Berta

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 1/2016

16.6.2016
Berta sai kodin Espoosta.

24.5.2016
Berta löytyi keväällä pakkasesta hylättynä. Karu alkutaival ei Bertaa kuitenkaan masenna, vaan se on iloinen ja leikkisä pentu - kuten kuuluukin olla!

Berta ja sen veljet Bil ja Bob oli hylätty maaliskuussa oman onnensa nojaan. Olga kuuli Viipurin läheissä kylässä keskenään pyörivästä kolmikosta ja nouti ne pikaisesti tarhalleen hoidettaviksi. Se olikin pennuille onnenpotku, sillä nyt niillä on mahdollisuus sellaiseen kotiin, jossa niitä arvostetaan ja rakastetaan - eikä enää koskaan hylätä kylmään lumihankeen.

Berta on touhukas ja hassu tyttö, joka tulee uteliaasti tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin. Salamana Berta on tutkimassa taskut muutaman herkun toivossa, ja syliinkin on ihana kellahtaa hetkeksi nauttimaan rapsutuksista. Sen jälkeen jaksaakin taas leikkiä vaikka loppupäivän!

Berta on tarhaoloissa reipas tyttö, mutta täytyy muistaa, että sen alkuajoista ei tiedetä oikeastaan mitään. Saattaa olla, ettei Berta ole nähnyt juurikaa muuta maailmaa kuin synnyinpaikkansa ja Olgan tarhan. Siksi moni uusi asia saattaa jännittää tai ihmetyttää sitä aluksi. Mutta eivätköhän ne ihmettelyt unohdu, kunhan Berta saa tutustua uuteen asuinpaikkaansa ja uusiin tuttavuuksiin rauhassa.

Bertasta kasvaa keskikokoinen tyttö. Siksi on selvää, että se tulee tarvitsemaan perustaitojen opettelua kasvaakseen fiksuksi aikuiseksi koiraksi. Eikä missään nimessä sovi unohtaa riittävää liikuntaa ja muuta aktivointia, jotta kenkien jyrsiminen tai naapurin kolistelujen haukkuminen ei täytä Bertan päivien touhuamiskiintiötä. Vakaasti asiaa harkinneet - ottakaa yhteyttä! Se on Bertan suurin haave.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.