Ransu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2011

17.7.2016
Ransu muutti tarhalta omaan kotiin Helsinkiin.

18.6.2015
Takkuturkkinen sympaattinen Ransu on omasta mielestään täysin valmis muuttamaan Suomeen sohvan valtaajaksi.

Iloisesta ja vilkkaasta koiralaumasta erottuu yksi valkoharmaa takkuinen koira, joka tuijottaa tulijaa intensiivisesti toisten koirien hyppiessä ja riekkuessa. Ransussa on jotain vähän erikoista, jonka takia uusi tarhallakävijä suhtautuu siihen ensin varovaisesti. Ehkä se on Ransun katse, tai arvovaltainen jäykkyys ja hillitty luonne. Kun muut koirat ovat rauhoittuneet on Ransun hetki tulla tutustumaan.

Ransu parkkeeraa itsensä tyytyväisen päättäväisesti rapsutusetäisyydelle ja jää siihen. Ransu tuntuu nauttivan ihmisen huomiosta todella ja ärähtääkin pikkuisen hänen vuorollaan lähelle yrittävälle nuoremmalle koiralle. Ensisilmäyksellä luulimme Ransua vähän vanhemmaksi koiraksi. Sillä on hiukan huonossa kunnossa oleva turkki, hitaat liikkeet ja muutama karvaton kohta, jotka ovat voinneet tulla hankaavista valjaista tai huonosta ravinnosta. Nämä kohdat ovat tarhalla jo alkaneet parantua ja Ransu antaa tutkia niitä hienosti. Ransu antaa myös kärsivällisesti kurkata suuhunsa ja valkoisena hohtava hammasrivistö paljastaa Ransun olevan kuitenkin oletettua nuorempi, kenties 2-5-vuotias. Mahdoton sanoa.

Ransu on tullut tarhalle keväällä ja kuten sen ulkoinen olemus hännäntöpöineen antaa ymmärtää, elämä ei aina ole kohdellut Ransua hyvin. Se on kuitenkin ollut jonkun kotikoirana, ainakin se on tottunut kosketukseen ja ihmisten seuraan. Ransu tulee ihan hyvin häkkitovereidensa kanssa toimeen, mutta tuskin vaatii koirakaveria uuteen kotiinsa. Varmuuden vuoksi aikuiselle urokselle emme ehkä suosittele ainakaan toista urosta samaan talouteen. Ransun tulevalta kodilta toivomme ymmärrystä mahdollisia menneisyyden mörköjä kohtaan ja rauhallista päättäväistä asennetta kotiuttamiseen. Vaikka Ransu tarhalla vaikuttaa sopuisalta ja rauhalliselta, olisi ihanteellista että Ransun omistajalla olisi kokemusta terrierityyppisistä koirista.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.