Jali

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 1/2013

17.8.2014

Jalin kuulumisia omasta kodista:

"Jali on ollut suomalainen kotikoira kohta yhdeksän kuukautta. Se sopeutui uuteen kotiin uskomattoman vaivattomasti ja nopeasti, oli mm. heti sisäsiisti. Kotioloissa se oli heti rohkea ja luottavainen sylikoira.  Jali joutui heti saavuttuaan eläinlääkäriin pahasti tulehtuneen kastraatiohaavan takia. Ja vaikka eläinlääkärikäynti nukutuksineen, leikkauksineen ja sen jälkeisine kipuineen oli pikkukoiralle järkyttävä kokemus, säilyi sen luottamus minuun ja ihmisiin, myös eläinlääkäriin. Kaikki hoitotoimet onnistuvat helposti.

Aluksi suuri ulkomaailma pelotti myös Lehtimäen kokoisessa pikkukylässä ja kaikkea pelottavaa haukuttiin vakuuttavalla äänellä. Noin kahdessa viikossa loppui ihmisille, autoille ja postilaatikoille haukkuminen. Muita koiria Jali haukkuu hihnassa edelleen, mutta tämäkin on tasoittumaan päin. Ja kun muihin pääsee tutustumaan, tulee Jali kaikkien kanssa juttuun. Kotona Jali ei juuri hauku. Se vain tarkkailee pihan ja kylän keskustan tapahtumia ikkunasta. Jo ensimmäisen kuukauden aikana Jali harjoitteli myös irtioloa, ja pelkoa karkaamisesta ei ole ollut. Koiralla ei ole ollut tarvetta poistua näköpiiristä, eikä myöskään riistaviettiä tunnu olevan.

Oman toisen koiran, kohta 12-vuotiaan, hiukan äkeän mummokoira Hertan kanssa Jali on tullut toimeen loistavasti. Hertan vastustelut ja äkäilyt olivat voimattomia, kun Jali parkkeerasi viereen nukkumaan ja nuoli toisen suupieliä lepytykseksi. Ja Hertta on saanut kuin uuden elämän, jo vanhaksi ja väsyneeksi luultu mummo löysi sisäisen lapsensa ja leikkii villisti niin ulkona kuin sisällä.  

Jali rakastaa sohvalla ja sängyssä nukkumista, sylissä oloa (vaikka kokoa on hieman sylikoiraa enemmän) sekä juoksemista. Juoksutyylistä (ja kropasta) päätellen Jalin perimässä lienee jotain vinttikoiraa. Jali on hirmu sopeutuvainen uusiin tilanteisiin ja paikkoihin, se on kotonaan missä vain kylässä tai hoidossa.  Jalin olemuksesta huokuu onnellisuus ja huolettomuus, ja minä koen olevani onnekas saadessani tarjota kodin ja paikan ”laumassa” tälle lähes täydelliselle koiralle."

14.11.2013
Jali sai kodin Lehtimäeltä.

15.9.2013
Jalilla ei mene oikein hyvin. Se on laihtunut ja vaikuttaa apealta ja väsyneeltä. Kotioloihin tottuneelle koiralle on kova juttu joutua takaisin tarhalle.

Lisäksi Jali taitaa kärsiä nälästä. Luonteeltaan Jali on herkkä ja valloittava poika, joka mielellään painautuu ihmistä vasten ja jäisi siihen kovin mielellään pitemmäksikin aikaa. Toivomme, että ohutturkkinen Jali pääsee pois tarhalta ennen säiden viilenemistä.

Viipurin koirat - Jali

30.8.2013
Jali etsii taas kotia Suomesta. Viipurissa Jali on jo kokeillut kotikoiran elämää. Se on tottunut kävelemään hihnassa ja sitä kehutaan ihmisrakkaaksi ja tottelevaiseksi pojaksi.

14.7.2013
Jali sai kodin Viipurista Irinan tarhan työntekijän luota.

14.5.2013
Suloinen Jali tapittaa tummilla silmillään ja pyytää päästä syliin. Ihmisen lämmin syli olikin niin mukava paikka, että eihän sieltä pois olisi halunnutkaan.

Pentuaitaukseen mentäessä Jalista ei näy merkkiäkään. Sään lämmetessä pieni kuono ja silmäpari kurkistaa kuitenkin varovaisesti mökin sisältä. Siellä huiskuttaa häntää utelias Jali-poika, joka iloisesti tulee luoksemme rapsuteltavaksi. Luulimme aluksi, että pojassa olisi ujopiimän vikaa, mutta ohutturkkista Jalia taisi vain hiukan paleltaa ja siksi se viihtyi paremmin mökin suojassa.

Jali on hauskannäköinen pentu, jolle ihmisseura on selvästi tärkeää. Se ei riehumisella yritä kiinnittää huomiota itseensä vaan kävelee rauhallisesti perässäsi, ja kun nostat sen syliisi, pieni pentu on niin kovin onnellinen. Kun lasket sen maahan, se ei lähde pois vaan jää viereesi istumaan katse omaasi seuraten, odottaen, josko kohta pääsisi jo uudelleen hellittäväksi.

Jalista kasvanee ainakin keskikokoinen poika, joka etsii itselleen koko sen loppuelämäksi sitoutunutta omistajaa. Jos olet valmis pitämään huolta tästä pojasta ainakin seuraavat 10-15 vuotta, Jali on valmis muuttamaan Suomeen samantien!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.