Sam

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (50 cm ja 17 kg)
Syntymäaika: 2010

18.12.2013
Sam sai lopullisen kodin hoitajiensa luota.

Sam on hyväntahtoinen ja voimakasluontoinen nuorukainen, joka kaipaa määrätietoista, mutta lempeää omistajaa opastamaan poikaa eteenpäin elämässä.

9.10.2013
Kotihoitajan kertomaa:
"Vajaan puolen vuoden tuttavuuden jälkeen Sam on asettunut kotihoitopaikkaansa oikein hyvin. Pojan itsevarmuus on kasvanut, ja aikuistumisen merkkejä on havaittavissa. Luonne tuntuu tasoittuneen hieman, mutta räväkkyyttä pojassa on kuitenkin yllikyllin. Sam on hyvin rohkea eikä tunnu pelkäävän juuri mitään. Jos joku asia kuitenkin poikaa jännittää, toimii Sam välillä vaistojensa ja kadulla opittujen käytösmallien mukaisesti "hyökkäys on paras puolustus"- periaatteella. Tähän Samin kanssa tulee uuden perheen kiinnittää huomiota. Käytös on kuitenkin helposti katkaistavissa kun ajoitus on oikea. 

Samin kanssa luottamuksen rakentaminen saattaa kestää hetken, mutta kun pojan luottamuksen saa, ei sen osoittamalla hellyydellä ole rajoja. Kaikenkaikkiaan Sam on hyväntahtoinen, voimakasluontoinen ja rohkea nuori mies, jolla on kultainen sydän. Sam tarvitsee vierelleen määrätietoisen ja samalla lempeän ihmisen, jolla on aikaa ja halua touhuta Samin kanssa sekä kärsivällisyyttä hankkia Samin luottamus."

28.5.2013
Sam muutti kotihoitoon Helsinkiin ja lähettää kotihoitajansa välityksellä seuraavat terveiset:
"Sam on hurmaava, hyvin energinen nuori mies. Poika on henkisesti vielä selvästi teini-iässä, joka näkyykin leikkisyytenä ja erilaisilla tempauksilla, jotka tuntuvat huvittavan ihmisten lisäksi myös poikaa itseään. Sam on hyväntahtoinen ja hyvähermoinen sekä hyvin itsevarma. Itsevarmuus ja elinolosuhteiden alituinen vaihtuminen näkyy Samissa hyvin vahvana dominanssina, ja poika nostaakin itsensä helposti ja silmänräpäyksessä johtajan pallille. Tästä syystä Samille olisi hyvä löytää koti, jossa on koirista jo hieman aiempaa kokemusta, eikä pieniä lapsia. Lisäksi uuden kodin tulisi olla erittäin johdonmukainen pojan kanssa; sanonta ”pienistä puroista joetkin muodostuvat” pitää hyvin paikkansa Samin kohdalla, ja pienet arkisilta tuntuvat asiat, kuten ruuan saaminen vasta luvalla, muistuttavat poikaa sen asemasta laumassa. Urosten kanssa herra ei tunnu oikein tulevan toimeen, mutta nartut ovat sen mielestä mitä parhainta leikkiseuraa. Sam kävelee kauniisti hihnassa isommassakin laumassa, ei hauku turhia kerrostalossakaan, ja osaa olla yksin hienosti. Myös kaikki toimenpiteet kuten trimmaus, pesu ja kynsienleikkuu sujuvat moitteettomasti.

Tästä pojasta saa ehdottomasti upean kaverin harrastukseen kuin harrastukseen, sillä Samillä riittää virtaa kaikenlaiseen tekemiseen. Se nauttii suunnattomasti touhuamisesta ihmisten kanssa, ja oppii todella nopeasti uudet asiat. Vaikkei pojalta juurikaan miellyttämishalua löydy, on sen motivointi herkuilla erittäin helppoa. Samista ei ole sohvannurkkaan makaamaan, vaan se tarvitsee paljon sekä fyysistä, että erityisesti psyykkistä aktivointia. Kun Samin kanssa jaksaa tehdä ja touhuta, rauhoittuu se kotona ollessa hienosti eikä turhia hötkyile.

Kaiken kaikkiaan Sam on hellyttävä ja älykäs koiranalku, josta saa johdonmukaisuudella ja turvallisella ympäristöllä upean ja uskollisen ystävän. Toivomme Samille nopeasti uutta kotia, koska tämä nuorukainen on sen ansainnut. Mitä nopeammin Sam saa oman ihmisen, sitä hienompi poika siitä kehittyy."

6.11.2012

Sam (nykyisin Wecara) sai kodin toukokuussa, mutta joutuu nyt etsimään itselleen uutta kotia. Sam ei tullutkaan toimeen kissojen kanssa, vaan terriereille tyypilliseen tapaan piti niitä kivoina jahdattavina. Söpön ulkomuodon taakse kätkeytyykin menevä nuorimies, joka kaipaa aktiivista ja osaavaa kotia. Sam tulee toimeen toisten koirien kanssa ja varmasti haaveilee elämästä omakotitalossa ja isosta pihasta. Sam on terrierityyliin äänekäs ja touhukas, joten tämä voikin olla kerrostalossa hankalaa. Rodulle tyypilliseen tapaan Samin kierrokset käyvät usein kovilla ja poika saattaa innostuessaan tai komentaessaan näykkiä. Sam ei ole missään nimessä paha poika, mutta purkaa energiaansa mielellään hampailla, jos omistaja ei ohjaa poikaa oikein. Samille etsitäänkin omistajaa, joka ei anna pienen pojan hyppiä nenille vaan osaa ottaa ohjat käsiinsä lempeän rauhallisesti. Sam on kotihoidossa Turussa.

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

--------------------------------------------

5.4.2012
Iloinen Sam porhaltaa riemuissaan tervehtimään tarhalle saapuvia vieraita. Sam on vilkas poika, joka etsii aktiivista kotia. Komea ja reipas Sam-poika elelee Olgan tarhalla lukuisten muiden koirien kanssa. Oli koirakaveri sitten iso tai pieni, Sam tulee kaikkien kanssa juttuun loistavasti. Leikkisä Sam ei varmasti pistäisikään lainkaan pahakseen, vaikka uudessa kodissa olisi odottamassa jo toinen reipas koirakaveri. Matot kasaan ja menoksi tuntuu olevan Samin motto!

Sam on hyvin ystävällinen koira, joka rakastaa pitkiä lenkkejä, ja poika osaakin kulkea hihnassa taitavasti. Sam asustaa Olgalla sisällä, eikä yksinjääminen muiden koirien kanssa ole poikaa yhtään haitannut. Ehkäpä Sam on ennen hylkäämistään asunut kotikoirana, kun niin hienosti sujuu pojalta arkeen kuuluvat asiat.

Sam kaipailee kotia, jossa hauskalle ja aktiiviselle pojalle jaksetaan tarjota riittävästi mielekästä tekemistä. Pelkäksi kainalonlämmittäjäksi sohvannurkkaan Samista ei siis ole, mutta reippaista lenkeistä ja koiran kanssa puuhailusta nauttivalle Sam on varmasti nappivalinta.

Sam on nyt noin 2-vuotias ja poika voi muuttaa uuteen kotiinsa vaikka heti!