Rika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2015

21.8.2016
Rika sai kodin Joensuusta.

7.7.2016
Rika kävi steriloitavana.

14.4.2016
Rika on kiltti ja rauhallinen nuori tyttö. Rika haaveilee omistajasta, joka ymmärtää vielä vähän ujoa Rikaa. Rikaa pääsee tapaamaan Vihdissä.

Kotihoitajan mukaan Rika on kiltti ja rauhallinen tyttö. Rika osaa jäädä nätisti koirakavereiden kanssa kotiin, se ei hauku  tai riko paikkoja. Hihnassa kulkeminenkin sujuu hyvin: Rika kulkee löysällä hihnalla, tosin hiukan saattaa pelätä ohi suhahtavia autoja, mutta kun saa vähän välimatkaa, ei välitä niistäkään. Rikan kanssa harjoitellaan luottamusta ihmisiin, sillä Rika on ollut ujo ja varovainen tyttö. Vieraassa paikassa Rika turvaakin hyvin hoitajaansa. Kotioloissa Rika on hiljainen tarkkailija, ei änkeä väkisin seuraan, mutta ei myöskään piileskele.

Rika tuntuu pitävän erityisesti itseään selvästi vanhemmista koirista. Toisten nuorien koirien kanssa se saattaa intoutua komenteluun, joten ikäeroa koirakaverin kanssa on oltava riittävästi. Hoitajan mukaan Rika on miellyttävä koira, joka on varmasti omassa kodissaan rauhallinen vahti kasvettuaan aikuiseksi. Hoitopaikassa Rika on tottunut myös lapsiin. Myös kanat ja kissat ovat tulleet tutuiksi. Rika etsii kotia omakotitalosta, rauhalliselta seudulta. Rikaa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi ja koirakaveri olisi iso plussa.

Viipurin koirat - Rika 23.4.2016

24.1.2016
Rika-tyttö pääsi Suomeen opettelemaan elämää kotikoirana. Rika odottaa sopivia kotiehdokkaita Vihdissä.

Rika ja sen kolme siskoa ja veli löytyivät metsästä emonsa kanssa. Olivatko ne syntyneet kuusen alle vai oliko joku hylännyt koiraperheen vasta myöhemmin – sitä emme tiedä. Joka tapauksessa pennut palelivat ulkona pitkälle syksyyn ennen kuin niitä huomattiin ja ne pelastettiin Olgan tarhalle vasta talven tultua. Vajaan parin kuukauden jälkeen koko sisarusparvi muutti Olgan tarhalta suomalaisiin sijaiskoteihin.

Rika on pentueen keskikastia kooltaan, mutta selvästikään se ei aio jäädä miksikään pikkukoiraksi aikuisena. Muutkaan pennut - Roza, RonaRadaRoi - eivät ole ihan pieniä ja voisikin päätellä, että niistä kasvaa aikuisina keskikokoista suurempia, tai ainakin suhteellisen vantteria. Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta emon ulkonäöstä voi valokuvien perusteella arvuutella, että sen perimässä saattaa olla tiibetinmastiffia. Se on kuitenkin kooltaan huomattavasti matalampi, jopa alle 50-senttinen. Mahdollisen laumanvartijaperimän vuoksi näille sisaruksille etsitään varmuuden vuoksi koteja, jotka pärjäävät niiden kanssa siinäkin tapauksessa, että ne päättävät isoiksi kasvettuaan alkaa vartioida pihaa ja perhettään, eivätkä toivota vieraita noin vain tervetulleiksi. Koska rotutaustaa ja taipumuksia voidaan kuitenkin vain arvailla, saattaa toisaalta yhtä hyvin käydä niin, etteivät nämä sisarukset vahtikoiriksi ryhdykään. Emme kuitenkaan sijoita näitä pentuja kerrostaloon emmekä ensimmäisiksi koiriksi.

Viipurin koirat - Rika 20.12.2015

Rikan kyselyihin vastaa Noora. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Nooraan yhteyttä. Nooran tavoittaa numerosta 040 834 2427 ma-pe klo 15-16. Tutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.