Saimi (Druzhba) nyk. Piki

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (16 kg, 50 cm)
Syntymäaika: 2011

14.4.2014
Saimin (nyk. Piki) kuulumisia:

"Piki on sopeutunut loistavasti perheenjäseneksemme, ja arasta tytöstä on tullut iloinen ja tyytyväinen. Lenkillä tyttö kulkee paljon vapaana hienosti mukana. On ihana huomata, kuinka Pikistä on tullut häntää heiluttava iloinen ja omaa itseään ilmituova tyttö, sen sydäntä särkevän pelon alta. Piksu on nyt hemmoteltu muttei pilalle ja aivan upea pakkaus."

12.9.2013
Saimin (nyk. Piki) kuulumisia:

"Piki on hieno ja erittäin kaunis tyttö, joka on kotiutunut uuden lauman jäseneksi loistavasti. Arkuus ilmenee vielä muutamalla haukahduksella, jos tulee esim. vieraita kylään, ei aina sitäkään. Ulkona autot ei enää pelota, mopon pärinä käy korviin ja pyöräilijät nopeasti ohittaessa aiheuttavat vielä pelkoa, mutta tyttö kulkee pääasiassa nätisti remmin kanssa. Olemme kulkeneet suht samoissa maisemissa lenkeillä, ja uudet maisemat hieman pelottavat Pikiä, varsinkin jos uudet reitit kulkevat kovin meluisan paikan ohi. Kaikkien vastaantulevien koirien kanssa Piki haluaisi tehdä tuttavuutta, isoimmat hieman jännittää, mutta nenät vastakkain nuuskiessa jännityskin laantuu. Olemme päästäneet Pikin irtikin, kun olemme tulossa lenkiltä, ja tytöllä on kiire vain kotiin; karkailua ei ole tapahtunut.

Piksu on ihana, aina iloinen ja onnellisuudella ei ole rajoja,7-vuotiaat kissaveljekset tosin ihmettelevät hieman. Kalle, perheen rottis, kyllä tuijottaa tuimasti ja tassu saattaa heilahtaa, mutta Valtteri vain odottaa, kun hurjin tohotus laantuu ja menee jopa puskemaan Pikiä ja saa pusun vastineeksi ystävyydestä. Öisin usein Piki nukkuu Valtterin kanssa sohvalla tai jonkun perheenjäsenen sängyssä vieden suuren osan tilasta ja lämmittäen jalkoja kuin patteri. Isin ja äitin välissä on lempipaikka köllötellä ja nukkua. Emme voi kieltää sänkyyn tuloa, koska kissoja ei pysty kieltämään, ja Piksu vain toimii niinkuin muutkin karvaset.

Kun laitoimme Pikin kuljetuskopin varastoon, ja tyttö ei näe sitä, muutos oli järkyttävä; Piki muuttui silminnähden iloisemmaksi, rohkeammaksi, ja kysyinkin perheeltäni, mitä Pikille on annettu. Aivan kuin tyttö olisi ollut meillä vuosikausia, ja onnellisuus ja riehakkuus oli valloillaan. Ei tosiaankaan tiedetty kukaan, miten päin olla, kun Piki juoksi sohvalta toiselle, kaikkia moikaten ja lopulta läähättäen tuli sohvalle kainaloon kera puolikuperkeikan. Olisiko tuo koppi olohuoneen lattialla muistutus Pikille ehkä taas muutosta toiseen paikkaan, ja nyt kun se on pois, tyttö "tiesi" tulleensa kotiin. En tiedä, mutta se tilanne teki Pikin kotiutumisessa suuren harppauksen kohti hyvään.

Meillä on ihana tohopää joka arkailee hieman, mutta on jo voittanut monet pelot ja tietää olevansa kotona."

10.5.2013
Saimi-Piki sai uuden kodin Vantaalta.

9.4.2013
Saimi-Piki on kotihoidossa läntisellä Uudellamaalla.

13.3.2013
Suklaanruskea Saimi oli vanhan ystävänpäiväkeräyksemme keulakuvakoira. Nyt tyttö joutuu etsimään uuden kodin karkailun takia. Olisiko sinulla aidattu piha?

