Chapik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni (n. 30 cm)
Syntymäaika: 2010

13.10.2016
Chapik muutti omaan kotiin Tampereelle.

6.10.2016
Iloinen ja tomera Chapik matkusti kotihoitoon ja ottaa kotiehdokkaita vastaan pääkaupunkisuunnalla.

Kotihoitaja kertoo Chapikin viimeisimmät kuulumiset:

"Chapik on ottanut oman paikkansa sijaiskodissa iloisella ja tarmokkaalla otteella. Chapik on mielellään sohvalla ihmisen vieressä rapsuteltavana. Ja muutenkin on hyvin ihmisrakas koira. Pieniltä urinoilta ja murinoilta ei olla kuitenkaan vältytty, mutta poika ei  ole kuitenkaan mikään turhan rähjääjä. Chapik osaa vain ilmaista mielipiteensä ja pitää puolensa topakalla tavalla. Sijaiskodin vanhemman narttukoiran ja nuoremman uroksen kanssa tulee hyvin juttuun. Tomera Chapik onkin jo oman paikkansa laumasta lunastanut.

Chapikin hännästä löytyi hot spot -tulehdus sen päästyä hoitopaikkaan. Tulehdus on kuitenkin jo paranemaan päin, mutta sen rasvauksesta Chapik ei hirveästi ole perustanut ja se on joutunut muutaman kerran varoittelemaan ärinällä häntää hoidettaessa. Mutta hännän alettua parantumaan on Chapik suhtautunut hoitotoimenpiteisiin maltillisemmin.

Hoitotoimenpiteitä ollaankin Chapikin kanssa harjoiteltu tiiviisti, ne kun taitavat olleen aika tuntemattomia toimia pikku herran  edellisessä elämässä. Korvien puhdistus meni kerrassaan mallikelpoisesti. Kynsien leikkaamista harjoitellaan päivittäin ruuan saannin yhteydessä. Lääkärissä käynnin yhteydessä kynnet leikattiin lyhyemmiksi ja siitä onkin hyvä jatkaa kotona tapahtuvilla säännöllisillä kynsien leikkauksilla.

Chapik vaikuttaa koiralta, joka kykenee hyvin omaksumaan asioita hellästi, mutta määrätietoisesti opettamalla. Runsailla kehuilla, silityksillä ja tietenkin Chapikin suurella herkulla makkaralla, näyttää moni asia loksahtavan mukavasti paikoilleen.

Chapik on reipas lekkeilijä. Kävelee kaduilla pelkäämättä mitään. Metsälenkit on myös pojan mieleen. Ulkona se ei rähise muille koirille vaan käyttäytyy kuusivuotiaan uroksen arvolle sopivan coolisti. Hihnassa kulkee kauniisti vetämättä.

Chapik on tottunut olemaan yksin sijaiskodissa ja se on mennyt toistaiseksi hyvin. Etupäässä poika on nukkunut pedillään, kun ollaan jätetty kamera kuvaamaan touhuiluja. Chapik on ollut sisäsiisti alusta lähtien, tuntee nimensä ja osaa tulla kutsusta luokse. Chapikin paino on 13 kiloa ja korkeuttahan on vain noin 30 cm verran. Mukavan pienikoinen koira suurella luonteella.

Chapik sopii mielestäni parhaiten perheeseen, jossa ei ole ihan pieniä lapsia. Aikuisperhe tai perhe, jossa on varttuneempia lapsia, ovat Chapikille mainioita vaihtoehtoja. Chapik soveltuu perheen ainoaksi koiraksikin tai kaverina voi olla myös koira, joka ei ole kovin dominoiva.

Chapikin tomera luonne tulee mahdollisista mäyräkoirageeneistä. Ja se ostattava ottaa huomioon. Chapikin kanssa elo sujuu mukavasti, kun ei pakota Chapikia, vaan opettaa uudet asiat pikkuhiljaa siedättämällä. Mukavan luonteikas ja ihanan ihmisrakas Chapik odottaa oman kodin kutsua pääkaupunkiseudun tuntumassa."

