Dalton

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 23 kg)
Syntymäaika: 2013

23.10.2016
Dalton löysi kodin Vantaalta perheen ainoana nelijalkaisen silmäteränä.

12.9.2016
Hurmaava Dalton etsii uutta kotia! Ihmisrakas Dalton on tavattavissa Porvoon seudulla.

Yrityksistä huolimatta yhteiselo kodin muiden eläinten kanssa ei toimi ja hurmaava Dalton joutuu etsimään itselleen uuden kodin. Daltonin koti kertoo pojasta:

"Hurmaava Dalton etsii uutta kotia! Tämä iloinen ja rakastettava koirapoika muistuttaa erehdyttävästi keskikokoista snautseria sekä ulkomuodoltaan että luonteeltaan. Dalton on tasapainoinen ja hyvähermoinen koira, joka rakastaa viettää aikaansa tuttujen ihmisten seurassa. Syliin se tulee aina kun mahdollista ja liikaa sitä ei voi rapsuttaa ja helliä! Hoitotoimenpiteet sujuvat hienosti, Dalton mm. nukahti trimmaukseen!

Yksin jäädessään Dalton parkkeeraa oven taakse odottamaan, saattaa vinkua ja rapsuttaa ovea, mutta mitään se ei ole tuhonnut eikä tehnyt tarpeitaan sisälle. Dalton tulee toimeen lenkillä tavattavien koirien kanssa ja vapaana ollessaan ei rähjää kenellekään. Hihnassa vetää välillä innokkaasti, välillä kulkee rauhassa. Hihnassa kulkemista on varmasti helppo opettaa paremmaksi, Dalton on kovin kiinnostunut namupalakoulutuksesta. Metsässä ja pelloilla Daltonia voi huoletta pitää vapaana, riistavietti ei vie voittoa vaan ihmisen luokse pitää tiheästi palata kertomaan tapahtumista! Dalton voisi soveltua hyvin myös harrastuksiin, sen verran innokkaasti esim. etsii piilossa olevia ihmisiä. Autoon poika loikkaa innokkaasti ja matkustaminen on sujunut mallikkaasti.

Dalton soveltuu loistavasti lemmikiksi kotiin, jossa ei ole muita eläimiä. Uutta kotia pojalle etsitäänkiin juuri siksi, että Dalton ei tule toimeen perheen kissojen kanssa ja perheen toisen koiran kanssa tulee sisätiloissa rähinää. Ulkona ei ongelmia ilmene. Tämän hetkisessä perheessä on kaksi teini-­ikäistä lasta, joiden kanssa koira tulee hyvin toimeen. Dalton on tavannut vain kouluikäisiä lapsia ja voi olla parasta, että uudessa kodissa ei ihan pieniä lapsia olisi.

Kotiovelle tulijoista Dalton ilmoittaa äänekkäästi ja haukkuu sisään tulijat voimallisesti, mutta saatuaan muutaman minuutin tutustumisaikaa, rauhoittuu nopeasti ja kohta jo tunkee syliin pusuttelemaan. Juuri vahtimisen vuoksi Dalton ei sovi kerrostaloon, mutta mikään turhanräksyttäjä se ei ole. Paras paikka Daltonille olisi koti, jossa ollaan säännöllisesti kotona ja ulkoilu olisi mahdollista vapaana metsässä ja pelloilla. Tärkeintä Daltonille on rakastava, oma ihminen, jonka lähellä on mukava pötkötellä ja saada välillä leikkiä ja laukata ulkona.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan mainioon Daltoniin! Daltonin voi tavata Askolassa (lähellä Porvoota)."

Viipurin koirat - Dalton 09/2016

20.4.2016
Dalton pääsi vihdoin omaan kotiin.

23.10.2015
Dalton on iloinen ja äärimmäisen sydämellinen kulkuripoika, joka hurmaa kenet tahansa. Mainio Dalton etsii reipasta omistajaa!

Paatuneinkin tarhallakävijä sulaa astuessaan Daltonin häkkiin. Kuukaudet tarhalla eivät ole vieneet pojan elämäniloa ja se suhtautuu vieraaseen kuin suurimpaan lahjaan. Dalton ei ole mikään ihan pikku koira, mutta jos vieras erehtyy kyykistymään lattialle, työntää Dalton koko kehonsa takapuoltaan myöten syliin ja asettaa päänsä herkkään haliasentoon. Tässä kokovartalosyleilyssä se viihtyisi vaikka miten pitkään.

Suruksemme tumma nuori energinen uros ei tunnu kiinnostavan ketään. Dalton viettää yhä aikaansa sisällä kurjassa häkissä, josta ei ole pääsyä ulos. Dalton onkin selkeästi turhautunut ja kärsii tekemisen puutteesta, kukapa ei. Uusi häkkitoveri ei ole yhtä lempeä kuin edellinen ja kämppiksillä tuleekin välillä riitaa. Daltonille toivotaankin ensisijaisesti kotia, jossa ei ole muita koiria. Uudessa kodissa voi olla korkeintaan järkevä ja lempeä narttukoira odottamassa, mutta urosten kanssa Dalton saattaa testailla voimiaan.

Toivomme, että Dalton saisi pian tuntea tassujensa alla muutakin kuin kylmän betonilattian ja jostain löytyisi koti tälle ihmisrakaalle huumorintajuiselle kaverille.

3.6.2015
Dalton hurmasi kuvauksensa mukaan kuun vaihteessa myös uuden tarhallakävijän. Dalton menee ihmisen huomiosta vaikka solmuun, eikä tiedä pitäisikö tulokasta leikittää vai pussailla, joten se tekeekin molempia rauhoittuen sitten herkkään halihetkeen.

