Umka

Sukupuoli: narttu
Koko: jää pieneksi
Syntymäaika: 4/2013

16.3.2014
Terveisiä Umkalta:

"Umkasta on tullut hieno koiraneiti. Korkeutta nykyisin noin beaglen verran, selässä pituutta 50cm ja mahtava turkki! Moni rotukoira-ihminen on minulle ihastellut karvan laatua ja kiiltoa ja kysellyt tytön rotutaustaa. Musta väri on vallannut alaa ja väritykseltään vastaa tällä hetkellä saksanpaimenkoiraa...:-) Toinen korva jäi hieman lurpalle ja hännästä on tullut muhkea kippura selän päälle. Jaloista kolme nyt ihan suoria ja neljännestäkin tassu jo kääntynyt oikeaan asentoon. Polvi on edellee vino, mutta paljon parempi. Eläinlääkäri epäili, ettei tuo jalka koskaan tule suoristumaan, mutta jo nilkan asennon korjaantuminen on iso etu.

Vauhtia neidissä on pienen kylän verran ja vaikka rasvaista, hyvälaatuista ruokaa menee, niin ei meinaa kilot varressa pysyä. Lääkäri sanoi ihannepainoksi 10 kiloa ja kokoajan ollaan 1-1,5 kiloa alle, kun juokseminen on vaan niin mukavaa...:-) Tietysti kun yrittää ison koiran tahdissa painella pitkin hakkuita ja peltoja, niin kyllä siinä saa laittaa töppöstä toisen eteen ja kun nuo 5-6 tunnin metsälenkitkin on meillä arkipäivää.

Umka aloittaa parin viikon päästä uuden harrastuksen ja alkaa opiskella sienikoiraksi. Selkeästi kaipaa aivoilleen tekemistä ja on hoksaavainen, joten löysin tuollaisen kropalle kevyen harrastuksen, jossa voi käyttää nenua ja päätä. Toinen koiramme Kalle ei toimi ollenkaan elottomien asioiden kanssa (aktivointipelit yms.), kun sen koko elämä on ollut muiden toimintaan reagoimista toivotulla tavalla, mutta Umka on ihan toista maata.

Viikottain lueskelen teidän sivuja ja olen miettinyt vieläkö yksi mahtuisi... Tämä parivaljakko kun on nyt hienosti hitsautunut yhteen ja homma pelaa. Peruskäskyt hallussa ja voi mainiosti pitää vapaana. Niin luoksetulo kuin matkan päässä käskystä pysähtyminenkin on hallussa, kuten hihnakäyttäytyminenkin, joten siltä osin voisi taas aloittaa alusta. Mutta katsotaan, ehkä sieltä sivuilta taas joku pomppaa silmille, samoin kuin Umka silloin viime kesänä....:-)"

28.12.2013
Terveisiä "pikku"-Umkalta:

"Neiti ei tosin ole enää ihan pieni...:-) vaan jo siirtynyt ns. keskikokoisten kastiin. Jalat ovat kasvaneet pituutta ja turkki on melkoinen. Sitä ovat kehuneet niin ihmiset lenkeillä kuin ihan vieraatkin.

Murkkuikä on tuonut omat haasteensa, mutta kovin on pehmeäluonteinen ja miellyttämisenhaluinen koira. Metsässä lenkkeilee irrallaan ja aina tulee hurjaa vauhtia takaisin, kun kutsuu. Ei muutenkaan lähde kauas, sen verran on mammantyttö.

Varsinkin pimeällä pelkää mustia ja isoja koiria. Menee silloin Kallen taakse piiloon ja haukkuu sieltä, jos emme voi pysähtyä tien sivuun odottamaan, että toinen menee ohi, jolloin rapsutettaessa on kyllä ihan hiljaa. Kallehan ei hauku, eikä muita lähesty, mutta muuten on vieraita koiria kohtaan sen verran nurjamielinen, ettei pysty auttamaan sosiaalistamisessa. Tuttujen koiria on sitten käyty katsomassa ja niiden kanssa leikkimässä.

Aktivointilelut ovat mieleisiä ja Umka osaa ratkaista vaikeampiakin tehtäviä. Se on huomannut, ettei Kallen putkiaivo-rakenne kykene ratkaisemaan namien ongelmaa, joten se saa ihan rauhassa tuhertaa pelkäämättä, että iso-äijä vie herkut.

Perheemme on hyvin tyytyväinen meidän tyttöön ja toivotamme kaikkien neljän karvakorvan ja muun perheemme voimin teille Hyvää Uutta Vuotta -14 ja toivottavasti taas moni koira saa uuden kodin."

12.9.2013
Umka sai kodin Mäntsälästä.

11.7.2013
Umkaa kauniimpaa ja suloisempaa pentua saa hakea. Ujo Umka toivoisi pääsevänsä viettämään aurinkoisia kesäpäiviä pian omaan kotiin.

Umka ja sen sisarukset Uta, UnaUssi ja Urik ovat kaikki pieniä, töppöjalkaisia pentuja. Pentujen isä on sivuillamme kotia etsivä Roma ja pentujen äiti pieni, siro ja kaunis vaalea Lumi, joka ei ainakaan vielä etsi kotia kauttamme (ks. video). Pentujen vanhemmat hylättiin viime syksynä ja talven ne viettivät etsimällä ruokaa roskiksista. Pennut syntyivät keväällä ja koko perhe pelastettiin Olgan hoiviin.

Vieraat ihmiset vielä vähän jännittävät Umkaa, mutta varovaisesti tyttö nuuskii ja tutkii meitä. Tuttujen ihmisten kesken Umkaa ei ujostuta, joten eiköhän Umka omaan kotiin päästyään myös opi luottamaan uusiin ihmisiinsä. Mitä nopeammin tyttö omaan kotiin pääsee, sen parempi tietysti. Umka on valmis matkustamaan Suomeen heinäkuun lopusta alkaen.

Viipurin koirat - Umka

Viipurin koirat - Umka

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.