Jedi

Sukupuoli: uros
Koko: k.suureksi
Syntymäaika: 6/2016

18.10.2016
Jediläinen sai kodin Helsingistä.

9.10.2016
Jedi syntyi kesällä metsään, josta se pelastettiin sisarustensa kanssa tarhalle. Hoitopaikkaan partaveikko muutti muutama päivä sitten - ja on jo valloittanut kaikkien sydämet.

Jedi ja sen sisarukset JermuJuriJereJenna ja Jemina pelastettiin kesämökkialueelta. Pentujen emo oli majoittunut mökkialueen metsikköön ja synnyttänyt sinne pentueen. Paikalliset rankkurit ehtivät ampua emon ennen kuin eläinsuojelijoiden apu ehti paikalle. Pennut saatiin kuitenkin pelastettua ja ne kuljetettiin Irinan tarhalle odottamaan omia koteja.

Lokakuisena viikonloppuna Viipurissa sataa vettä ja rakeita. Pennut hytisevä kylmissään ja märkinä. Suojaisa koppi on suosittu paikka pentutalossa, lämpimässä kasassa viihtyy yksi sun toinen pentu. Jedi on sisaruksista reippaimpia. Se ujostelee alkuun, mutta todettuaan vieraat harmittomiksi alkaa pienen miehen häntä väpättää.

Jediä onnisti ja se sai hoitopaikan Suomesta. Kotikoiran eloa ei ole takana vielä montaakaan päivää, mutta valloittava poika on vienyt jo kaikkien sydämet. Jedi on rohkea, utelias ja reipas pentu, joka on sopeutunut hyvin hoitopaikan meininkiin kolmen vanhemman narttukoiran ja pienen lapsen kanssa. Ulkoilu sujuu myös mallikkaasti ja tarpeet tehdään pääasiassa jo hienosti ulos mitä nyt pieniä vahinkoja käy silloin tällöin. 

Jedi toivoisi kovasti vanhemmista koirista leikkikaveria itselleen, mutta minkäs poika sille mahtaa että arvon rouvat ovat vähän hitaasti lempenevää sorttia. Jedi ei kuitenkaan lannistu tai jää piinaamaan tyttöjä vaan viihdyttää itse itseään leluilla. Muiden koirien seura näyttää kuitenkin olevan Jedille sen verran tärkeää, että Jedin tulevassa kodissa voisi olla odottamassa leikkisä koirakaveri tai useampi.

Jedi ei ole mikään rasittava penturiiviö, mutta ellei tekemistä ole keksii se sitä varmasti itsekin. Jedi haluaakin muuttaa vain sellaiseen kotiin, missä sen kanssa puuhailuun on varmasti aikaa. Riittävästi ulkoilua ja leikkejä peruskoulutusta unohtamatta. Jedilla on tällä hetkellä painoa 13 kiloa. Vaihtumatta olevat naskalihampaat suussa ja pitkät ja jykevät tassut antavat osviittaa, ettei tässä miksikään kukkakepiksi olla jäämässä. Aikuisena poikana Jedillä saattaakin olla painoa ainakin puolet enemmän.

Jedin vanhemmista ei ole tietoa, mutta partaveikon geeneissä saattaa virrata terrieriverta. Niin tai näin, ihana Jedi-poika haluaa muuttaa vain siihen parhaimpaan kotiin, missä huolenpitoa ja rakkautta riittää varmasti koko sen loppuelämäksi!

Jedi on kotihoidossa pääkaupunkiseudulla.