Hetta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 8/2012

12.11.2013
Hetta on valmis tuomaan elämääsi vauhtia ja vilskettä, kunhan loputkin arkuuden rippeet karistetaan ensin kannoilta.

Hetta odottelee kyläilijöitä Espoossa.

Kotihoitaja kertoo tytöstä:

"Hetta on ollut Suomessa nyt 6 viikkoa. Tuohon aikaan on mahtunut joitain takapakkeja, mutta onneksi myös hurjasti edistystä. Hetta on vielä varsin arka koira ja voi olla että jää loppuelämäkseen hieman herkäksi. Kotihoitajan kanssa tyttö on jo kuin mikä tahansa kotikoira, mutta vieraat ihmiset jännittävät vielä kovasti. Aggressiivinen Hetta ei missään nimessä ole, mutta luikkii nopeasti karkuun jos kokee tilanteen pelottavaksi.

Sisäsiisteys on tällä tytöllä jo hyvin hallussa, kunhan tarpeet saa tehdä omalle aidatulle pihalle. Remmissä liikkuminen on vielä erittäin jännittävää ja sitä harjoitellaan jatkuvasti: toisina päivinä kaikki sujuu mallikkaasti ja välillä kaikki pelottaa.

Kun remmissä kulkeminen sujuu, voisi Hettaa suositella hyvin kerrostaloon. Sillä vaikka leikkiin kuuluu äärettömän suloinen, innokas urina ja joskus vingutaan jos tylsyys iskee, niin muuta ääntä ei tästä tytöstä juurikaan lähde.

Hettan sisaruksista on kuoriutunut varsin aktiivisia tyyppejä. Voikin olettaa, että reipastuttuaan Hettastakaan ei ole pelkäksi sohvakoristeeksi. Sen sijaan pehmeällä koulutuksella Hettasta voisi saada kivankin harrastuskaverin, joskin koulutustilanteet koetaan vielä hieman liian painostaviksi ja niille on turvallisinta kääntää selkä.

Muut koirat kiusasivat tätä pienehköä ja kilttiä tyttöä tarhalla. Muihin koiriin Hetta suhtautuukin hieman varauksella: loittonevan koiran perään mennään kyllä uteliaana, mutta jos koira kääntyy ympäri, urahdetaan varmuuden vuoksi ja siirrytään kauemmaksi. En silti missään nimessä sulkisi pois koirakaverin mahdollisuutta. Kunhan kaveri on ystävällinen, eikä Hettan tarvitse enää koskaan pelätä joutuvansa rökitetyksi."

26.9.2013
Hetta pääsi Suomeen kotihoitoon. Hettaan pääsee tutustumaan Espoossa.

18.4.2013
Hetta on erittäin ystävällinen ja utelias tyttö. Hetta on luonteeltaan selvästi hyvin pehmeä ja kiltti tyttö, joten se etsiikin kaltaistaan omistajaa.

Hieman vieraat ihmiset vielä Hettaa jännittävät, ja varovasti Hetta tulee hakemaan rapsutuksia ja herkkuja. Hettalla on hauska tapa: kun se oikein nauttii rapsutuksista, heittäytyy se heti puoliksi makuulle. Mutta kun ihminen muuttuu pienen hetken jälkeen tutuksi, hyppää Hetta vasten ja haluaa pussata naaman märäksi!

Hetta tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Hetta on luonteeltaan rauhallinen ja rauhaa rakastava, eikä voisi kuvitella, että Hetta alkaisi rähistä mistään toisille koirille. Päin vastoin, Hetta tuntuu enemmin jäävän vähän muiden jalkoihin.

Hetta ei vaadi uudelta kodiltaan mitään mahdottomuuksia: tärkeintä on kyky sitoutua koiraan sataprosenttisesti sen koko loppuelämäksi. Aivan keskikaupungin humuun Hetta ei välttämättä halua muuttaa, mutta muuten kerrostaloelämä ei liene mikään este: emme ole tainneet koskaan kuulla tytön haukkuvan.

Viipurin koirat - Hetta

19.11.2012
Hetta-tyttö on siskojaan vähän totisempi, mutta väliäkö tuolla: hetken tuumailun jälkeen Hetta mennä viilettää muiden mukana niin, että purut vain pöllyävät.

Eräs viipurilainen nainen oli saanut yllättyä kovin ikävästi: heittäessään roskapussia jäteastiaan tuijotti häntä laatikon pohjalta neljä pelokasta silmäparia. Neljä lähes identtistä sisarusta, Hetta, Henni, Hissu ja Hessu, oli julmasti hylätty roska-astiaan. Pentujen onneksi ne huomattiin ennen jäteauton tuloa, ja Irina joutui taas täyttämään tarhaansa neljällä uudella kodittomalla pennulla.

Siskokset Hetta, Henni ja Hissu ovat niin saman näköisiä, että lähes suurennuslasilla saa tytöistä etsiä eroja. Hetta antaa tytöistä totisimman vaikutelman: kovin uteliaasti, mutta samalla vakavan tutkivaisesti se katselee tulijoita ja tuntuu selvästi kovasti pohtivan, ovatko nämä ihmiset suuremman luottamuksen arvoisia kuin jäteastiaan pennut viskannut kaksijalkainen.

Vaikka Hettaa vielä vähän ihmetyttää moni asia, kuoriutuu siitä varmasti iloinen ja reipas pentu, kunhan se pääsee omaan kotiin hellittäväksi, hoidettavaksi, koulutettavaksi ja parhaaksi ystäväksi. Hettan arvoidaan syntyneen elokuun puolessa välissä, ja koko sisarusparvi olisi valmis muuttamaan omiin koteihinsa marras-joulukuun vaihteen tienoilla.

Katso video Hetasta (Hetta saa videolla matokuurin):

Viipurin koirat - Hetta

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.