään turha riidanhaastaja silti ole. Toisen uroksen kaveriksi emme sitä silti luovuta.

Ihmisistä Samuli pitää omaan rauhalliseen tyyliinsä: häntä letkeästi heiluen se tulee tervehtimään ja jää pieneksi hetkeksi nauttimaan rapsutuksia. Varsin pian joku muu houkutus vie kuitenkin voiton ja Samuli lähtee taas tutkimaan muita tapahtumia.

Samulista tulisi varmasti hieno koiraystävä jollekin, joka ymmärtää jo vähän elämää nähnyttä herrasmiestä eikä hätkähdä sen mahdollisista omista tavoista. Varmasti Samuli oppii vielä vaikka mitä uusiakin temppuja, kunhan uusi omistaja jaksaa pojan kouluttamiseen panostaa. Samuli vaikuttaa tasapainoiselta ja itsenäiseltä pojalta, joka kaipaa kaltaistaan omistajaa.

Viipurin koirat - Samuli

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.