Markiza

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2013-2014

5.11.2018
Markizan kuulumisia omasta kodista: 

"Markizan toiseen vuoteen on mahtunut vaellusta Ylläksellä, mökkeilyä, lenkkeilyä kotimaisemissa, lastenhoitoa (Markiza on paras lastenhoitaja ikinä), koirakavereiden kanssa leikkimistä ja rentoilua kotona.

Markiza on ollut heti alusta saakka täysin sisäsiisti eikä ole tuhonnut mitään, leikkii leluillaan nätisti. Kaikin puolin unelmakoira."

12.11.2016
Markiza sai kodin Lappeenrannasta.

28.7.2016
Reipas Markiza sai hoitopaikan Suomesta ja odottelee adoptiohakemuksia Kirkkonummella. Markiza on sopeutunut täysin kotikoiraksi!

8.3.2016
Markiza on hurmaava ja aktiivinen neitokainen, jonka kanssa aika ei käy pitkäksi. Jos etsit piristystä päiviisi, voi tämä tyttönen olla juuri oikea koira sinulle!

Markiza haluaa aktiivisen ja huumorintajuisen kodin, koska sellainen tämä neiti on itsekin. Aitaukseen ei melkein ehdi astumaan sisään, kun Markiza on jo iloisena pussaamassa vastaantulijaa! Voi sitä ihanuutta, kun saa rapsutuksia ja huomiota ihmiseltä. Markiza haluaisikin jo kovasti oman ihmisen, jota pussailla joka päivä!  Tämä neiti on takuulla iloisena kotona vastassa, oli omistaja sitten vain viemässä roskia tai pidemmän ajan töissä. Markiza rakastaa ihmisiä enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Tietysti jos ihmisellä sattuu olemaan herkkuja taskussa, niin aina vaan parempi, Markiza tuumaa.

Markizasta saa varmasti hienon koiraystävän – kunhan vaan joku huomaisi tämän ihanan tytön. Toki Markizan uuden omistajan täytyy muistaa, että neiti tarvitsee opastusta monissa arkisissa asioissa, kuten hihnakävelyssä. Tytön innokas luonne tuonee oman mausteensa harjoituksiin, mutta Markiza on kuitenkin fiksu tyttö ja oppii varmasti kaikki tarvittavat kotikoiran taidot. Lempeällä ja johdonmukaisella kouluttamisella saa tästä energiapakkauksesta aivan ihanan perheenjäsenen.

Markiza voisi pitää jostain kivasta yhteisestä harrastuksesta, jossa olisi sekä liikuntaa että aivotyöskentelyä samassa. Harrastaminen ei kuitenkaan ole edellytys Markizan adoptoimiselle, kunhan tyttö saa tarpeeksi muuta aktivointia – muuten saattaa neiti keksiä itse jotain kivaa tekemistä. Osa tytön sisaruksista on saanut jo oman matkalippunsa Suomeen, olisiko jo vihdoin Markizan vuoro? 

14.2.2015
Markiza on ihmisrakas ja mukava tyttö. Se tulee iloisesti tekemään tuttavuutta ja nauttii kovasti rapsutteluhetkistä, jotka tarhaoloissa ovat turhan harvinaista herkkua.

Markiza syntyi hyljeksittyyn koiralaumaan joskus loppuvuodesta 2013 tai alkuvuodesta 2014. Laumaan kuului Markizan emo Betty, ja siihen jäivät asumaan myös Markizan sisarukset PrincesaLeidi ja Graf. Paikalliset eläinsuojelijat säälivät näitä hyvin laihoja ja huonokuntoisia koiria, ja kaikeksi onneksi Olga lupautui pelastamaan koko lauman tarhalleen.

Markizasta ei heti uskoisi, että se on elänyt tähän asti ilman omistajaa tai muuta läheistä kontaktia ihmisiin. Markiza kun on luottavainen ja ihmisrakas tyttö, joka ei selvästi tiedä mitään ihanampaa kuin hetki ihmisten huomiota ja silityksiä. Markiza on selvästi rauhallisempi kuin siskonsa Princesa, vaikka toki Markizakin on nuori koira ja varmasti energiaakin löytyy.

Markiza tulee erittäin hyvin toimeen sisarustensa kanssa. Markiza voisikin arvostaa mukavaa koirakaveria, onhan se tottunut elämään laumassa. Ainoanakin koirana Markiza voisi pärjätä, mutta siinä tapauksessa uuden omistajan tulee ymmärtää, että esimerkiksi yksinjäämisen opettelu voi olla työlämpää, kun ei ole koirakaveria turvana.

Markiza ei ole koskaan asunut sisätiloissa, joten niin sisäsiisteys kuin yksinjääminenkin tulee opettaa kuin pennulle. Myöskään hihnassa käveleminen saati mitkään hoitotoimenpiteet eivät ole Markizalle tuttuja. Kaikkien näiden taitojen huolelliseen ja pitkäjänteiseen opettamiseen tuleekin uuden omistajan varautua.

Markiza on kuitenkin niin ystävällinen ja fiksu tyttö, että se oppii varmasti nopeasti tarvittavat kotikoiran taidot. Markizasta tulee vielä kaunis ja mukava koira jollekin onnekkaalle!

Viipurin koirat - Markiza 29.11.2014 & 21.2.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.