Dalton pääsi hämärästä sisähäkistään kokeilemaan lenkillä käyntiä ja vaikuttaakin siltä ettei hihna ja kaulapanta ole pojalle ihan vieras juttu. Dalton ei hätääntynyt hihnasta, mutta kiire eteenpäin oli kova. Tietenkin puolisen vuotta sisätiloissa on liikaa kelle tahansa ja Dalton otti kaiken ilon irti päästessään päivänvaloon. Dalton saikin kunnon ilohepulin, kun tassut koskettivat pehmeää heinikkoa. Muutoin poika kulki nenä tiukasti hajuja seuraten ja parhaita merkkaillen jalannostolla. Lenkillä tervehdityt ystävälliset uudet koirat Dalton kohtasi uteliaana, mutta toisaalta vastasi muiden koirien murinaan itsekin muristen. Dalton jäi hetkeksi itkemään lenkittäjänsä perään joutuessaan takaisin häkkiin, joten uudessa kodissa pitää varmasti varautua jonkinlaisiin haukkukonsertteihin, kun Dalton opettelee yksinolemista.

Daltonilla on häkkikaverina nuori lempeä narttukoira, jonka kanssa se tulee hyvin toimeen, joskin Dalton taitaa olla häkin pomo. Saamaansa luuta Dalton puolusti varsin äänekkäästi muilta koirilta. Jos Dalton pääsee uudessa kodissaan toisen koiran kaveriksi, pitääkin arvojärjestykseen ja käytöstapoihin kiinnittää huomiota. Herkkujen vahtiminen varmasti vähenee, kun Dalton tajuaa niitä olevan usein saatavilla. Ihmisten huomiosta Dalton ei tuntunut olevan mustasukkainen, vaan antoi tyttökaverinsa tulla myös samaan syliin halailtavaksi. Dalton viihtyisi varmasti myös ainoana koirana.

Dalton toivoo siis enemmän kuin koskaan pääsevänsä nauttimaan uudelleen auringonsäteistä ja pehmeistä heinikoista jonkun, mieluiten myös ulkoilusta pitävän henkilön kanssa. On todennäköistä, että Dalton on ollut kotikoirana ja sisällä asuminen tuttua. Dalton jumaloi ihmisiä, mutta osaa olla vähän öykkäri muita koiria kohtaan, varsinkin jos lähettyvillä on ruokaa. Daltonin uudelta omistajalta vaaditaankin aikaa rapsutteluun, tiukkaa otetta yksinolojen treenaamiseen alusta asti ja kykyä opastaa nuorta poikaa kohteliaaseen käytökseen.

11.1.2015
Dalton löytyi Viipurin kaduilta harhailemasta. Kukaan ei kaivannut tätä komeaa partakuonoista poikaa, joten se kuljetettiin Irinan tarhalle elättelemään toiveita omasta kodista ja paremmasta tulevaisuudesta.

Dalton todellakin rakastaa ihmisiä. Syli on äkkiä täynnä mustaa, karvaista koiraa, kun Daltonia menee tervehtimään. Eikä pusuiltakaan voi ihan helposti välttyä. Dalton vaikuttaa hyvin avoimelta ja luottavaiselta pojalta, jolla lienee joskus ollut omistajakin, niin kovin leimaantunut se on ihmisiin.

Daltonin iästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta vilkkaan käytöksen ja hyvin siistien hampaiden perusteella arvioisimme, että poika on korkeintaan parivuotias. Vaikka Dalton on eloisa, se ei kuitenkaan ole mikään loputon sählääjä: aluksi tervehditään hyvin sydämellisesti, mutta sitten Dalton rauhoittu rapsuteltavaksi tai lähtee tutkimaan muita kiinnostavia juttuja.

Dalton on selvästi jokin terrieri- tai kenties snautserisekoitus. Se tarkoittaa, että Dalton on varsin energinen poika, eikä se siksi sovellu ihmiselle, joka ei ole valmis puuhaamaan aktiivisesti koiransa kanssa. Paljon ulkoilua, sopivasti aktivointia, riittävästi tapakasvatusta - sillä reseptillä Dalton ja omistaja tulevat onnellisiksi.

Emme tiedä, onko Dalton tottunut sen enempää hihnassa kävelemiseen kuin sisällä asumiseen. Daltonille pitää siis varautua opettamaan kaikki mahdollinen yksinjäämisestä ja sisäsiisteydestä alkaen. Voi olla, että Daltonista kuoriutuu äkkiä kotikoira, mutta ehdottomasti tulee varautua siihenkin, että aikaa ja työtä voidaan myös tarvita.

Dalton tulee tällä hetkellä pääosin sujuvasti toimeen toisten koirien kanssa. Dalton saattaa kuitenkin komentaa tietyissä tilanteissa toisia koiria tiukastikin, joten varauksetta emme suosittele toisen uroksen kaveriksi. Dalton ei hauku paljon, mutta jos Daltonista haaveilee kaveria kerrostaloon, tulee siihen kuitenkin varautua, että hiljaa olemista voi joutua opettamaan.

Lopputulos: Dalton on ihana, sydämellinen poika sellaiselle ihmiselle, joka rakastaa reippaita, terrierityyppisiä koiria eikä hermostu pienistä!

Viipurin koirat - Dalton 25. & 31.1.2015

Viipurin koirat - Dalton 10.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.