Pikin nykyinen koti kertoo:

"Pikin arvioitu syntymäaika on syyskuussa 2011. Vielä ei ole ollut vyhtään juoksua, niin ei ole sterilisoitu. Eläinlääkäri arveli, että Pikissä taitaa olla sen verran vinttikoiraa, että juoksujen alkaminen menee varmaan kahteen vuoteen. Piki on keskikokoinen, n. 50 cm ja painaa n. 16 kg. Luonteeltaan ystävällinen ja utelias, mutta vieraita kohtaan arka. Tulee sitten varovasti nuuhkimaan kun vieras ei ole huomaavinaankaan. On aina suhtautunut ystävällisesti toisiin koiriin; ei pyri pomottamaan vaan leikkii mielellään. Kissojenkin kanssa pärjää hyvin, sillä kissat ei juuri kiinnosta.

Ongelmana on autojen perään juokseminen. Muutimme talvella vilkasliikenteisen tien varteen ja nyt Piki pyrkii karkaamaan tielle. Piki ei ole yhtään kertaa lähtenyt mihinkään karkumatkalle, vaan pysyy kodin lähellä, mutta läheinen tie kiinnostaa ihan liikaa. Syöksyy suoraan autojen sekaan haukkumaan. On niin suuri vaara, että Piki pääsee sisältä livahtamaan ulos tielle, ja aiheuttaa ehkä kolarin, että tuntuu parhaalta etsiä Pikille uusi koti.

Eniten Piki nauttii toisten koirien seurasta, palloilla ja kävyillä leikkimisestä, rapsutuksista ja harjaamisesta. Puruluut ovat mieluisia ja ulkona nakertelee ja viskelee puunkappaleita. Enää ei onneksi riko sisällä tavaroita. Jaksaa myös kotona hiljaa odottaa tavallisen työpäivän ajan, pärjää kyllä 10h sisäsiistinä. Ruokailun suhteen kaikkiruokainen mutta ei mitenkään ahne. Hyvin malttaa odottaa ruokakupin täyttämistä ja käy syömään vasta kehotuksella "ole hyvä".

Piki on siis tavallinen nuori, leikkisä ja utelias koira. Katsoo toisista koirista mallia ja tekee yleensä samoin kuin vanhemmat koirat. Olisi varmasti Pikille mukavaa, jos tulevassa kodissa jo olisi koira, ja vaikka kissakin. Ystävien ja sukulaisten koirat ovat helposti ottaneet Pikin ystäväkseen, riitelyä ei ole tullut, paremminkin makoilevat tyytyväisenä kasana uunin kupeessa. Kunpa Piki saisi uuden turvallisen kodin!"

22.5.2012
"Pikistä on kasvanut pitkäjalkainen, hoikka tyttö - malliainesta edelleen. Pitää kovasti palloilla leikkimisestä, hangessa pyörimisestä ja puruluiden nakertelusta.

On valpas ja iloinen, perusluonteeltaan kyllä rauhallinen. Kävelylenkeillä vastaantulijat usein ihastelevat tummanruskean tytön kauneutta ja kyselevät rotua. Näin olen saanut kertoa mikkeliläisille tämän viipurinkoirat-järjestön toiminnasta. Kiitos paljon, kun saimme kauttanne uuden perheenjäsenen!"

---

Saimi se osaa poseerata kuin parhaassa mallikoulussa. Sievän ja suloisen tytön elämä ei tähän asti ole kuitenkaan ollut mitään ruusuilla tanssimista.

Mutta kyllä tämäkin tuhkimotarina vielä onnelliseksi kääntyy, kunhan jostain löytyy se prinssi tai prinsessa, joka kutsuu Saimin Suomeen elämään oikeaa, onnellista koiranelämää!

Saimi elelee Irinan tarhalla, jossa on tällä hetkellä kymmeniä koiranpentuja. On helppo ymmärtää, että sellaiselle pentumäärälle on vaikeaa antaa niin paljon ihmisten huomiota kuin niistä jokainen haluaisi. Saimin suurin haave onkin löytää mahdollisimman pian se yksi ihminen tai perhe, joka haluaa jakaa ilonsa ja murheensa, lenkkipolkunsa ja kainalopaikkansa kiltin ja iloisen Saimin kanssa. Saimin arvioidaan syntyneen elokuussa 2011.

Jos selvää malliainesta olevan Saimin prinssiksi tai prinsessaksi ryhtyminen kiinnostaa, ota pian yhteys koiravaraajiimme! Saimi odottaa vain soittoa ja lupaa hypätä Suomeen lähtevään autoon.