Max

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 2005

7.11.2013
Max sai kodin Espoosta.

7.8.2013
Max on rauhallinen ja hyväkäytöksinen herrasmies. Vaikka ikää pojalla on arviolta kahdeksan vuotta, on Max silti reipas ja mukava lenkkikaveri.

Max odottaa uutta omistajaa Irinan tarhan edessä. Maxin kohtaloksi oli joutua ketjun päähän tarhan eteen, kuten lähes kaikkien muiden saksanpaimenkoirasekoitusten. Max yrittää esittää siinä vahtikoiraa, mutta todellisuudessa tästä ystävällisestä ja kovin sympaattisesta pojasta ei vahtihommiin pahemmin ole.

Max pääsi kanssani hihnalenkille. Aluksi poika tuntui olevan moisesta ylellisyydestä hieman ihmeissään, mutta pian pojan mieleen palautui, miten mukavaa lenkkeily onkaan. Max on selvästi tottunut hihnassa kävelijä, joka ei sen enempää vetänyt kuin muutenkaan hötkyillyt hihnassa. Vastaan tullut toinen koirakaan ei saanut Maxia hermostumaan.

Lenkillä Max otti hyvin kontaktia, jos pysähdyin ja kutsuin poikaa. Vietimmekin aina välillä rauhallisia rapsutushetkiä, joista poika tuntui pitävän kovasti. Äkkinäiset liikkeet saivat Maxin kuitenkin väistämään. Mieleeni jäi tunne, että ehkä Maxia on huidottu sen edellisen omistajan toimesta hihnalla.

Max osaa selvästi myös muita käytöstapoja: lihapulliin piilotetut matolääkkeet Max nautti kauniisti istuen, eikä koittanut ahnehtia herkkuja käsistä, vaan otti ne siitä hyvin kauniisti.

Tällä hetkellä Max vaikuttaa rauhalliselta ja hyväkäytöksiseltä pojalta. Kuinka paljon Maxin käytös muuttuu, kun se pääsee omaan kotiin, sitä emme tiedä. Mutta ainakin alku vaikuttaa lupaavalta sen suhteen, että Maxista kehkeytyisi hieno kotikoira vielä jollekin hieman vanhempaa herrasmiestä ymmärtävälle.

Emme tiedä, miten Max tulee toisten koirien kanssa toimeen. Ainakaan toisen uroksen kaveriksi emme sitä siksi luovuta. Tällä hetkellä Max ei vaikuta erityisen haukkuherkältä, mutta todennäköisesti Max arvostaisi silti eniten sellaista asuinympäristöä, mikä ei ole aivan kaupungin keskustaa. Kooltaan Max on keskikokoinen, selvästi puhdasrotuista saksanpaimenkoiraurosta pienempi.

Viipurin koirat - Max

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.