Roxy

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 1/2016

5.2.2019
Roxyn kuulumisia omasta kodista:

”Ihana Roxymme täytti passin mukaan viime lauantaina kolme vuotta! Roxy tuli Suomeen reilu 2 vuotta sitten joulukuussa Irinan tarhalta. Roxy on uskomaton energiapakkaus ja kaipaa hyvin paljon hellyyttä, kun hän on kotioloissa tai kotipihassa. Muualla ollessa arkuus ja epäluulo vieraita ihmisiä kohtaan sen sijaan saa hänet välillä aivan lukkoon, mutta onneksi myönteistä kehitystä on tapahtunut hurjasti. Tutut ihmiset ovat hänelle kaikki kaikessa ja pusujen määrällä ei ole mitään rajaa, kun on vähän aikaa poissa.

En ole vieläkään lakannut ihmettelemästä miten joku voi juosta niin kovaa kuin Roxy ja hän rakastaa yli kaiken pihassa juoksemista ja erilaisia vetoleikkejä lelujen kanssa. Roxya ei voi pitää metsässä vapaana, koska kaikki eläimet ovat hänelle saalista, mutta isolla, aidatulla omakotitalon pihalla pääsee juoksemaan. Nyt tosin, kun on näin paljon lunta edes Roxy ei pitkistä jaloistaan huolimatta välitä kahlata lumessa vaan olen kolannut meille leikkialueen ja kapeita polkuja mitä pitkin voi juosta. Tuntuu ettei Roxya liikunnalla saa väsytettyä, vaikka teemmekin 4-5 kertaa viikossa aamuisin puolentoista tunnin lenkin Lahdesjärven maastoon. Nautin itse yli kaiken metsälenkeistä ja erityisen ihanaa on, että Roxy ei ole vihainen vastaantuleville koirille vaan kiertää isot koirat kaukaa ja leikkii mielellään pienien koirien kanssa. Tosin Roxyn mielestä lenkit pakkasella voisi jättää väliin mikäli ne edellyttävät takin ja tossujen pukemista..”

9.12.2016
Roxy muutti Tampereelle.

16.9.2016
Elokuussa Viipurin koirien aktiivit tapasivat Irinan tarhalla uuden tulokkaan, kauniin raidallisen tytön joka oli tuotu tarhalle venäläisestä kodista.

Koiratarhan aitaus on kotikoiralle aina hämmentävä ympäristö, ja niinpä tämäkin tulija tuntui olevan pahasti poissa tolaltaan: se haukkui vieraille hurjasti pienestä aitauksestaan. Rähinän lomassa se kuitenkin nappasi aidanraosta tarjotun makupalan, mikä antoi olettaa että kanssakäyminen voisi olla onnistuneempaakin kunhan alkujärkytys menee ohi.

Seuraavalla Viipurin-matkalla kohtasimme samaisen koiran Irinan kotona, jonne se oli tarhalta siirretty. Siellä meitä ottikin vastaan jo aivan toisenlainen tyttö, kun viimekertainen rähisijä juoksenteli vapaana Irinan pihamaalla häntäänsä heilutellen. Se haukahti vieraille muutaman kerran, mutta oli yleisilmeeltään iloinen eikä paennut vieraita ihmisiä.

Saimme kuulla koiran olevan nimeltään Roxy, ja Irina toivoi sen löytävän kodin Suomesta. Irinan kanssa Roxy oli jo ylin ystävä ja kipaisi välillä hoitotätinsä kainaloon rapsuteltavaksi. Irina kertoi Roxyn olevan tutustumisen jälkeen ystävällinen koira. Se ei myöskään näytä haastavan riitaa toisten koirien kanssa, sillä Irinan luona se asuu sopuisasti sekä aikuisten että pentukoirien joukossa. Roxy suhtautuu Irinan mukaan ystävällisesti myös lapsiin. Pihalla kulkeviin kissoihin Roxy osoitti hiukan kiinnostusta, mutta ei intoututunut kuitenkaan jahtaamaan niitä.

Roxy on nuori ja energinen tyttö, joka tarvitsee reilusti liikuntaa. Se selvästi kaipaa ihmisen seuraa, joten Roxyn soisi päätyvän kotiin jossa sille on tarjolla aikaa, hellyyttä ja reipasta lenkkiseuraa. Emme tiedä miten hyvin Roxy on opetettu kotikoiran tavoille kuten sisäsiisteyteen, kotona yksinoloon ja hihnakävelyyn, ja uuden kodin onkin varauduttava opettelemaan näitä asioita koiran kanssa. Koska Roxy suhtautuu vieraisiin ihmisiin ja tilanteisiin temperamenttisesti ja haukkuu aluksi hurjankin näköisenä, tarvitsee se omistajan jolla on koirakokemusta ja taitoa tutustuttaa tyttöä uusiin tilanteisiin rauhallisesti. Koti, jossa on koiraseuraa, olisi varmasti hyvä vaihtoehto Roxylle, mutta se taitaisi pärjätä myös perheen ainoana koirana. Tärkeintä on, että Roxylle löytyy omistaja joka sitoutuu koiraan koko sen elämän ajaksi. Kertaalleen kodistaan hylätty tyttö kun ansaitsee nyt kodin jossa se saa elää turvallista ja hyvää elämää ilman pelkoa hylkäämisestä.

Viipurin koirat - Roxy 16.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.