Ronya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2012

15.12.2016
Ronyan pitkä odotus palkittiin ja tyttö muutti omaan kotiin Tampereelle.

28.10.2016
Ronya on odottanut omaa kotiaan pian jo kaksi vuotta. Kiltti ja ystävällinen Ronya ansaitsisi vihdoin oman kodin!

Vuodet kuluvat niin vikkelään, että itsekin on vaikea sitä välillä hahmottaa. Millään ei meinaa uskoa sitäkään, että Ronyalla tulee pian kaksi vuotta täyteen elämää tarhalla. Se on harmillista, sillä Ronya on hyvin ystävällinen ja kultainen tyttö, joka rakastaa ihmisiä ja hakeutuu seuraan hyvin kohteliaasti.

Ronya asuu aivan tarhan perimmäisessä aitauksessa, joten se saa huomiota valitettavasti vielä harvemmin kuin edempänä olevissa aitauksissa majailevat. Joka kerta yritämme kuitenkin ehtiä viettämään aikaa myös Ronyan ja sen kavereiden kanssa, sillä kaikki nekin ansaitsevat osansa huomiosta.

Ronyan aitauksessa asuu useita muita koiria. Yksi niistä tahtoo omia ihmiset itselleen ja välillä onkin vähän haastavaa saada sitä hämättyä niin, että pääsee kunnolla rapsuttelemaan myös Ronyaa. Ja kun se onnistuu, nauttii Ronya koko sydämestään. Se tulee ystävällisesti, mutta vähän varovaisesti luokse ja istuu vieressä siliteltävänä. Selvästikään se ei millään haluaisi, että rapsutukset loppuvat. Kun toinen koira tulee ajamaan sen pois, väistää Ronya kiltisti, eikä ala kilpailla huomiosta. Se vaikuttaakin edelleen hyvin kiltiltä tytöltä, joka ei koskaan vastaa toisten koirien komenteluihin.

Vuodet ovat myös rauhoittaneet Ronyaa. Enää se ei ole yhtä vauhdikas kuin ennen, vaikkei sitä miksikään seinäruusuksi tai sohvaperunaksi voikaan silti kutsua. Ronya olisi varmasti onnellinen ihan tavallisessa kodissa, sellaisessa, jossa reippaat lenkit kuuluvat päivittäiseen ohjelmaan, mutta jossa ei ole tarve harrastaa maratoneja.

Nyt laitamme kaikki sormet ja varpaat pystyyn, että ihme kävisi ja Ronyaa kutsuisi jo pian oma koti!

7.7.2015
Voiko persoonallisempaa ja ihastuttavampaa suippokuonoa enää olla? Ronya on odotellut jo yli puoli vuotta toiveikkaana tarhalla, mutta ainuttakaan kyselyä tytöstä ei ole tullut.

Ronya on mahtava tyttö. Se on viettänyt monta pitkää päivää, viikkoa ja kuukautta tarhalla saaden muistoksi inhottavat arvet kuonoonsa, mutta iloisuuttaan se ei silti ole menettänyt. Ronya vaikuttaa edelleen hyvin avoimelta koiralta, joka rakastaa kovasti ihmisiä. Kun pahimmat ilohepulit on päästelty ulos, osaa Ronya hienosti myös rauhoittua.

Samassa aitauksessa elää myös muita narttuja ja uroksia, eikä Ronya ainakaan tarhaoloissa vaikuta miltään riidanhaastajalta. Kunpa joku vihdoin huomaisi tämän ihanan tytön, jolla olisi niin paljon annettavaa omalle ihmiselleen.

28.12.2014
Ronya rakastaa ihmisiä! Miksi tämä sydämellinen ja iloinen tyttö on hylätty, sitä on vaikea ymmärtää.

Ronya on noin kaksivuotias tyttö, joka hylättiin syksyllä. Ronya päätyi Irinan tarhalle, missä se nyt toiveikkaana odottaa, että oma koti odottaisi vielä sitäkin.

Ronyalla on varmasti ollut joskus koti ja omistaja, niin avoimesti ja iloisesti Ronya suhtautuu kaikkiin ihmisiin. Pienetkin hetket vieraiden rapsuteltavana ovat Ronyan tähtihetkiä, joista se haluaa kaiken ilon ja onnen irti.

Ronya on mukavan keskikokoinen tyttö. Korkeutta lienee noin 55 cm ja painoa jonkin verran päälle 20 kg. Ronya vaikuttaa iloiselta ja sporttiselta tytöltä, olematta kuitenkaan mikään loputon sählääjä. Selvästi Ronya kuitenkin kaipaa aktiivista omistajaa, jotta fyysistä liikuntaa ja aivojumppaa olisi tarjolla riittävästi.

Ronya jakaa aitauksen nyt kahden uroksen kanssa. Niiden kanssa se tulee hienosti toimeen, mutta suhtautumisesta toisiin narttuihin emme osaa sanoa. Ronya vaikuttaa leikkisältä koiralta, joten ainakin iloinen poikakoira voisi Ronyaa odottaa uudessa kodissa!

Jos olet harkinnut kodin tarjoamista koiralle tarkoin, etkä kaipaa ihan pentua kotiisi, odottaa nuori ja iloinen Ronya kovasti yhteydenottoasi.

Viipurin koirat - Ronya 25.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.