Mariana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2014

8.9.2916
Mariana sai kodin.

26.4.2016
Lempeä Mariana pelastettiin pentuineen Irinan tarhalle kadulta. Mariana on rauhallinen ja ystävällinen tyttö, joka toivoisi nyt onnensa kääntyvän.

Mariana eli vielä muutama viikko sitten koiralaumassa, jonka reviiri ulottui hyvin vaarallisesti vilkkaalle autotielle. Mariana oli saanut pennut alkuvuodesta, ja lauman onneksi Mariana pentuineen otettiin kiinni ja tuotiin Irinan tarhalle. Marianan pennut ovat Moritz, Miklos, Malena ja Mette. Lisäksi laumasta saatiin kiinni nuori tyttö Mirena.

Vaikka Mariana on asunut ainakin tovin kadulla, on se lempeä ja ihmisrakas tyttö. Se ei arkaile vieraitakaan, vaan rauhalliseen tapaansa tulee tutustumaan ja hakemaan rapsutuksia jokaiselta tulijalta. Vaikka toiset koirat riehaantuvat ympärillä haukkumaan, jää Mariana rapsuteltavaksi eikä innostu muiden riekkumiseen mukaan. Mariana vaikuttaa siis varsin tasapainoiselta ja mukavalta tytöltä, joka lienee nähnyt jo sen verran elämää, ettei monikaan asia saa sitä pois tolaltaan.

Mariana vaikuttaa tulevan hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Laumassa asuminen lienee hionut sen sosiaalisia taitoja, eikä sillä ole tarvetta rähinöidä toisille nartuillekaan.

Mariana on kuitenkin vielä nuori tyttö. Se on kenties joutunut hoitamaan silti jo useammat pennut, mutta nyt lisääntymiselle tulee onneksi piste. Kun vielä löytyisi se oma koti, sillä tarhalla pitkään oleminen ei ole yhdellekään koiralle mukava kohtalo.

Uuden omistajan tulee muistaa, että Mariana ei välttämättä koskaan ole ollut varsinaisesti kenenkään koira. Mariana ei välttämättä ole asunut sisätiloissa, saati nähnyt koskaan talutushihnaa. Siksi kaikki asiat tulee varautua opettamaan sille kuten pennulle. Rauhallisella totuttamisella Mariana varmasti vielä oppii hyvin kotikoiran tavat ja siitä tulee oikein mukava koirakaveri.

Viipurin koirat - Mariana 18.6.2016

Viipurin koirat - Mariana 30.4.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.