Veronika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2013

13.4.2016
Veronika sai kodin Espoosta.

2.1.2015
Voi kaunista Veronikaa. Joka kuukausi näemme tytön tarhalla, aina yhtä arkana ja pelokkaana. Joka kerta mietimme, mitä Veronikan hyväksi voisimme tehdä.

Veronika on elänyt tarhalla jo pitkään. Aluksi tarhalle jouduttuaan tyttö oli hyvin hämmentynyt ja peloissaan ja karttoi vieraita ihmisiä, mutta tarhaelämään hieman totuttuaan alkoi Veronika jo osoittaa pientä reipastumista. Reipastuminen jäi valitettavasti vain hetkelliseksi ja ihmiskontaktien puuttuessa taantui Veronika aina vain pelokkaammaksi.

Nykyään Veronika ei tule vieraiden ihmisten lähelle. Mieluiten tyttö pysyy mahdollisimman kaukana ja näkymättömissä. Välillä tyttö rohkaisee mielensä sen verran, että tulee verkkoaidan läpi vähän haistelemaan vieraan kättä ja nopeasti nappaamaan tarjotut namipalat. Ilman aidan tuomaa turvaa tyttö ei uskalla ihmisiä lähestyä.

Veronikan ainoa toivo olisi kokenut koirakoti, joka ottaisi tytön vastaan sellaisena kuin se on, ilman suuria vaatimuksia. Tyttö tarvitsee kodin, jossa ymmärretään todella aran koiran sielunelämää. Luottamus ei rakennu hetkessä vaan siihen voi kulua aikaa paljonkin. Tytön luottamuksen saavuttamiseen vaaditaan varmasti paljon työtä ja kärsivällisyyttä, mutta emme halua uskoa, että Veronika olisi vielä menetetty tapaus. Tarvitaan vain se oikea ihminen.

25.12.2013
Veronika vielä hieman arkailee vieraita, mutta sen uteliaisuus vain kasvaa jokaisen tarhareissun myötä. Persoonallinen partasuu etsii kotia jo hieman koirakokemusta omaavasta kodista.

Veronika päätyi jo lokakuussa Irinan tarhalle uutta kotia etsimään. Aluksi tyttö suhtautui hieman varoen uusiin ihmisiin eikä tullut luokse muuten kuin pikaisesti vain nappaamaan herkut käsistä, jonka jälkeen poistui paikalta. Päätimme odottaa ja katsoa, josko tyttö vähän reipastuisi, ja nyt kun niin on käynyt, pääsee Veronikakin etsimään itselleen omaa loppuelämän kotia.

Nykyään tyttö suhtautuu jo hieman luottavaisemmin vieraisiin, ja sitä saa jonkin verran silitelläkin. Se tulee uteliaana haistelemaan ja nuuhkimaan vieraita, ja onnessaan vie herkut käsistä sisälle koppiin mutusteltavaksi.

Koska Veronikan menneisyydestä ei ole tarkkaa tietoa, tulevan omistajan on hyvä valmistautua opettamaan tytölle kotikoiran tapoja alusta lähtien kärsivällisesti ja pitkäjänteisesti. Toistaiseksi Veronika vaikuttaa varsin rauhalliselta tytöltä, mutta saattaa uuden elämän myötä saada vielä paljonkin lisää virtaa, joten riittävästä liikunnasta ja muusta aktivoinnista on syytä huolehtia.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.