Ella

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (47 cm, 18,5 kg)
Syntymäaika: 2004-2007

2.4.2013
Kotihoitopaikasta tuli Ellan koti, ja Ella-muori sai jäädä viettämään leppoisaa elämää tuttuun paikkaan.

Ystävällinen, kiltti ja rauhallinen Ella odottelee yhteydenottoja Itä-Uudellamaalla.

3.1.2013
Kuulumisia kotihoitopaikasta:
Ella kävi tänään eläinlääkärissä. Ella oli arvioitu Venäjällä 8-vuotiaaksi, mutta paikallisen eläinlääkärin mielestä Ella voisi olla nuorempikin tytönhupakko: ikäarvio oli 5-8 v. Eläinlääkäri rokotti Ellan, kuunteli sydänäänet, leikkasi kynnet, testasi pissanäytteen ja totesi Ellan terveeksi kaveriksi. Ellan paino on 18,5 kg ja säkä 47 cm. Mahassa olevasta leikkausarvesta eläinlääkäri päätteli, että Ella on todennäköisesti sterilisoitu joskus.

Ella on mukava, kiltti ja rauhallinen tapaus. Aluksi se pelkäsi kaikkia ja kaikkea, mutta nyt rohkeutta on tullut huimasti lisää. Edelleenkin Ella kuitenkin arastelee uusia tilanteita ja ihmisiä.

Lenkkeily ei ole varsinkaan kovalla pakkaskelillä lempipuuhaa. Kaikkein mieluiten Ella on rapsuteltavana ja toiseksi mieluiten se käpertyy nukkumaan omalle paikalleen.

Ella on sisäsiisti ja muutenkin osaa sisäkoiran tavat. Ella on todella kiintynyt varsinkin toiseen kotihoitajaansa ja jos kotihoitaja lähtee ulos, alkaa levoton ulina. Siinä ei auta, vaikka joku muu ihminen olisi paikalla. Ainakaan toistaiseksi Ella ei ole kuitenkaan tuhonnut mitään, tiputellut vain ikkunalaudalta kukkapurkit alas.

Ella osaa kulkea hihnassa nätisti. Autot kuitenkin pelottavat ja niitä se väistää lumipenkkaan. Toisista koirista ei ole kauheasti vielä kokemusta, mutta lenkillä ohitukset kauempaa sujuvat ainakin hyvin. Jouluna olimme samassa talossa perheen kanssa, jossa on taaperoikäinen lapsi ja vauva. Ella suhtautui lapsiin – riehuviinkin – rauhallisesti ja lähinnä väisti kun lapsi tuli liian lähelle.

Hoitotoimenpiteistä peseminen ja korvien puhdistus sujuvat hyvin, mutta kynsien leikkuuta Ella räpiköi vastaan. Ellalle maistuu hyvin ruoka, mutta se ei ole tavattoman ahne. Koulutus sujuukin hyvin namien avulla ja harjoittelun jälkeen Ella on oppinut istumaan ja melkein osaa mennä maahankin jo. Ella on sen verran arka koira, että koulutuksen täytyy olla ehdottoman lempeää.  Leluilla Ella ei osaa leikkiä, mutta ehkä joku muu koirakaveri voisi sen sille opettaa?

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

----------------------

14.10.2012
Ella on hyvin rauhallinen ja kiltti mummokoira. Ella kaipaa kovasti ihmisseuraa, ja siksi toivomme, ettei muorin tarvitsisi värjötellä talvea tarhalla.

Ella oli löytynyt talsimasta kadulta yksinään. Joskus Ellalla on kuitenkin varmasti ollut koti ja omistaja, niin kovasti se haluaa rapsutuksia ja ylipäätään seuraa. Ella vaikuttaa hyvin leppoisalta ja kiltiltä mummokoiralta, jonka soisi pääsevän pois tarhaoloista, nauttimaan lämpöisestä pedistä ja ehtymättömistä rapsutteluhetkistä.

Emme tiedä varmasti, minkä ikäinen Ella on. Vähintään sillä on ikää kahdeksan vuotta, mutta onko sitä vielä enemmän, sitä emme osaa sanoa. Joka tapauksessa uuden kodin tulee varautua siihen, että vanheneva koira tulee tarvitsemaan erityishoivaa ja huolenpitoa. Mutta vanhat koirat myös antavat niin paljon: silmistä huokuva elämänkokemus ja hötkyilemätön asenne on sellaista, mitä nuorilta koirilta on turha odottaa.

Vaikka Ellalla on ollut joskus omistaja, ei se välttämättä osaa kulkea hihnassa. Viipurissa on tapana päästää koirat ovesta ulkoilemaan itsekseen, joten vanhakaan koira ei välttämättä ole ollut koskaan hihnassa. Siksi Ellankin kohdalla tulee valmistautua siihen, että tiettyjä arjessa tarvittavia asioita joutuu vielä harjoittelemaan. Mutta rauhallisena ja fiksuna tyttönä Ella oppii uudet asiat varmasti nopeasti.

Ellan rokotukset ovat jo voimassa, joten tyttö odottaa vain kutsua Suomeen.

Katso video Ellasta:

Viipurin koirat - Ella-mummo