2.10.2016
Chapik matkusti kotihoitoon ja ottaa kotiehdokkaita vastaan pääkaupunkisuunnalla.

Kotihoitaja kertoo:

"Chapik sai ihanan syntymäpäiväyllätyksen ja pääsi Suomeen! Chapikin arvioitu syntymäaika sattuu lokakuun alkuun. Poika vaikuttaa reippaalta ja sopeutuvalta. Automatka sijaiskotiin meni hyvin ja perille pääsyn jälkeen merkittiin tulevaa ulkoilureitin alkua tarmokkailla jalan nostoilla.

Chapik pääsi kylpyyn, joka taisi ollakin aika ennen kokematon juttu. Vesi hieman jännitti ja suihkun alta tehtiinkin muutama karkausreissu. Nakkimakkaran voimalla pesusta selviydyttiin ja heti perään Chapik joutui vähäksi aikaa parturiin. Kärsivällisesti ja pitkämielisesti poika suhtautui uusiin kokemuksiinsa. Yhteiselämä sijaiskodin kahden muun koiran kanssa on alkanut hyvin."

Chapik kävi pari päivää saapumisensa jälkeen lääkärissä tutkituttamassa häntänsä, josta löytyi ihon paikallinen hotspot-tyyppinen tulehdus. Vaiva hoituu antibioottisalvalla. Samalla leikattiin Chapikin ylikasvaneet kynnet.

11.8.2016
Chapik sai palovammoja Olgan tarhan tulipalossa, mutta on toipunut.

22.6.2016
Chapik on luonteikas pikkumies, joka toisaalta rakastaa kovasti ihmisiä, mutta toisaalta osaa tarvittaessa kertoa oman tahtonsa.

Chapik pelastettiin yhdessä toisen pienen uroksen Bosikin kanssa alkoholistien huostasta. Pojat toimitettiin Olgan tarhalle, missä niiden yleiskuntoa alettiin hoitaa ja mm. pahasti ylikasvaneita kynsiä leikata. Edelleenkin poikien kynnet vaativat erityistä hoitamista, sillä ne olivat hyvin hurjassa kunnossa tullessaan tarhalle.

Chapik näyttää suloiselta spanielisekoitukselta, ja sitä se osaa ollakin. Kun Chapikiin tutustuu, kuoriutuu siitä iloinen ja seurallinen poika. Se haluaa kovasti rapsutuksia ja kerjää tyytyväisenä herkkuja taskuista. Toisia koiria se saattaa komentaa tomerasti, jos ne yrittävät samaan aikaan osingoille herkuista.

Chapik osaa olla hyvin charmikas, mutta se osaa pitää myös oman päänsä eikä varmasti tule päästämään omistajaansa ihan helpolla. Esimerkiksi hoitotoimenpiteet ovat asia, josta Chapik ei pidä, ja joita pitää ehdottomasti sen kanssa harjoitella rauhassa ja pitkäjänteisesti. Chapikin omistajan on syytä tietää, mitä tarkoittavat siedättäminen ja vastehdollistaminen, sillä niiden avulla pääsee Chapikin kanssa varmasti pitkälle. Pakottaminen ei ole oikea tie koirien kanssa, ja Chapikin kanssa sellainen johtaisi varmasti umpikujaan.

Perusluonteeltaan Chapik vaikuttaa varsin rauhalliselta pojalta. Toki se vähän innostuu haukkumaan ja juoksemaan muiden koirien mukana, mutta mikään elohiiri se ei vaikuta olevan. Chapik on suuri persoona, josta tulee varmasti oiva koirakaveri jollekin sellaiselle omistajalle, joka ymmärtää vähän täpäköitä pikkukoiria. Chapikin voisi kuvitella sopivan parhaiten rauhalliseen aikuiskotiin, ainoaksi koiraksi tai toisen rauhallisen koiran kaveriksi. 

Viipurin koirat - Chapik 10. & 18.6.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.