Vilma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 17 kg)
Syntymäaika: 05/2011

19.5.2013
Vilma sai kodin.

1.3.2013
Vilma on kiltti ja iloinen tyttö, joka haaveilee ulkoilua rakastavasta omistajasta ja kodista rauhallisessa ympäristössä.

Vilma on ollut nyt kotihoitopaikassa Sipoossa lähes viisi kuukautta. Aluksi Vilma pelkäsi kovasti monia asioita, mutta siedättämisen ja vastaehdollistamisen avulla Vilma on rohkaistunut monessa tilanteessa. Silti vieraat ihmiset ovat Vilmalle edelleen se vaikein paikka: vastaantulijat saavat Vilman jännittämään, mikä ei kuitenkaan tarkoita haukkumista tai riehaantumista, vaan sitä, että Vilma pyrkii tilanteesta pois.

Ensisijassa Vilma toivoisi löytävänsä kodin maaseudulta, sillä siellä vieraita ihmisiä tarvitsee jännittää paljon harvemmin kuin kaupungissa. Ja edelleen Vilma toivoisi myös kovasti, että uudessa kodissa olisi reipas ja leikkisä koirakaveri odottamassa, josta Vilma saisi tukea ja vauhdikkaan juoksukaverin. Sillä Vilma todellakin rakastaa juoksemista ja leikkimistä!

Kaikkiaan Vilma on todella kiltti, iloinen ja ihana tyttö. Vilma tulee loistavasti toimeen niin toisten koirien kuin kissojenkin kanssa. Vilma on tutuille ihmisille todellinen kainalokoira ja läheisyyttä rakastava halityttö, jonka seurassa ei vaan voi olla huonolla tuulella.

12.10.2012
Kaunis kultaturkkinen Vilma etsii mukavaa ja ymmärtäväistä kotia rauhallisesta ympäristöstä. Vilma on hyvin kiltti tyttö, mutta uudet ihmiset ja tilanteet vähän jännittävät sitä.

Vilma on nyt hoidossa maaseutumaisessa ympäristössä, mikä sopii tytölle mainiosti. Vilma ei tiedä mitään mukavampaa kuin reippaat lenkit metsässä. Hihnassa tyttö kulkee oikein kauniisti: vastaantuleville koirille ei haukuta eikä hihnassa juurikaan vedetä.

Yksinolot tuntuvat sujuvan Vilmalta hienosti. Rauhallisesti se jää nukkumaan ihmisten lähtiessä. Tuttujen ihmisten seurassa Vilma on varsinainen pusutyttö, joka kovasti haluaa seuraa ja rapsutuksia. Vaikka Vilma on perusluonteeltaan varsin vilkas, osaa se kuitenkin rauhoittua hienosti silloin, kun se on tarpeen.

Vilma on hyvin tottelevainen ja oppivainen tyttö. Vilmaa kaipaa sellaista omistajaa, joka osaa ja haluaa kouluttaa koiraa nimenomaan positiivisen vahvistamisen eli palkitsemisen kautta. Vilma rakastaa koulutustuokioita, joten kaikenlaisten hauskojen temppujen opettelu aktivointimielessä on loistavaa puuhaa tytön kanssa.

Vilman unelmakoti olisi rauhallisessa ympäristössä ja sellaisella alueella, jossa metsälenkit sopivat pelkän katujen tallustelun sijaan kuvioihin. Vilmalla ei ole juurikaan riistaviettiä, joten senkin puolesta metsälenkit sujuvat leppoisasti. Omakotitalo ei ole ehdoton vaatimus, sillä Vilma ei hauku sisällä juurikaan, mutta hyvin vilkas kaupunkialue ei ole Vilmalle paras vaihtoehto Vilman itsensä takia.

Uuden omistajan tulee myös ymmärtää, että kaikki koirat eivät heti ensi tapaamisella ole ihan rennosti vieraiden ihmisten kanssa. Vilma ei missään nimessä ole vihainen kellekään, se vaan haluaa tarkkailla vieraita ihmisiä ensin hetken kauempaa, ennen kuin tekee lähempää tuttavuutta. Jos vieraat antavat Vilman tutustua omassa tahdissaan, tulee se varsin pian nuuskimaan ja tervehtimään.

Ehdoton plussa uudessa kodissa olisi reipas toinen koira. Vilma ottaa paljon tukea muista koirista, joten sen vuoksi kiva koirakaveri sopisi sille paremmin kuin hyvin. Vilma on todella kiva ja sympaattinen ilopilleri, joka etsii mukavaa ja vähän arkojen koirien sielunelämää ymmärtävää omistajaa!

6.10.2012
Vilma siirtyi kotihoitoon Sipooseen, jonne sitä voi sovitusti tulla tapaamaan. Vilma soveltuu erittäin hyvin myös kotiin, jossa on kissoja.

11.8.2012
Vilma-tyttönen tuli Suomeen pentuna ja on nyt vuoden ikäinen. Vilma etsii uutta kotia, koska nykyisessä perheessä eivät olosuhteet ole tälle koiralle parhaat mahdolliset. Vilma vaatii vielä tukea ja koulutusta joissakin asioissa, mutta se ei missään nimessä ole mikään toivoton tapaus tai ongelmakoira. Vilmaa pelottaa hihnassa moni asia, mutta päästessään vapaana metsään temmeltämään tyttö on kuin mikä tahansa onnellinen koira. Vilma on luonteeltaan leikkisä ja hyvin kiltti, mutta omaa myös vahtiviettiä. Vilma ei ole moksiskaan hoitotoimenpiteistä, kuten pesuista, kynsien leikkuusta tai korvien putsauksesta, vaan sietää ne kauniisti. Nykyisessä kodissaan Vilma on myös tottunut lapsiin ja rakastaa perheen toisen koiran seuraa.

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.