Armas

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 6/2013

19.12.2013
Armas sai kodin Akaasta.

23.10.2013
Liikuttavampaa koirapoikaa saa etsiä. Armas on nöyrä ja ystävällinen pentu, joka ei tee itsestään numeroa. Rauhallinen poika näyttää niin onnelliselta, kun saa hetken huomiota, että sitä on vaikea jättää taaksensa.

Armas istuu pentuaitauksen syrjällä ja katselee, kuinka reippaat ja riehakkaat pennut hyppivät tarhavieraita vasten haluten rapsutuksia ja huomiota. Kun osa pennuista on rauhoittunut, lähestyn Armasta. Poika katsoo ystävällisesti kauniilla syvän ruskeilla silmillään omiani aavistaen, että olen tulossa sen luokse. Armas käy makuulle, varovaisesti kellahtaa selälleen ja antautuu rapsutuksille. Poika pusuttelee sormiani ja näyttää niin onnelliselta parin minuutin hellittelyhetken jälkeen, että on lähes mahdotonta poistua sen luota ja kääntää sille selkänsä.

Osa aitauksen muista uroksista tahtoo kiusata ja pomottaa Armasta eikä Armas kilttinä poikana yritä muuta kuin päästä tilanteesta pois. Armas antaisi mitä vain, että saisi vaihtaa kylmät ja yksinäiset yöt oman rakkaan ihmisen kainaloon nukkuen levollisena ja päästäen tyytyväisen ja onnellisen koiran tuhinaa.

Viipurin koirat - Armas

11.9.2013
Armas säihkyvine tähtisilmineen odottaa omaa ihmistään Irinan tarhalla. Ehkäpä tieto omasta kodista toisi ilon ja onnen tämänkin pojan kasvoille.

Armas on arviolta noin kolmen kuukauden ikäinen poika, jonka tie tarhalle on tuntematon. Armas makoilee ulkoaitauksen nurkassa, ja tarkkailee tarhamatkaajia hyvän välimatkan päästä poissa muiden pentujen vilinästä. Jonkin ajan kuluttua, kun uudet ihmiset ovat jo aikansa aitauksessa hyörineet ja meno on rauhoittunut, menen tutustumaan poikaan. Armas nuuhkii varovaisesti kättäni ja antaa minun silittää. Pojan silmät lupsuvat kiinni kun rapsuttelen sitä rauhaisasti ja pian pikkuinen makaakin jo selällään nauttien hellistä maharapsutuksista. Mikä kultainen poika. Vaikka ulkonäön perusteella voi olla vaikea uskoa, on Iivari Armaan veli.

Armas erottuu toistaiseksi hyvin mustan värityksensä vuoksi muiden vaaleampien pentujen seasta, mutta kylmä tosiasia on, että kasvettuaan aikuiseksi isoksi pojaksi, hukkuu se muiden mustien koirien tummaan mereen. Sen vuoksi pentuaika onkin pienen Armaksen suurin mahdollisuus löytää oma koti.

Armas odottaa ihmistä, joka jaksaa sen kanssa ylä- ja alamäet, opettaa sille kärsivällisesti hyväkäytöksisen kotikoiran tapoja ja tutustuttaa sen moniin uusiin asioihin. Vastalahjaksi pieni poika tarjoaa elinikäistä ystävyyttä ja ikuista uskollisuutta.

Viipurin koirat - Armas

Viipurin koirat - Pentuja Irinan tarhalla 5.10.2013

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin  kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.